Utolsó kommentek

Állandó oldalak

Beszélnek róla

Új képregények

A könyvesboltokban:
-Asterix 10: Asterix a római légióban
-Asterix 11: Asterix és a hősök pajzsa
-Berserk 6
-Darker than Black 1
-Star Wars: Veszélyes béke
-Vasember: Gyilkológép
-Walking Dead 6: Siralomvölgy
Az újságárusoknál:
-Cartoon Network magazin 2013/3
-Garfield 279
-Garfield 1. különszám
-Hihetetlen Pókember 2013/3
-Lóbarátok 2: Szofi az akadémián
-Marvel+ 2013/3
-Spider-Man magazin 2013/3
-Tom & Jerry 2013/2
-Zseb-Garfield 110: Brokkoli kizárva
Egyéb kiadványok:
- 5 Panels: Kísért a múlt
- Fazekas Attila: A jedi visszatér, 2. rész
- Friedrich Gábor: Az ismeretlen grafikus
- Fritz Zoltán: Tiszavirágzás
- Gépjárómű 2
- Lénárd László: Semmi
- Pádár Ádám-Molnár Gábor: A munka gyümölcse
- Peter Parker, Pókember 9
- Sebők Imre: Egri csillagok
- Vass Mihály: Altera

Naptár

november 2014
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  <
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

MKSZ a Facebookon

Képregény Blog

A Magyar Képregény Szövetség blogja

Hirdetés

Eseménynaptár

2014. november 27:
Képregény Kedvelők Klubja
2014. december 6:
Hungarocomix 2014
2014. december 14:
Animekarácsony
2015. március 8:
29. Képregénybörze
2015. május 10:
11. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál

Előkészületben

2014 december:
- 5 Panels közös kiadvány (egyéb)
- Botond 21 (egyéb)
- Halmi Zsolt: Látszólagos horizont (egyéb)
- Halmi Zsolt: Megváltás (egyéb)
- Hihetetlen Pókember 18 (újságos)
- Honvédek és huszárok lengyel földön (egyéb)
- Lucky Luke 21 (újságos+könyves)
- Sebők Imre-sorozat 21: A névtelen ügynök (egyéb)
- Sebők Imre-sorozat 22: A zöld szörny (egyéb)
- Merénylet Szarajevóban (egyéb)
- Miklosovits László: Az ikrek jegyében (egyéb)
- Zórád Ernő-sorozat 4: Twist Olivér (egyéb)
2015 január:
- Batman 5 (újságos)
- EpicLine 11 (újságos)
- Marvel + 19 (újságos)

MKSZ a Facebookon

A Latitudes francia könyvesbolt születésnapi vendége Jean-Yves Ferri

2014.11.21. 12:22 :: Képregényblog

Latitudes_logo.jpg

Tizedik születésnapját ünnepli december 6-án a Latitudes francia könyesbolt (Budapest 1011, Fő utca 17, a Francia Intézet épületében). Ebből az alkalomból díszes vendéget hívott meg: Jean-Yves Ferrit, a legutóbbi Asterix-epizód (Asterix és a piktek) forgatókönyvíróját, aki maga is rajzol képregényeket.

Program:

10:30-11:30: Ferri műhelyfoglalkozást tart 5-12 év közötti frankofón gyerekeknek. Előzetes bejelentkezés (dec. 1-ig) ajánlott (infolibrairielatitudes@t-online.hu)

14:30-15:15 Ferrivel magyar fordítója, Bayer Antal beszélget (francia nyelven). Előzetes bejelentkezés (dec. 1-ig) ajánlott (infolibrairielatitudes@t-online.hu)

Az Asterix és a piktek megvásárolható magyar nyelven is a könyvesboltban, amelyet Ferri dedikál.

A beszélgetés után torta és pezsgő, valamint a könyvesbolt friss választékának megtekintése.

Szólj hozzá!

