Újdonságok a 28. Képregénybörzén, 4: új magyar képregények

Számos új magyar képregény mutatkozik be ezen a rendezvényen is, többségükben szerzői vagy csoportos kiadásban, limitált példányszámban.

Már megszokhattuk, hogy a 5 Panels csapat a legaktívabb, ám most még saját magukat is felülmúlták, hiszen három egyéni kiadvánnyal jelentkeznek.

A Firka Comics, a Hey Jude és a Killer kaller után Koska Zoltán most egy váratlant húzott, ugyanis egy adaptációs (jellegű) képregényt készített Borges A halál és az iránytű című műve nyomán.

Koska_Halal_Iranytu.jpg

Szebeni Péter, akitől korábban az Isten ostora című képregényt ismerhettük meg, most Testvérek címen egy személyesebb hangvételű füzetet mutat be.

Szebeni_Testverek.jpg

A csapat egyik legfiatalabb tagja, Eliot (Sárdi Katalin) pedig egy sorozat első részét készítette el, amelynek a címe Lacrimosa.

Sárdi_Lacrimosa1.jpg

Halmi Zsolt egy ideje nem jelentkezett újabb egyéni képregénnyel, most eljött ennek az ideje is. A Mentalent és az Ego rajzolójának új munkája a Megváltás. A történetet Molnár Attila írta.

Halmi_Megvaltas.jpg

 Mint arról pár napja már hírt adtunk, a börzén mutatkozik be egy új kiadó. A Zsiger.hu elsőként Jáger Attila két képregényét jelenteti meg. A Kerekesszánkó egy teljes történet, míg a Zsiger előtt Attila rövidebb munkáit gyűjti össze.

Jager_Kerekesszanko.jpg

Jager_ZsigerElott.jpg

Gyors tempóban jelenteti meg Széles Mosoly című képregényének az epizódjait Fekete Dániel, a börzére immár a harmadik rész jön ki. A rendezvényen a Comicsmania kiadó standján lesz kapható.

SzelesMosoly3.jpg

Új résszel jelentkezik a Bloodlust is. A Tisztességtelen ajánlat című harmadik részt korábban már egy erősen limitált, fekete-fehér kiadásban láthattuk, most viszont már a szokásos, teljesen színes verziót vehetjük a kezünkbe. Az alkotók szokás szerint Fábián Péter és Kozmajer Viktor.

Bloodlust3szines.jpg

Ne kiabáljuk el, de ha minden igaz, a börzén mutatkozik be a több év hallgatás után visszatérő Roham magazin 11. száma, benne három képregénnyel. Az egyiket a címlapot is jegyző Vidák Zsolt készítette, egy másikat pedig Szabó Levente (az Alfabéta-díjas Irreverzibilis alkotója).

Roham11.jpg

Végül de nem utolsósorban essen szó az EpicLine-ról is, amelynek új száma nem jelenik most meg, ám az 1. és 2. számokból, amelyből a kiadói készlet már elfogyott, utánnyomást készítettek, méghozzá új borítókkal. Ellentétben az eredeti kiadással, ezek nem kerülnek újságos forgalmazásba, csak a kiadótól lehet megvásárolni őket.

Epicline1-2.jpg

Epicline2-2.jpg

Plusz még egy bónusz: a Deutsch mit Comics 2. kötete is a hírek szerint a börzén mutatkozik be. A német nyelvtanulást elősegítő tankönyvet olyan ismert képregényalkotók karikatúrái és rövid képregényei illusztrálják, mint Marabu, Göndöcs Gergely, Fritz Zoltán, Varga Zerge Zoltán és Zsoldos Péter.

DeutschMitComics2.jpg