Utolsó kommentek

Beszélnek róla

Naptár

március 2015
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  <
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

MKSZ a Facebookon

Állandó oldalak

Képregény Blog

A Magyar Képregény Szövetség blogja

Hirdetés

Előkészületben

2015 március:
- 5 Panels: Retszecsákul (egyéb)
- Batman 6 (újságos)
- Bosszú Angyalai: Titkos Invázió (könyves)
- Buborékhámozó 4.1 (egyéb)
- Cloudy Team: Beatles 3: You can drive my car (egyéb)
- EpicLine 11 (újságos)
- Lucky Luke 22: Szögesdrót a prérin (könyves)
- Marvel + 20 (újságos)
- A Mohács kommandó 2 (egyéb)
- Peter Parker Pókember 19 (egyéb)
- Sebők-sorozat 23: A három királyok csillaga (egyéb)
- Sebők-sorozat 24: A feladat (egyéb)
2015 április:
- Hihetetlen Pókember 20 (újságos)
2015 május:
- Batman 7 (újságos)
- Dylan Dog 3: A démon szépsége (egyéb)
- Marvel + 21 (újságos)

MKSZ a Facebookon

Zórád Ernő-kiállítás Nyíregyházán március 13-tól

2015.03.03. 07:40 :: Képregényblog

zorad_kiallitas_nyiregyhaza.jpg

Zórád Ernő munkáiból nyílik kiállítás a Nyíregyházi Városi Galériában 2015. március 13-án. A tárlatot megnyitja Kertész Sándor képregénytörténész. A kiállítás május 2-ig tekinthető meg.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar képregény zórád ernő

Marvel + különszám 2015/1: Végtelen háború

2015.02.28. 08:57 :: Képregényblog

marvelplusz2015ksz1.jpgMegjelent, kapható a nagyobb újságárusoknál, a Trillian képregényboltban és közvetlenül a kiadótól a Marvel + idei első különszáma. A füzetben folytatódik a Marvel + 2015/1-es (19-es) számában megkezdett Végtelen Háború történet, amelyben a Marvel-univerzum szinte valamennyi szuperhősének jut szerep.

Előzetes oldalak a Kingpin kiadó honlapján. A kiadvány megvásárolható lesz a március 8-i képregénybörzén is.

Szólj hozzá!

Címkék: amerikai képregény marvel+

Direkt 8 fanzin és kiállítás

2015.02.27. 07:39 :: Képregényblog

A Direkt fanzin legújabb, 8. száma Before/After címen jelenik meg, és a kiállítással egybekötött ősbemutatóra a kArton galériában kerül sor. Ahogy a korábbiakban, ezúttal is több képregényrajzoló szerepel a lapban, mint például Haránt Artúr, Fritz Zoltán, Fórizs Gergely, Szabó Levente, Győri Tibor, László Márk, Csordás Dániel, Tebeli Szabolcs, Felvidéki Miklós, Fehér Zoltán és Stark Attila. A kiállításon láthatók képek a lap korábbi számaiból, így a Bestiárium Hungaricumból és a Zsiráfablakból is.

Megnyitó: 2015. március 5., 19 óra
Helyszín: kArton galéria, 1054 Budapest, Alkotmány u.18.
Megnyitja: Koppányi Péter
Megtekinthető: 2015. március 6 - április 30.

Facebook-esemény, a kiállítók teljes listájával.

direkt8_kiallitas.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: direkt fanzin

Stílusgyakorlatok 12: Rükverc

2015.02.25. 12:02 :: Képregényblog

Matt Madden: Stílusgyakorlatok, magyarul. Tizenkettedik variáció.

mattmadden12.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: amerikai képregény matt madden

A 29. Képregénybörze várható újdonságai, 2. rész

2015.02.24. 07:22 :: Képregényblog

Folytatjuk a 29. képregénybörze tervezett újdonságainak a bemutatását, ezúttal a magyar szerzők kiadványaival.