Címkék: asterix francia belga képregény ferri latitudes

Zseb-Garfield 119

2014.11.21. 09:21 :: Képregényblog

ZsebGarfield119.jpgMegjelent a legújabb Garfield-zsebkönyv, kapható az újságárusoknál.

Szólj hozzá!

Címkék: garfield amerikai képregény

Képregény Kedvelők Klubja, 2014. november 27.

2014.11.20. 11:23 :: Képregényblog

KKK_logo.jpgA KépregényKedvelők Klubjának novemberi összejövetele – formabontó módon – a Fővárosi Törvényszéki Palota esküdtszéki dísztermében (Budapest, V. ker. Markó utca 27.) 2014. november 27.-én, csütörtökön 16 óra és 18 óra között kerül megrendezésre, majd 18 óra után a kArton galériában folytatódik

A Hauszmann Alajos által tervezett épület 1890-ben került átadásra. A terem fő dísze a Feszty Árpád által festett hat táblakép, mely a magyar múlt törvénykezésének állomásait ábrázolja. A festményeken látható alakokat a festő saját korának hírességeiről mintázta.

Téma: Vádlottak padján az adaptációs képregény - érvek az adaptációs képregény mellett és ellen

Meghívott vendégek: dr. Szabó Zoltán: fővárosi törvényszéki tanácselnök és címzetes táblabíró, dr. Fürcht Pál Zsolt: V. és XIII. ker. ügyészségi vezető és Kiss Ferenc: Közjegyzői Iratokat Kezelő Iroda és Törvényszéki Végrehajtói Irattár megbízott irattárvezető tisztviselője

A látogatás előzetes regisztrációhoz kötött! Jelentkezni a kferry001@freemail.hu címen, 2014. november 26.-án, szerdán 11 óráig, személyi igazolványszám megadása mellett lehetséges.

Találkozó az épület Markó utcai bejárata előtt 15 óra 50 perckor. Utána a főlépcső megtekintése, mely – többek között – A tanú című magyar kultfilmben is szerepelt.

Az épület 18 órai elhagyása után átvonulunk a kArton Galériába (Budapest, V. ker. Alkotmány u.24.), ahol továbbfolytatódik a beszélgetés, illetve a Képregények a tárgyalótermek világából című előadás kerül megtartásra.

Szólj hozzá!

Címkék: képregény kedvelők klubja

Walking Dead 9: Túlélők - ekultura.hu

2014.11.19. 15:32 :: Képregényblog

WalkingDead9.jpg"Robert Kirkman játszik velünk: amikor már azt hinnénk, hogy mindent beborít a kétségbeesés, mégis felpislákol valami halvány reménysugár. De lehet egyáltalán még az ilyesmiben hinni? Van még értelme reménykedni? Úgyis csalódás lesz a vége. És itt folytatódik Rick szenvedéstörténete: immár nem dönt. A kezdetben még határozott vezetőből szinte semmi nem maradt. Megbénítja a félelem, csak hagyja magát sodorni az árral – így pedig szinte elkerülhetetlen, hogy az állapota tovább romoljon. De vajon ennek az útnak a végén talán mégis valami jobb vár? Néhányan még hisznek, néhányan még bíznak a jövőben, hiszen más sem maradt ezeknek a túlélőknek. Csak a röpke remény és az állandósult félelem. Élet ez egyáltalán?"

Szabó Dominik írása az ekultura.hu portálon olvasható.

Szólj hozzá!

Címkék: walking dead amerikai képregény robert kirkman

Typex: Rembrandt - Origo

2014.11.19. 07:57 :: Képregényblog

TypexRembrandt.jpg"Olyan, mint valami különösen sötét hangulatú álom. Jobbra-balra fordulunk izzadva, két nyögés között lefut egy-egy fejezet. Súlyos barna képek váltják egymást. Néha gyorsan szaladnak, mintha egy túlpörgött 16 milliméteres Terta vetítőgép kattogna kenetlenül nyikkanó orsóival fejünkben, máskor hosszan kimerevedik a kép. A paplan alatt összegubózva, a lepedő gyűrődését markolva bámulunk magunkba."

