Nyári képregénybörze ajánló

A vasárnapi (július 16.) Nyári Képregénybörze helyszíne ismét az Átrium Park irodaház (Budapest XIII., Váci út 45.). Összegyűjtöttük a kiadók és alkotók által bejelentett újdonságokat.

Szokás szerint a rendezvényt szervező Kingpin standján várható a legnagyobb forgalom, és a kiadó természetesen erre az eseményre is időzített néhány újdonságot.

Mindenképpen elsőként kell említeni a tavaly nagy sikerrel bemutatkozott Marvel Box sorozat második számát, amely ezúttal is két teljes minisorozatot tartalmaz. Mind a hat füzet főszereplője az X-Men és Főnix.

marvelbox2.jpg

Immár a 34. részéhez ért a Pókember klasszikus kalandjait bemutató Peter Parker Pókember sorozat, amely limitált példányszámban jelenik meg - beszerzésére a börze a legalkalmasabb. A mostani számban a híres-hírhedt klónsztori folytatódik.

pppokember34.jpg

 A Marvel + 33. számában folytatódik a Bosszú Angyalainak és a Megszállóknak a közös története. Ez a kiadvány a nagyobb újságárusoknál is kapható lesz.

marvelplusz33.jpg

Nem maradhat ki a sorból Batman sem: a kéthavilap 22. száma szintén a börzén debütál, mielőtt újságos forgalmazásba is kerül. A füzetben folytatódik a Baglyok éjszakája ciklus.

batman22.jpg

A magyar képregényalkotók közül ezúttal Sváb József jelentkezik új kiadvánnyal. Az eredetileg a Fülesben folytatásokban megjelent Vörös Pimpernel most egybegyűjtve, szép nagy füzetben vásárolható meg, közvetlenül a rajzolótól.

svab_vorospimpernel.jpg

 A Comicsmania kiadó jelenteti meg Ghyczy Csongor első képregényfüzetét, az Online/Offline-t. Erről részletesebben a Kilencedik.hu portálon lehet olvasni.

ghyczy_online-offline.jpg

A Nero Blanco Comix ezúttal az egyetlen aktív képregényes fanzin/szaklap, a Buborékhámozó 15. számával jelentkezik. A címlapot Molnár Gábor készítette, a tartalom a kiadó honlapján tekinthető meg.

buborekhamozo15.jpg

A Képregény Kedvelők Klubja egy különlegességet ad ki a börzére, erősen korlátozott példányszámban. A furfangos legény című kiadvány Romániában jelent meg a hatvanas évek végén/hetvenes évek elején a Jóbarát nevű pionírújságban. Érdekessége, hogy a két részből álló történetet két különböző rajzoló rajzolta: Deák János (Ion Deak-Cluj) és Albin Stanescu,

furfangos_legeny.jpg

Értesültünk továbbá néhány, már elfogyott képregény új kiadásáról. Ismét kapható lesz a börzén:
- a Dylan Dog-sorozat 1. kötete (Az élőholtak ébredése, Frike Comics stand)
- Fazekas Attila Rajzolt mozija (Képregény Kedvelők Klubja stand)
- a Walking Dead-sorozat 6. és 7. része (Books & Stuff stand)