Hungarocomix 2012 újdonságok, 3. rész: újrakiadások és szakirodalom

Összeállításunk harmadik részében néhány különlegességre hívjuk fel elsősorban a gyűjtők, illetve a képregények története iránt érdeklődők figyelmét. Az alábbi kiadványok elsősorban rendezvényeken szerezhetők be, erre az első nagyobb alkalom a Hungarocomix 2012 lesz.

Az első képregénykötetet azonban már december 6-án kézbe vehetik azok, akik ellátogatnak a Képregény Kedvelők Klubja soron következő rendezvényére. A kiváló karikaturista és képregényrajzoló, Endrődi István munkásságát mutatja be a Pályázom a halhatatlanságra című gyűjtemény. A keménytáblás, 56 oldalas fekete-fehér kiadvány szerkesztője Kiss Ferenc, kiadója a Linea Comics.

Endrodi_PalyazomHalhatatlansagra.jpg

Ugyancsak a Linea Comics a kiadója Rusz Lívia Gyerünk a Holdra! című képregényének. Ennek a Mákvirág kalandnak, amelyet Lucia Olteanu írt, az a különlegessége, hogy eddig csak román nyelven jelent meg, magyarul még nem. A limitált kiadású kötetet a Hungarocomix vasárnapi programjában, december 16-án mutatja be a kiadó, és ezt követően mód lesz a megvásárolt kötet dedikáltatására is.

Rusz_GyerunkHoldra.jpg

A Linea Comics harmadik új kiadványa a Kiss Magyar Képregénytörténet negyedik füzete. Melyik a másik nyolc? avagy bölcs gondolatok a képregényről címmel Kiss Ferenc válogatott a képregényről szóló képes és képtelen írásokból.

KissMagyar4.jpg

Végül pedig idén sem érhet véget az év új Botond nélkül, amely már a 19-ik számánál tart. A Fazekas Attila korábbi történelmi képregényeinek az újrakiadását tartalmazó füzet már megjelent, és a Hungarocomixon is beszerezhető lesz, ahol a szerző/kiadó a szombati napon dedikál.

Botond 19.jpg