A reméltnél tovább kellett várni az EpicLine magazin 11. számára, amely így valóban nevezhető a "második évad" kezdetének. A késés egyik oka pozitívum, a jövőben több helyen lehet majd kapni az újságos terjesztésbe kerülő lapot. Változás az új szezonban, hogy számonként egy-egy sorozat kerül a reflektorfénybe, ezúttal a Szekerce és Szemerce, amelynek az írója a lap főszerkesztője, Tálosi András, rajzolója Koska Zoltán.

epicline11.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: képregénybörze fekete dániel magyar képregény fazekas attila sebők imre 5panels epicline cloudy team

A 29. Képregénybörze várható újdonságai, 1. rész

2015.02.23. 07:17 :: Képregényblog

Ahogy szoktuk nagy képregényes rendezvények előtt, áttekintjük a március 8-i börzére már beharangozott újdonságokat. Az első részben a külföldi (amerikai és francia) képregények magyar fordításait mutatjuk be.

Mint mindig, a börzén ezúttal is a rendezvényt szervező Kingpin kiadó jelentkezik a legtöbb új kiadvánnyal, Marvel- és DC-szuperhősöket szerepeltető füzetekkel és egy kötettel.

Már pár nappal a börze előtt kapható lesz az újságárusoknál a Marvel + idei első különszáma, amelyben folytatódik a Végtelen Háború című, számos hőst és gonoszt felvonultató történet.

marvelplusz2015ksz1.jpg

A börzén debütál viszont a Marvel + "rendes", márciusi száma, amelyben folytatódik az X-Men története, valamint belekerült egy alternatív Pókember-sztori is a Mutánsvilág időszakából.

marvelplusz20.jpg

A Hihetetlen Pókember kéthavi lap februári száma már jó ideje kapható, az áprilisira pedig még várni kell, ám a csak előfizetőknek és rendezvényekre járó rajongóknak szóló, klasszikus történeteket tartalmazó Peter Parker Pókemberből az idei első szám is a börzére jelenik meg, összesen immár a 19.

pokemberpeterparker19.jpg

És hogy a könyvesboltokba is jusson újabb Marvel-képregény: szintén a börzén lehet először beszerezni az Új Bosszú Angyalok sorozat következő kötetét, amelyben a Titkos Invázió ciklust a szupercsapat szemszögéből ismerhetjük meg.

bosszuangyalai_titkosinvazio.jpg

A sok Marvel-kiadvány mellett azért lesz egy DC-s is, a Batman márciusi száma. Ennek a magyar címlapját még nem tudjuk megmutatni, íme az eredeti, amely a Batman 664. száma volt. A második történet pedig ezúttal is a Gotham City Ragadozók (Birds of Prey) kalandjának a folytatása.

batman664.jpg

Itt említjük meg, hogy a börzére utánnyomás készül a Buborékhámozó fanzin/szaklap 4. számából, amelynek minden cikke kapcsolódik Batmanhez vagy alkotóihoz. Az új, 4.1-es verzió címlapját Fabe (Fábián István) rajzolta, korlátozott példányszámban lesz kapható a Nero Blanco Comix standján.

bh4_1_a2.jpg

Bár a börzén mindig az amerikaiak dominálnak, a francia-belga két nagy klasszikusának egy-egy része is bekerült a kínálatba.

A magyar Lucky Luke sorozat 22. albuma az eredeti sorozatnak a 29. része. A címe Szögesdrót a prérin (Des barbelés sur la prairie), eredetileg 1965-ben jelent meg a Spirou magazinban, majd rá két évre kötetben. Írója René Goscinny, rajzolója Morris volt.

luckyluke22.jpg

Szintén a Lucky Luke-ot kiadó Pesti Könyv standján lesz kapható a pár napja megjelent 17. Asterix-epizód, Az istenek otthona (Le domaine des dieux) is. Ez a képregény eredetileg 1971-ben jelent meg, magyarul a Móra adta ki. Ennek is René Goscinny volt az írója, a rajzolója pedig Albert Uderzo.

asterix17.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: batman lucky luke pókember képregénybörze asterix bosszú angyalai amerikai képregény francia belga képregény buborékhámozó marvel+

Usagi Yojimbo 13: Szürke árnyak - Ekultura.hu

2015.02.19. 11:20 :: Képregényblog

UsagiYojimbo13.jpg"Stan Sakai immáron tizenharmadik alkalommal osztja meg velünk választott hőse, Usagi Yojimbo kalandjait, aki gazdátlan szamurájként járja az országot, egyszerre keresve a semmit és a teljességet. Ő az, aki önnön példájával mutat helyes irányt a polgárháború utáni átalakuló társadalomban az embereknek, legyenek azok földművesek, halászok, kereskedők vagy szamurájok. Egyszerű helyzetben van, hiszen kardforgató lévén a rosszfiúkat rövid úton levágja, a jók pedig általában tanulnak az eseményekből, és ily módon, ha a világ nem is tisztul meg teljesen, kevesebb gyom marad az istenek földi virágoskertjében."

