A 29. Képregénybörze várható újdonságai, 2. rész

Folytatjuk a 29. képregénybörze tervezett újdonságainak a bemutatását, ezúttal a magyar szerzők kiadványaival.

A reméltnél tovább kellett várni az EpicLine magazin 11. számára, amely így valóban nevezhető a "második évad" kezdetének. A késés egyik oka pozitívum, a jövőben több helyen lehet majd kapni az újságos terjesztésbe kerülő lapot. Változás az új szezonban, hogy számonként egy-egy sorozat kerül a reflektorfénybe, ezúttal a Szekerce és Szemerce, amelynek az írója a lap főszerkesztője, Tálosi András, rajzolója Koska Zoltán.

epicline11.jpg

Szintén a 5 Panels-csoporthoz köthető a következő újdonság, amelyet a csapat három tagja (Pádár Ádám, Koska Zoltán és Szebeni Péter) rajzolt, Lukács Eszter történetei nyomán. A gyűjtemény címe Retszecsákul, a 44 oldalas fekete-fehér képregény ára 600 forint lesz.

 retszecsakul.jpg

Fazekas Attilától már megszokhattuk, hogy évente egy-két alkalommal jelentkezik új kiadvánnyal, ám ezek eddig többnyire korábban megjelent képregényeit gyűjtötték egybe. A Mohács kommandó című sorozat 2. epizódja viszont vadonatúj, nem jelent meg folytatásokban, ez most egy valódi premier. A történetet Bán Mór írta.

fazekas_mohacs2.jpg

A Cloudy Team folytatja a Beatles elképzelt kalandjait. A 3. fejezet megint a legendás rockzenekar egyik számának a címét viseli - You can drive my car.

beatles_youcandrivemycar.jpg

 Bár már 2014 végén megjelent az Animekarácsonyra, kifejezetten képregényes rendezvényen most lesz először kapható a Széles Mosoly sorozat negyedik füzete. Írója és rajzolója Fekete Dániel, a börzén a Comicsmania standján lesz kapható.

szelesmosoly4.jpg

És az már szinte természetes, hogy a Windom kiadó megint két füzettel gyarapítja a Sebők Imre életműsorozatot. Jókai Mór A három királyok csillaga és Zsoldos Péter A feladat című regényéből Cs. Horváth Tibor írta a forgatókönyveket.

sebok_haromkiralyokcsillaga.jpg

sebok_feladat.jpg

Kisebb kiadványokkal, nyomatokkal készül a ZSIGER.hu is, egyelőre Jáger Attila, Zorro de Bianco és Fabe munkáiról van tudomásunk.