2018. május 10-14. - a képregényfesztiválhoz kapcsolódó események

A 14. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál központi rendezvényére május 13-án kerül sor a Dürer-kertben, de előtte és utána több, a képregényekhez illetve a fesztivál külföldi vendégeihez kapcsolódó esemény is lesz.

- Május 10-én, csütörtökön este 7 órától Jacques Ferrandez a Latitudes francia könyvesboltban lesz Flora Dubosc vendége, a "Az egy könyv, egy bor" sorozatban. A beszélgetés francia nyelven fog folyni. Facebook esemény és feliratkozás.

ferrandez_etranger.JPG

- Május 11-én, pénteken délután 5-től fél 7-ig Jacques Ferrandez műhelyfoglalkozást tart fiatal magyar képregényalkotók számára, a Francia Intézetben (1011 Budapest, Fő utca 17, 2. emelet). A program nyelve francia, tolmácsolással. A foglalkozás ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött a helyek korlátozott száma miatt. Jelentkezni május 10-ig lehet ezen a címen: b.licsko-takacs@inst-france.hu (Licskó-Takács Beáta)

- Május 12-én, szombaton délután 4 órakor az Athenaeum kiadó bemutatja Jacques Ferrandeznek a közelmúltban magyarul is megjelent Az idegen című képregényét, amelyet az alkotó Albert Camus regénye alapján készített. A szerző beszélgetőtársa a kötet fordítója, Bayer Antal. Helyszín: Magvető Café. A beszélgetés francia nyelven folyik, magyar tolmácsolással. Facebook esemény.

- Május 13-án, vasárnap 17.30-kor a fesztiválhoz közvetlenül kapcsolódik egy kiállítás megnyitója a Román Kulturális Intézetben (1146 Budapest, Izsó utca 5.). A tárlat Rusz Lívia grafikusművész 1959 és 1981 között a kolozsvári magyar nyelvű gyermeklapban, a Napsugárban megjelent képregényeiből nyújt válogatást. A kiállítás kurátora Alexandru Ciubotariu, aki ebből az alkalomból Budapestre látogat, és részt vesz a fesztiválon is.

oszk_kiallitas_plakat.jpg

- Május 14-én délután 4 órakor nagyszabású képregénykiállítás nyílik az Országos Széchényi Könyvtárban "Kép-regény-történet: A kilencedik művészet ikonjai Magyarországon" címmel. A megnyitó Facebook eseménye. A kiállítás két fő hangsúlyos pontja irodalom és képregény kapcsolata és a kortárs magyar képregény. A kiállítás július 25-ig tekinthető meg, keddtől szombatig 10 és 18 óra között.

ditommaso_rajzol.jpg

- Május 14-én este 6 órakor Fabrizio di Tommaso olasz képregénykészítő, a fesztivál vendége az Olasz Kultúrintézetben (1088 Budapest, Bródy Sándor utca 8.) tart előadást.

Címkék: kiállítás