Galgóczi Tamás írása az Ekultura.hu portálon olvasható.

Szólj hozzá!

Címkék: usagi yojimbo amerikai képregény

Stílusgyakorlatok 11: A Stílusgyakorlatok bemutatkozik

2015.02.19. 11:17 :: Képregényblog

Matt Madden: Stílusgyakorlatok, magyarul. A tizenegyedik.

mattmadden11.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: amerikai képregény matt madden

Asterix 17: Az istenek otthona

2015.02.19. 08:36 :: Képregényblog

asterix17.jpgA Móra kiadó webshopjában már megvásárolható, és a napokban a könyvesboltokba is bekerül az Asterix sorozat 17. epizódja. Az istenek otthona alapján animációs film is készült, amelyet a magyar mozik is bemutattak 2014 végén.

Julius Caesar újabb furfangos tervre adja áldását, amellyel úgy véli, végre megtörheti a kis gall falu ellenállását. Kiirtatja a falut körbevevő erdőt, és a helyére új várost építtet, így akarja behódolásra, a római civilizáció elfogadására késztetni Asterixet és barátait. A gallokat bosszantja is, mulattatja is az elképzelés, ám miután úgy döntöttek, hogy az építkezésen dolgoztatott rabszolgák felszabadítása érdekében hagyják felépülni az első házat, a beköltöző római polgárok szomszédsága nem várt fordulatok egész sorával lepi meg őket…

Szólj hozzá!

Címkék: asterix francia belga képregény

Garfield különszám 12

2015.02.19. 07:33 :: Képregényblog

garfield_ksz12.jpgMegjelent az idei első Garfield különszám, kapható az újságárusoknál.

Szólj hozzá!

Címkék: garfield amerikai képregény

Egyszer véget ér - Daytripper

2015.02.17. 08:37 :: Képregényblog

Brazil szerzők képregényéről ritkán olvasunk magyarul. Nemrég a Roboraptor blogon dicsérték Fábio Moon és Gábriel Bá Daytripper című Eisner-, Harvey- és Eagle-díjnyertes munkáját, ebből az apropóból közöljük Kránicz Bence kritikáját, amely a Papírmozi 6. számában jelent meg, 2012-ben.

daytripper_02.jpgA Love & Rockets szériát jegyző Hernández testvérek, Gilbert és Jaime színrelépése után már meg sem lepődünk, hogy az Államok képregényiparába becsatlakozó, Latin-Amerikát képviselő, és jelenleg a legfontosabbnak nevezhető alkotók: ikrek. Fábio Moon és Gábriel Bá (mindkettő elég jó név, és egyik sem az igazi) egyszerre írnak és rajzolnak is, közös munkáikban nem tudni, ki miért is felelős pontosan. Nyilván tökéletesen ismerik egymás stílusát, két test, két lélek, egy rajzlap. Gabriel Bá az ismertebb kettőjük közül, ő rajzolta a kultstátuszra szert tett Umbrella Academyt. Ahhoz viszont, hogy komolyan kezdjék venni a brazil születésű, és máig São Paulóban alkotó fivéreket, nem Gerard Way sorozata kellett, sokkal inkább a De:Tales – Stories from Urban Brazil antológia. Itt már látszott, hogy Moon és Bá feladatuknak érzik Brazília képviseletét, meg akarják mutatni az országnak azt a részét, amit ők ismernek: a nagyvárosi, modern környezetet, ahol azonban jelen vannak az ősi hagyományok és a filmen igen dekoratív nyomor is (ld. az Isten városa vagy az Elitosztag világot bejárt példáit). A Daytripper, a páros eddigi életművének csúcspontja megközelíthető innen is, de nem érdemes csak brazil történetként olvasni – éppen hogy univerzalitása, egyetemes kérdéseket és értékeket felvonultató megközelítése miatt figyeltek fel rá olyan sokan.

