Geekrock Zöld Lámpással

Van egy banda Seattle-ben, mindössz két tagú. Kyle Stevens és Jim Demonakos imádják a szuperhősöket és a rockzenét, és pár éve úgy döntöttek, összehozzák két szenvedélyüket. Kirby Krackle néven adják ki dalaikat, amelyek kizárólagas témája az amerikai képregényfigurák. Eddig két albumot adtak ki, de már úton van a harmadik. Szinte magától értetődő, hogy a geek rock (vagy nerd music) egyedülálló művelei remek kapcsolatokat ápolnak a comics világával, ennek köszönhető, hogy lemezeik címlapját Jim Mahfood készíti.

Második lemezükön található a Ring Capacity (Green Lantern song) című dal:

A dalszöveg nem hordoz magvas üzeneteket és nem pályáz költői babérokra, de teljesen rendben van a maga módján. Szó esik benne Hal Jordan 2814-es szektoráról, és ha a lila ember nincs is megnevezve, tudjuk, csakis Sinestro lehet az illető. Még Zöld Lámpás esküje is szerepel benne egy versszak erejéig (In Brightest Day, in Blackest Night...).

Érdekes a banda nevének a története is. Arra biztos minden kicsit is tájékozott képregénykedvelő rájött, hogy Jack Kirby, számos klasszikus szuperhős megalkotója előtt tisztelegnek. Az ő egyik kedvelt rajzi technikája volt a "Kirby dots" avagy "Kirby crackles", amelyekkel dinamikus, szinte sistergést érzékeltető képi hatásokat ért el. A sajátos mintákban elhelyezett fekete pöttyök valóban megrepesztik a testeket és a tereket.