A tavaszi képregénybörze újdonságai

borze34_logo.jpg

Holnapután, március 19-én vasárnap kerül sor az idei első nagyobb képregényes rendezvényre, a tavaszi képregénybörzére. A praktikus információkat a Kilencedik.hu honlapján, illetve az esemény Facebook-oldalán lehet megtekinteni. Mi szokásunk szerint a beharangozott újdonságokról ejtünk pár szót.

Nem kétséges, hogy ezúttal is a rendezvényt a kezdetek óta szervező Kingpin kiadó standján lesz a legnagyobb forgalom. Már csak azért is, mert „mint mindig”, több új Marvel és DC képregény debütál a börzén.

Kezdjük rögtön egy új sorozattal. A nemrég a mozikban bemutatott Rozsomák (Logan, „Farkas”) filmhez kapcsolódik a Mega Marvel első száma, egy bő 200 oldalas képregény. Az eredetileg Old Man Logan címen megjelent, a nem túl távoli jövőbe helyezett történetet az a Mark Millar írta, aki sosem habozik meghökkentő fordulatokkal élni. A Kíméletlen jövő pár napja már kapható az újságárusoknál, de aki teheti (és volt türelme kivárni), minden bizonnyal most fogja megvenni, hiszen mint szinte minden Kingpin-kiadványnál, szép kedvezményre számíthat.

megamarvel1_logan.jpg

Szintén kapható már az újságárusoknál az idei első Hihetetlen Pókember-különszám, amely az eredeti Amazing Spider-Man jubileumi 600. számát tartalmazza, benne May néni esküvőjével, Doctor Octopussal és sok vendégszereplővel.

hpokember_ksz_20171.jpg

Kifejezetten börzei megjelenés azonban a klasszikus Pókember-történeteket tartalmazó, limitált kiadású Peter Parker Pókember 32. száma, amely nem kerül újságos forgalomba. Fenegyerek, Bagoly, Keselyű, Venom… és a klón, van itt minden, kérem szépen. Ezek a képregények az 1990-es évek közepéről származnak.

pppokember32.jpg

Ma jelenik meg az újságárusoknál a Marvel + 31. száma, amelyben véget ér az évek óta tartó X-Men történet, és elindul egy újabb sztori, amelyben a Bosszú Angyalai a második világháború legendás szupercsapatával, a Megszállókkal (Invaders) találkozik. Micsoda véletlen: Pókember mindkettőben vendégszerepel.

marvelplusz31_1.jpg

"Nem régi" a Marvel + 2017/1-es különszáma sem, amelyben az X-Faktor első magyar nyelvű kalandjai olvashatók.

marvelplusz_ksz20171.jpg

A kiadó egyik legnagyobb sikere volt pár éve a Polgárháború (Civil War), amely annak idején két kötetben jelent meg. Ezek már rég nem kaphatók, ezért döntött úgy a Kingpin, hogy újra kiadja a történetet, ám ezúttal egy kötetben, a kiegészítők nélkül, és csak rendezvényes/webshopos terjesztésben. Az új kiadványhoz új címlap is dukál.

polgarhaboru_masodik_kiadas.jpg

És a kis kakukktojás a sok Marvel-képregény mellett: a börzén lesz először kapható a kéthavi Batman magazin 20. száma, amelyben folytatódik a népszerű Baglyok bírósága történet.

batman20.jpg

Az újdonságok sorát a Walking Dead 13. kötetével folytatjuk, amely a Töréspont címet viseli, és a Books & Stuff gondozásában jelenik meg. Jó hír az eredeti kiadástól lecsúszóknak, hogy a kiadó folytatja a korábbi részek újranyomását, a 4. rész már pár hete megint kapható.

walkingdead13.jpg

Átvezetés az amerikai és az európai képregények között a Frike Comics, ugyanis mindkettőből egyet-egyet jelentet meg a börzére. A Walking Deadet is jegyző Robert Kirkman által írt Outcast már a harmadik részhez érkezett.

outcast3.jpg

A tavaly új folyamba kezdett olasz Dampyrból ezúttal egy magyar vonatkozású, kétrészes történettel kedveskedik a kiadó, Transylvania Expressz címmel. A történet részben Budapesten, részben Erdélyben játszódik.

dampyr2.jpg

Vadonatúj epizóddal folytatódik a Lucky Luke-sorozat, a Pesti Könyv kiadó immár a 28. résznél tart. Az ígéret földje alig pár hónapja jelent meg Franciaországban, és máris olvasható magyarul. Mi több, épp tegnap derült ki, hogy a sorozat új írója, Jul lesz a májusi budapesti nemzetközi képregényfesztivál egyik fő vendége.

 luckyluke28.jpg

Jutott szerep a Pesti Könyvnek a következő kiadványnál is, ugyanis ők a hivatalos kiadói a CSKA antológiának, amely nem kevesebb, mint 13 vadonatúj képregényt tartalmaz fiatal hazai alkotóktól – a macskákról.

cska_antologia.jpg

Szintén új magyar kiadvány a RePrint magazin 4. száma, megújult szerkesztőséggel és immár a Képregény Kedvelők Klubjának a gondozásában. A füzet kiemelten foglalkozik Podmaniczky Ferenc képregényeivel.

reprint4.jpg

Első rendezvényén szerepel a Bucó, Szetti, Tacsi és Micike képregény. A nyolcvanas évek klasszikus gyereksorozatának a „feltámasztására” utolsó akkori rajzolója, Haui József vállalkozott, míg a történetet egy másik korábbi rajzoló, Verebics János ötlete alapján Kiss Ferenc írta. A Képregény Kedvelők Klubjának kiadványa korlátozott példányszámban jelenik meg.

bucoszettitacsimicike_v2_2.jpg