A Vertigónál 2010-ben megjelent, tíz részes minisorozat minden epizódja Brás de Oliva Domingos életének egy pontjára kalauzol. Brás gyászjelentéseket ír egy São Paulo-i újságba, de valójában regényíró szeretne lenni, mint az apja - az első rész végén épp az ő tiszteletére rendezett ünnepségre tart, de sosem ér oda, mert a kisboltban lelövi egy rabló. És Brás a folytatásban is, minden rész végén meghal (egy kivétellel, arról később). Szívrohamban, autóbalesetben, műtét közben, valamikori legjobb barátja keze által, de meghal. A cím (ami eredetileg az egynapos útra induló turistát jelenti) egyszerre vonatkozik ránk, olvasókra, akik mindig csak egy rövid bepillantást kapunk Brás életébe, aztán el is hagyjuk őt, és magára Brásra, akinek a legtöbb epizód cselekményében egyetlen nap adatik a halál előtt. Különleges viszonyulás alakul ki az olvasóban Brás irányába: a második részben még bízunk, aztán a harmadiktól már egyértelmű, hogy főhősünket tényleg mindig el fogjuk veszíteni, emiatt pedig sokkal intenzívebben, aprólékosabban figyelünk oda minden rezdülésére. Hogyan viselkedik élete utolsó óráiban? Milyen döntéseket hoz? A szerzők könnyedén elérik, hogy úgy viselkedjünk, ahogy ők helyesnek tartják: a mindennapi élet minden egyes pillanatára figyeljünk oda, mert bármikor véget érhet az egész. Tulajdonképpen ennyi a Daytripper nagy üzenete, Moon és Bá legnagyobb teljesítménye pedig az, hogy mindezt az ő tolmácsolásukban nem érezzük sekélyesnek, ócska közhelynek.

Szólj hozzá!

Címkék: amerikai képregény daytripper brazil képregény fábio moon gábriel bá

Képregény Kedvelők Klubja, 2015. február 26.

2015.02.16. 09:13 :: Képregényblog

kkk_diafilm_biro.jpgA Képregény Kedvelők Klubjának következő találkozóján ismét egy rokon művészeti ág, a diafilm lesz a téma.

Diafilmek hazánkban és a nagyvilágban címmel Bíró Ferenc tart előadást 2015. február 26-án (csütörtökön) 18 órai kezdettel az Örökmozgó Filmmúzeumban (1054. Budapest, József krt. 68.).

Az előadás a laterna magicák korától szinte napjainkig feltárja a hazai diafilmek nemzetközi vonatkozásait: kölcsönös képanyagátvételeket, azonos témákat, az ikonikus technikai eszközöket. A tárgyalt országok: Németország, később NDK, Szovjetunió, Anglia, Franciaország, USA.

A bevezető előadás után a következő diafilmek tekinthetők meg elektronikus formában: Chantier interdit au public, Bike Safety, The Little Cloud, Brothers and Sisters, Halloween, Perlin & Pinpin, Tintin in America. Emellett mód lesz az eredeti eszközök és az adott országok filmtekercseinek, autentikus csomagolásainak megtekintésére.

Szólj hozzá!

Címkék: diafilm képregény kedvelők klubja

Stílusgyakorlatok 10: Használati utasítás

2015.02.16. 07:50 :: Képregényblog

Matt Madden: Stílusgyakorlatok, magyarul. A tizedik variáció.

mattmadden10.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: amerikai képregény matt madden

Lóbarátok 8: Pipacs titka

2015.02.13. 17:49 :: Képregényblog

lobaratok08.jpgMegjelent a Lóbarátok-zsebkönyvek 8. kötete. Kapható az újságárusoknál.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar képregény lóbarátok

Asterix 16: Asterix a helvéteknél - Ekultura.hu

2015.02.11. 17:28 :: Képregényblog

Asterix16.jpg"Ha csak azt veszem figyelembe, mik történnek Gracchus Retrovirus kormányzó pincéjében, akkor bizony fél kézzel eltakarom gyermekem mindkét szemét, ellenkező esetben olyan kérdésekre kell válaszolnom, amelyekre nincs egyszerű, vagy korhatármentes mondanivalóm. Elvégre egy orgiát nehéz lenne cserkészgyűlésnek beállítani, még jó, hogy a pikánsabb jelenetek kimaradtak az ábrázolásból."