Zirig Árpád írása a Rembrandt-képregényről az Origo portálon olvasható.

Szólj hozzá!

Címkék: holland képregény typex

Bloodlust 3: Tisztességtelen ajánlat - Amazing Comix

2014.11.19. 07:55 :: Képregényblog

Bloodlust3szines.jpg"Úgy gondolom, hogy a Bloodlustnak mindenképpen helye van a magyar képregényes berkekben. A történet egyre érdekesebb, a kiadványok külleme is egyre szebb és profibb. Gondolok itt a rajzokban és a színezésben, egyes panelek elrendezésében érzékelhető változásfolyamra. Minden szám után észre lehet venni néhány apróságot, amiben igen is fejlődött a comic. "

Comicmania írása az Amazing Comix képregényes blogon olvasható.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar képregény bloodlust

A vízisten menyasszonya 11

2014.11.19. 07:51 :: Képregényblog

VizistenMenyasszonya11.jpgA Szegedi Képregényfesztiválon mutatkozott be a hosszú kihagyás után folytatódó koreai sorozat legújabb kötete. A vízisten menyasszonya című manhwa 11. része nemsokára bekerül a könyvesboltok kínálatába is.

"Balsorsú szerelmesek, vészjósló átkok, hadakozó istenségek és forrongó gyűlölet vezet minket Jun Mi-Kjong lélegzetelállító történetének tizenegyedik kötetéhez. Habeket kegyetlenül elárulták, és súlyos sérüléseket szenvedett. Az elátkozott vízistent nem hagyja nyugodni az a szörnyűség, ami Nakbinnal történt, ezért elhatározza, hogy bármi áron kibékül jelenlegi asszonyával, Szoával. De vajon képesek lesznek-e rendbe hozni szétzilált életüket, s boldog lehet-e végre a meggyötört pár? A kötetből az is kiderül, hogyan ismerkedtek meg a vízisten nagy hatalmú, egymástól olyannyira különböző szülei."

Szólj hozzá!

Címkék: koreai képregény vízisten menyasszonya

Peter Parker Pókember 2014-es különszám - kritika (?)

2014.11.18. 08:15 :: Bayer Antal

PeterParkerKsz2014.jpgBár nem minden idei kiadványáról tudtam csak jót írni, ahhoz nem férhet semmi kétség, hogy a Kingpin kiadó remek évet zárt – és ennek méltó megkoronázása a napokban megjelent „klasszikus” Pókember különszám. Egy olyan, közel 120 oldalas füzet, amelyben találkozik a rajongók kiszolgálása a legjobb Marvel-történetek bemutatásának a küldetésével.

Ha létezik a „kritikán aluli” fogalom, a Stan Lee által írt korai Amazing Spider-Man-történetekre a „kritikán felüli” illene. Pontosabban talán a „kritikán túli”, hiszen éppenséggel lehetne boncolgatni mindenféle szempontból az eredetileg közel ötven éve, 1966-ban megjelent kalandokat, de nem érdemes, hiszen ennyi idő alatt ikonikus státuszra tettek szert, minden sutaságukkal együtt.

És ha már ikonikus státusz: míg maga Pókember figurája már első rajzolójánál, Steve Ditkónál elnyerte máig ismert külsejét, alteregója, Peter Parker az éppen az ebben a füzetben Ditkót váltó John Romitának köszönheti végleges kinézetét. Ditko sosem volt „realista” rajzoló, az ő figurái enyhén groteszkek, a hősök izomzata alig látszik, a lányok nem igazán „szépek” – Romita viszont számos romantikus képregényen szerzett hatalmas rutinnal érkezett a laphoz. A korábbi „geek” Peterből egycsapásra hősszerelmes lett, és jobbnál jobb csajok adták egymásnak nála a képzeletbeli kilincset.

