A Magyar Képregény Szövetség ügyvivői

MKSZ logo2.png

Fritz Zoltán

Gimnáziumi és egyetemi tanulmányai alatt kezdett el képregényrajzolással aktívan foglalkozni, az animációs filmek készítése mellett. 2005-ben a Magyar Képregény Akadémia alapító tagja, később alelnöke, elnöke, majd a Magyar Képregény Szövetség alapító tagja és ügyvivője. Kiállítások aktív szervezője és résztvevője, fesztiválokon a Comic Jam workshop vezetője. Önálló képregénykötete a Fritz'Strips, amely válogatás havi- és hetilapokban megjelent képsoraiból. Állandó karaktere Picken, egy sárga csibe.

Komornik Eszter

2015-ben diplomázott az ELTE-n és a MOME-n, jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Nyelv és Kommunikáció Doktori Programjának PhD-hallgatója – disszertációjában a képregény médiumával foglalkozik. A kArton galéria vezetőjeként nem csak kiállításokat szervez, de a januárban indított képregényes workshop főszervezője is egyben. 2016 februárjában választották meg az MKSZ negyedik ügyvivőjének.

 Szép Eszter

Az ELTE Modern Angol és Amerikai Irodalom Doktori program doktorjelöltje, disszertációjában többnyire az önéletrajzolással foglalkozik, valamint a képregény és a test(i lenyomatok) kölcsönhatásával. Amikor nem ilyen tudományos, szívesen ír kritikákat ide-oda (The Comics Journal, Műút, vagy szervez valamit.

 Vass Róbert

Képregényekből tanult meg olvasni. Építészmérnökként végzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. 2014 óta az MKSZ ügyvivője. Az Ágoston, a nukleáris baromfi és a Különös, idegen nyelven képregénysorozatok írója-rajzolója.