Galgóczi Tamás írása az Ekultura.hu portálon olvasható.

1 komment

Címkék: asterix francia belga képregény

Stílusgyakorlatok 9: Leltár

2015.02.11. 07:33 :: Képregényblog

Matt Madden: Stílusgyakorlatok, magyarul. A kilencedik variáció.

mattmadden09.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: amerikai képregény matt madden

A forradalom óriásképregénye - kiállítás az Óbudai Platán Könyvtárban

2015.02.10. 14:16 :: Képregényblog

marcziusi_plakat_kicsi.jpg

2015. március 12-én nyílik, és a hónap végéig lesz látható az Óbudai Platán Könyvtárban (1031 Budapest, Arató Emil tér 1.) a Magyar Képregény Akadémia és a Magyar Képregény Szövetség alkotóinak a kiállítása. Az 1848-as forradalom 12 pontját 12 képsorban ábrázoló anyagot eredetileg 2011-ben készítették a szerzők egy akkor meghiúsult projekthez. Az óriásképregények most láthatók először kiállítva Magyarországon, miután 2014-ben a Bukaresti Magyar Intézetben már bemutatkoztak.

Megnyitó: 2015. március 12, 17 óra. A kiállítást megnyitja Cserkuti Dávid illusztrátor, képregényrajzoló. A megnyitó Facebook-eseménye itt található.

A művek állandóan megtekinthetők online. Az alkotók névsora: Csordás Dániel, Felvidéki Miklós, Fórizs Gergely, Fritz Zoltán, Halmi Zsolt, Haránt Artúr, Lanczinger Mátyás, Tálosi András és Zsoldos Péter rajzolók, Bayer Antal és Szabó Jenő írók.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar képregény akadémia magyar képregény

Benne vagy a történetünkben? Zorro de Bianco kiállítása, február 18-tól

2015.02.09. 08:23 :: Képregényblog

zorro_kiallitas.jpg

A 2014-es LMBT Történeti Hónap promóciós filmje Zorro de Bianco 16 rajzának felhasználásával készült. A Rohamban (1074 Budapest, Dohány utca 22.) látható kiállításon ezek a rajzok (Savoyai Jenő, Tormay Cécile, Kertbeny Károly, Antal Imre, Pilinszky János, El Kazovszkij, Karády Katalin, Romsauer Lajos, Mensáros László és mások "képregényes jellegű" portréi) szerepelnek.

Megnyitó: 2015. február 18, 19 óra. A kiállítást megnyitja Cserkuti Dávid illusztrátor. A megnyitón Varga Károly és Lovas Tamás reneszánsz, barokk zenét játszik. Szervező: Háttér Társaság a Melegekért - Labrisz Egyesület. Facebook-esemény itt.

Zorro de Bianco (Fehér Zoltán) a Magyar Képregény Szövetség tagja, a Magyar Képregény Akadémia korábbi elnöke.

Szólj hozzá!

Címkék: cserkuti dávid zorro de bianco

Vigyázat! Majmok! - Madarász Gergely kiállítása

2015.02.09. 08:12 :: Képregényblog

madarasz_kiallitas.jpg

"Ez egy kisebb válogatás eddigi képregényes munkásságomból. Úgymint: Majomdaráló, Pozor.hu, és egyéb felkéréses munkáim. Mindenkinek figyelmébe ajánlom a megtekintésüket, mert az eddigi visszajelzések szerint vidámságot, és felszabadító nevetést generált a kedves fogyasztókban. Legfőképpen azoknak ajánlom, akik nem szeretik a képregényeket, hátha most megtörnek és újabbakért könyörögnek majd.  Ezúton jelzem, hogy konkrét megnyitója nem lesz, csak az adott időközben lehet meglátogatni a kiállítást és befogadni az anyagot."

