31. Képregénybörze, várható újdonságok

31borze.jpg

A hagyományos képregénybörzére immár 31. alkalommal kerül sor. Helyszíne ezúttal is a KMO (Kispesti Művelődési Ház) Budapest, XIX. kerület, Teleki u. 50. , az időpont március 13, reggel 10-től délután 3-ig.

Kapunyitás 10 órakor, magáneladóknak a belépés 9 órától. Belépti díj: 400 Ft/fő. Asztaldíj: 300 Ft/asztal (az emeleten) / 700 Ft/asztal (a földszinten).

Az alábbiakban összeírtuk, hogy a szokásos "bolhapiacon" kívül mely képregénykiadók és alkotók, alkotócsoportok jelenlétére lehet számítani, illetve milyen újdonságokat időzítettek a rendezvényre.

bosszuangyalai_sotetkor.jpg

Kingpin: a rendezvényt szervező kiadó ezúttal is oroszlánrészt vállal az újdonságok tekintetében. Megjelenik a Peter Parker Pókember 25. száma, a következő Új Bosszú Angyalai kötet, amelynek a címe Sötét kor (Dark Ages), és már most kapható a Marvel + idei első különszáma. A Marvel + 25. száma, amelynek különlegessége, hogy két különböző borítóval lesz kapható, egy nappal a börze előtt kerül az újságárusokhoz, és természetesen a börzén is kapható lesz. Szintén úgy tűnik, hogy a Batman 14. is elkészül a börzére.

pppokember25.jpg

marvelplusz_25a.jpg

batman14.jpg

Pesti Könyv: 25. részéhez érkezett a kiadó Lucky Luke-sorozata. Ebből az alkalomból a börzére megjelenő, A zöldfülű című epizódból készül egy különleges, keménytáblás változat is, limitált példányszámban. Szintén a Pesti Könyv árusítja a börzén az Asterix-sorozatot, köztük a nemrég megjelent 19., A látnok című kötetet.

 luckyluke25.jpg

asterix19.jpg

Walking Dead: Folytatódik végre a sokak által kedvelt zombis sorozat, méghozzá az eddigi stábbal, de új kiadónál, mivel a korábbi anyavállalatának a csődje miatt kénytelen volt leállni. A csapat ugyan hangsúlyozza, hogy a képregény címe a fontos, nem a kiadóé, de azért hadd álljon itt, hogy a Books & Stuff Bt-nek köszönhető a 10. kötet, a Vadak megjelenése.

walkingdead10.jpg

Frike Comics: Szintén új nevet kell megtanulnunk a Dylan Dog kapcsán, bár mindössze annyi történt, hogy ezentúl nem a Fumax logisztikai segítségével, hanem önálló céget alapítva jelentet meg fummettiket magyarul Giovanni, Antonio és Francesco, a három Budapesten élő olasz jó barát. Az 5. kötet címe A tükrön keresztül.

dylandog5.jpg

Linea Comics/Képregény Kedvelők Klubja: Újabb alkotónak szentel kötetet a Kiss Ferenc által szerkesztett Képregénymúzeum sorozat, ezúttal Takács Zoltán munkásságát bemutatva egy Ujjgyakorlatok című, 84 oldalas, keményfedeles, fekete-fehér kötetben. A limitált példányszámban megjelenő kötet ára 3.000 forint, a börzén 2.500 forint.

kepregenymuzeum6takacszoltan.jpg

5Panels: Ezúttal egy új kiadványról kaptunk értesítést az alkotócsoporttól, Szebeni Péter Egon és Zsaklin története című színes képregényéről.

egon_zsaklin_1.jpg

Nero Blanco Comix: Újdonságai ezúttal nem lesznek a kiadónak, de új nyomás készült három, már kifogyott kiadványból: Reménység úttörői 1 és 2, Nero Blanco Comix 9. És először szerepel börzén néhány őszi újdonság, mint például a Forró mezők (Zórád Ernő-sorozat 6), Oravecz Gergelytől a Blossza, valamint a Papírmozi 8. és a Nero Blanco Comix 10.

neroblancocomix10.jpg

A ZSIGER.hu újranyomásai:
- Kovács Milán és Jáger Attila: Vacsora GMo-val (2. nyomás)
-Ambrus Izsák: RAiZ (3. nyomás)
- Jáger Attila: Kerekesszánkó (4. nyomás)
- Jáger Attila: Zsiger előtt (4. nyomás)

Standot állít, de nem lesz új kiadványa: Titkos Fiók, Képes Kiadó, Vad Virágok Könyvműhely, Fumax/Comicsinvest, Comicsmania, Windom, Titánember, Bloodlust Team, Fazekas Attila.