Kép-regény-hős pályázat

matt_palyazat.jpg

Pályázatot hirdet a Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társasága (MATT).

"Hajlandó-e ma a néző képek sorát követni, pláne ha a mondandó sokrétűbb a megszokottnál? Kinek marad ideje és ereje egy nem éppen a szűkszavúságáról ismert műfajban alkotni, amely éppen, hogy a részletekről is szól?

Régi alapkérdés: Kép vagy szöveg? Kép és szöveg? Mennyi kép és mennyi szöveg? Képi igénnyel írt betűk és százrétű hangsúllyal alkotott képek meséje egyben? A verbális és 
a képi közlés közös paradigmája amely két világot köt össze. A látott dolgok érzékisége és a betű absztrakt természete között lehet-e szabad az átjárás? Olyan vonal választja-e őket el, amely kettéoszt, vagy mégis inkább összeköt két világot, hogy belőlük egy harmadik jöhessen létre? Erre keres választ a MATT idei pályázata.

Van-e hőse mai történeteinknek? Kit látunk ma hősnek? Hogyan képzeljük el őt? Meséljünk róla képben és szövegben! A pályázóktól olyan műveket várunk, amely elfér egy álló 70×100 cm-es felületen. Képpel és szöveggel mondjon el az alkotó egy történetet, amelyben megjeleníti a Hőst. A tartalmat, a stílust az alkotó szabja meg. Legyen képpel és szöveggel írt történet, amely több, mint illusztrált szöveg és beszédesebb, mint egy szöveges illusztráció."

A részletes kiírás és a pályázati feltételek a MATT honlapján olvashatók.

"A pályázati anyagokat a MATT által delegált szakmai zsűri fogja minősíteni. A zsű­ri által a legjobbnak ítélt munka alkotója a MATT szakmai díját veheti át. Pénzbeli díjazás nincs. A legkiemelkedőbb 50 alkotásból nagyszabású kiállítás nyílik a Graphifest keretében. 
A kiállításhoz kapcsoló­dóan a MATT katalógust 
je­lentet meg a kiállítás anyagából. A zsűri tagjai: Bányai István (a zsűri elnöke), Cserkuti Dávid, 
Szabó Zsófia, Szenteczky Csaba, Szugyicky István, Tóth Andrej."

Beadási határidő: 2015. október 12.

Címkék: pályázat