Madarász Gergely kiállítása a Gödöllői Városi Könyvtárban 2015. február 16. és március 10. között látható.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar képregény madarász gergely

Stílusgyakorlatok 8: Emanata

2015.02.06. 12:04 :: Képregényblog

Matt Madden: Stílusgyakorlatok, magyarul. A nyolcadik variáció. A cím utalás Mort Walker humoros képregénylexikonjára.

mattmadden08.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: amerikai képregény matt madden

Hihetetlen Pókember 19 (2015/1)

2015.02.06. 08:00 :: Képregényblog

pokemberh19.jpgBár az újságárusokhoz csak szerdán, február 11-én kerül ki, az előfizetők már meg is kapták a Hihetetlen Pókember képregényfüzet idei első számát. Szintén kapható már a Trillian képregényboltban és megrendelhető közvetlenül a kiadótól is.

Előzetes a Kingpin honlapján.

Szólj hozzá!

Címkék: pókember amerikai képregény

Usagi Yojimbo 13 és négy új manga - Kilencedik.hu

2015.02.06. 07:56 :: Képregényblog

UsagiYojimbo13.jpgEgyetlen, hosszú kritikában ír Farkas Dávid a Kilencedik.hu portálon az Usagi Yojimbo legutóbbi kötetéről és a 2014 végén megjelent új mangákról: Vampire Knight 11, A vízísten menyasszonya 11, Nana 17, Ruróni Kensin 15.

Szólj hozzá!

Címkék: usagi yojimbo nana ruróni kensin vampire knight amerikai képregény japán képregény koreai képregény vízisten menyasszonya

Garfield 299

2015.02.06. 07:32 :: Képregényblog

garfield299.jpgMegjelent a Garfield havi képregénymagazin februári száma. Kapható az újságárusoknál.

Szólj hozzá!

Címkék: garfield amerikai képregény

Stílusgyakorlatok 7: Hanghatások

2015.02.03. 08:00 :: Képregényblog

Matt Madden: Stílusgyakorlatok, magyarul. A hetedik variáció.

mattmadden07.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: amerikai képregény matt madden

Alfabéta-díj: kezdődik a nevezés

2015.02.02. 10:28 :: Képregényblog

alfabetadij.jpgA Magyar Képregény Szövetség 2015-ben is meghirdeti a nevezést az Alfabéta-díjra.

Az Alfabéta-díj az előző naptári év legjobb új magyar képregényeit ismeri el, két kategóriában a nyomtatásban megjelent képregények esetében, és egy különdíjjal az interneten megjelent képregények esetében.

1. kategória: kép-regény (önállóan, kötetben vagy füzetben megjelent, legalább 20 oldalas történet)

2. kategória: kép-novella (antológiákban, magazinokban, egyben vagy folytatásokban megjelent képregények vagy képsorok, terjedelemtől függetlenül)

Webes különdíj: (csak elektronikusan, az interneten megjelent, ingyenesen hozzáférhető hosszabb vagy rövidebb képregények, képsorok)

A nevezés, jelölés és zsűrizés rendje:

1. Nevezés: bárki nevezheti az általa készített, kiadott vagy kedvelt, 2014. január 1. és december 31. között megjelent képregényt. Egy fő több képregényt is nevezhet. A nevezéseket a Képregényblogon és az Alfabéta-díj Facebook-eseményénél gyűjtjük, a listát folyamatosan frissítjük. (Facebook profillal nem rendelkezők ezt a blogbejegyezést kommentelve tudnak nevezést küldeni.)

A nevezési időszak február 1-től 28-ig tart.

2. Jelölés: a befutott nevezéseket áttekinti egy 5 tagú, kritikusokból álló előzsűri, és kategóriánként kiválaszt 5-5 művet, amelyet a zsűri figyelmébe ajánl.

Az előzsűri tagjai: Bayer Antal, Farkas Dávid, Lénárd László, Szabó Zoltán Ádám és Szép Eszter.

Az előzsűri legkésőbb március 31-én teszi közé az 5-5 jelölt nevét.

3. Zsűrizés: az előzsűri kiegészül 10 meghívott taggal, akik a képregényes szakma különböző területeit képviselik. A meghívott zsűritagok között nem lehetnek a döntős képregények alkotói. A zsűri titkos szavazással hozzá meg a döntését, és azt csak a díjátadón hozza nyilvánosságra.

A díjakat a 11. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválon adjuk át, 2015. május 10-én.

Kérdések és válaszok:

4 komment

Címkék: magyar képregény alfabéta-díj budapesti képregényfesztivál