2016. 02. 18. - 03. 05 - Belles Images kiállítás

bellesimages_kiallitas.jpg

 

Kiállítás nyílik a BNP Paribas bank budapesti fiókjában a brüsszeli képregénymúzeum anyagából. A kiálítás február 18. és március 5. között tekinthető meg hétköznaponként reggel 9 és délután fél 6 között. Cím: Budapest V. Széchenyi István tér 7-8. (Vigyázó Ferenc utcai bejárat).

"A Belga Képregény Központ 1989. október 6-án nyílt meg a nagyközönség részére Brüsszelben. A világ legnagyobb képregény szakkönyvtára, a Centre Belge de la Bande Dessinée állandó és időszakos kiállítások mellett archiválásnak és restaurálásnak is otthont ad. Az állandó kiállítás pedig kronológiai sorrendben mutatja be a műfaj fejlődését.

Ez az egyedülálló intézmény, ahol a belga és nemzetközi alkotók mutatják be munkáikat, több mint kétszázezer látogatót vonz évente a világ különböző tájairól. A múzeum nemcsak a képregények népszerűségének és dinamizmusának köszönheti sikerét, hanem a helyszínnek is. Az üvegpadlós épületet a brüsszeli szecesszió mestere, Victor Horta tervezte egy textilkereskedés számára. Itt kerülnek bemutatásra a képregényhősök, mint pl. Tintin, Lucky Luke vagy a Hupikék Törpikék.

A több mint huszonöt éves fennállása alatt számos képregény rajzoló készített illusztrációt a Belga Képregény Központról, vagy használta háttérnek történetek jeleneteiben.

A megnyitó huszonöt éves évfordulójára és az alapító egyesület harminc éves jubileumára a Belga Képregény Központ úgy döntött, hogy összeválogatja azokat az eredeti műalkotásokat, amelyek megörökítették történetének különböző korszakait. A képek, a nagyszerű alkotók rendkívüli kreativitásáról és tehetségéről adnak tanúbizonyságot. A Belga Képregény Központ pedig büszke arra, hogy szószolója és barátja lehet a művészeknek.

Örömmel tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a képek most Magyarországra is eljutottak. Bankfiókunk – melyet úgy alakítottunk ki, hogy hangulatos légkört biztosítson ügyfeleink és partnereink számára a személyes találkozásokhoz és a kapcsolatépítéshez – az ehhez hasonló kiállításoknak is izgalmas helyszínt tud nyújtani.

A kiállítás 2016. február 18. és 2016. március 5. között tekinthető meg a BNP Paribas Betétgyűjtési Üzletágának fiókjában, a Budapest V. kerület, Széchenyi István tér 7-8. (Vigyázó Ferenc utcai bejárat) alatt. Szeretettel várjuk az érdeklődőket munkanapokon reggel 9.00 és délután 17.30 között."

bellesimages_dany.jpg

bellesimages_vance.jpg

bellesimages_walthery.jpg

bellesimages_gotlib.jpg

bellesimages_depoortere.jpg

Címkék: kiállítás