Hungarocomix kiállítás plakát és alkotók

Hungarocomix_kiallitas_Felvideki.jpg

Ahogy arról már korábban hírt adtunk, június 13-án csütörtökön kiállítás nyílik klasszikus és modern magyar képregényekből Párizsban, a Balassi Intézetben.

A kiállítás plakátját Felvidéki Miklós tervezte, Korcsmáros Pál művének a felhasználásával.

A klasszikus szekcióban Korcsmáros Pál A nyomorultak, A három testőr és Jeanne d'Arc, Sebők Imre A sziget, Till Eulenspiegel és Híd a Kwai folyón, valamint Zórád Ernő Sztrogoff Mihály, A majmok bolygója és Cyrano de Bergerac című képregényadaptációinak néhány eredeti oldala lesz látható. A műveket az alkotók örökösei, illetve a kArton galéria bocsátotta rendelkezésre.

A modern szekció a Magyar Képregény Szövetség 25 tagjának a munkáiból válogat. Rajzolók: Budai Dénes, Cserkuti Dávid, Csordás Dániel, Dudás Győző, Fábián Péter, Fábián István, Fehér Zoltán, Felvidéki Miklós, Fórizs Gergely, Fritz Zoltán, Halmi Zsolt, Halter András, Haránt Artúr, Huszka Zsombor, Kasza Magdolna, Lanczinger Mátyás, Mlinkó Zoltán, Pilcz Roland, Szécsi Zoltán, Vass Róbert, Vincze Nóra, Zabos Csaba, Zsoldos Péter. Bayer Antal és Szabó Jenő írók tagtársak és külső alkotók által megrajzolt képregényoldalakkal vesznek részt a tárlaton. Ugyancsak láthatók lesznek a kiállítás alkalmából az MKSZ tagjai által készített animációk.

A kiállítás kurátora Zsigó Bianka.

A kiállítás július 13-ig tekinthető meg.