Rendezvények hete: 24. Képregénybörze, Őszi MondoCon, Star Wars klub

Három rendezvényre is ellátogathatnak ezen a hétvégén a képregények rajongói, ahol számos új kiadvány várja őket.

Képregényes szempontból nyilvánvalóan a legfontosabbnak a 24. Képregénybörze ígérkezik, ahol a szokásos bolhapiac-jellegű csereberén kívül immár évek óta hagyomány, hogy több kiadó is újdonságokat mutat be, illetve ez a legfőbb debütálási terepe a szerzői és más alacsony példányszámban megjelenő képregénynek.

Ezen belül is kiemelt szerephez jutnak a rendezvényt szervező Kingpin kiadványai. A kiadó ezúttal nem kevesebb, mint három Pókember-kiadvánnyal kedveskedik a rajongóknak: itt lehet először hozzájutni a Hihetetlen Pókember kéthavilap 5. számához, erre az alkalomra időzítette a kiadó idei második kötetét, a klasszikus Jean DeWolff halálát, és a limitált példányszámban, előfizetéses rendszerben terjesztett Peter Parker, Pókember sorozat harmadik füzete is most jelenik meg. További információk a kiadó honlapján olvashatók.

Minden bizonnyal ugyancsak sokan várják az utóbbi időszak legnagyobb sikerének, a Walking Dead sorozatnak az ötödik, Farkastörvények című részét. A kötet szintén a börzén lesz először kapható.

Több új kiadvánnyal is jelentkezik a 5Panels csoport, illetve annak tagjai. A Szüret című közös kötetük különböző pályázatokra készült (és ott szép sikereket is elért), és néhány eddig a fiókban lappangó képregényt tartalmaz. Koska Zoltán Firka Comics című sorozata már a 8. részéhez jutott el, valamint megjelenik a Charax és a Bloodlust következő száma is.

Eddig csak online változatban lehetett megtekinteni a Cerebrocomics képregényeit. Most a Gór láncai 1-5., valamint az SF 1. részéből kinyomtatnak néhány példányt.

Folytatja a klasszikus francia sci-fi sorozatot, a Reménység úttörőit a Nero Blanco Comix. A kiadvány előzetese a Papírmozi blogon tekinthető meg.

Hosszabb kihagyás után új résszel jelentkezik a Windom kiadó Sebők Imre-életműsorozata, ezúttal a Robinson Crusoe jelenik meg.

A két évvel ezelőtti steampunk-képregénypályázatra készült újabb mű jelenik meg nyomtatásban: Nóthof Ferenc és csapata szerzői kiadásban mutatja be K. O. H. O. című képregényét.

És ezúttal sem maradunk képregényes szakirodalom nélkül: Farkas Dávid és szerzőtársai újabb tanulmánycsokorral jelentkeznek a Fandom 4. számában.

Ugyancsak a börze az első olyan rendezvény, amelyen beszerezhetők a nyáron, illetve kora ősszel megjelent új képregények: Papp Laci, Lucky Luke Pinkerton ellen, Asterix az olimpián, Asterix Britanniában, Asterix és a normannok, és remélhetőleg a Star Wars: A birodalom vére képregény is.

Egy nappal a börze előtt kerül sor a Star Wars klub rendezvényére, amelyen először (és talán utoljára) lesz kapható a szigorúan csak erre az alkalomra engedélyezett kiadvány, az eredeti Star Wars-trilógia befejező része alapján készült A Jedi visszatér első része. Mint ismeretes, az első két rész a 1980-as években a jogtulajdonos tudta nélkül jelent meg, most azonban hozzájárultak ahhoz, hogy Fazekas Attila kiegészíthesse a kultikus státusznak örvendő képregényadaptációt.

És ugyancsak ezen a hétvégén rendezik meg az Őszi MondoCont, ahol első ízben lesznek kaphatók a MangaFan új kötetei: a Nana 11., a Naruto 17. és a Vampire Knight 6. része, csakúgy, mint a kéthavira váltó Mondo magazin legújabb száma.

Frissítés: szintén a MondoConon debütál a Vad Virágok Könyvműhely két manhwasorozatának a következő kötete, a Vízisten menyasszonyának a 10., a Titokzatos menyasszonynak pedig a 3. része.