1 komment

Címkék: pókember stan lee amerikai képregény john romita

Jáger Attila: Zsiger előtt - Ekultura.hu

2014.11.17. 12:20 :: Képregényblog

Jager_ZsigerElott.jpg"Amolyan életmű-előtörténet ez; kedvcsináló, kíváncsiságfokozó. A karcos-szálkás tollrajzok nagyszerűen megférnek benne a kitöltöttebb, vagy egyenesen színes panelsorozatokkal. Mintha a nagy romantikus költők epikus ívű, mégis töredékben, befejezetlenül megmaradt alkotásainak jóval kisebb formátumú lekövetését látnánk magunk előtt. Ténylegesen csak kompakt panelfolyamok, vagy épp háromkockás stripek gyűjteménye ez. De talán épp ezért érdekes."

Galamb Zoltán írása Jáger Attila gyűjteményes füzetéről az Ekultura.hu portálon olvasható.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar képregény jáger attila

Nero Blanco Comix 9: Szeged független városállam

2014.11.17. 08:17 :: Képregényblog

NeroBlancoComix 9.jpgTematikus, a 6. Szegedi Képregényfesztiválra készült számmal tér vissza a kizárólag új magyar képregényeket közlő Nero Blanco Comix sorozat.

A címlapot Zorro de Bianco készítette, a kerettörténetet Brazil rajzolta Bayer Antal forgatókönyve alapján, az álomjelenetek alkotói pedig Dudás Győző, Madarász Gergely, Marabu, Németh Gyula, Stark Attila, Zsoldos Péter és az X-Embörök (Váradi A. Gábor, Rozgonyi Zalán, Pusztai Dániel).

A fesztiválon sikeresen bemutatkozott kiadványból megmaradt példányok közvetlenül a kiadótól szerezhetők be, amire a következő alkalom a december 6-i Hungaocomix lesz.

Szólj hozzá!

Címkék: brazil marabu stark attila bayer antal magyar képregény zsoldos péter nero blanco comix rozgonyi zalán zorro de bianco dudás győző németh gyula váradi gábor madarász gergely x-embörök pusztai dániel

Hihetetlen Pókember 12-18 - Prae.hu

2014.11.16. 13:09 :: Képregényblog

PokemberH17.jpg"Pókember felfedte kilétét a világ előtt, és a bajok nem váratnak sokat magukra, máris bejelentkezik a hálószövő egyik legősibb ellensége, hogy fenyegesse őt és a szeretteit. A Polgárháborús ciklusnak a 3. számban szakadt vége, aztán a magyar kiadás visszaugrott kicsit az időben, de most beérte magát, hogy a 12. számmal kezdetét vegye a merénylő utáni hajsza, és megismerjünk egy sötétebb, fekete ruhás Pókembert."

Dáni Áron elemző ismertetése a Hihetetlen Pókember idei évfolyamáról a Prae.hu portálon olvasható.

Szólj hozzá!

Címkék: pókember amerikai képregény

Love.Com 10, Vampire Knight 10, Nana 16, Naruto 22 - Kilencedik.hu

2014.11.16. 13:02 :: Képregényblog

LoveCom10.jpgFarkas Dávid a Kilencedik.hu portálon szemlézi a legújabb manga-megjelenéseket.

Szólj hozzá!

Címkék: naruto nana vampire knight japán képregény love.com

Eric Heuvel: Családi titok - kritika

2014.11.14. 13:10 :: Bayer Antal

Heuvel_CsaladiTitok.jpgAz Anne Frank életrajzzal gyakorlatilag egyszerre jelent meg egy másik képregény, a Családi titok. Sok köztük a hasonlóság: mindkettőnek kiadója/támogatója az Anne Frank Ház alapítvány, mindkettő Hollandiában játszódik a második világháború idején, mindkettő ismeretterjesztő-oktató szándékkal készült, mindkettőnek az alkotói ismert, rutinos képregényalkotók. Ha valaki azonban a sok hasonlóság miatt úgy gondolná, elég az előbbit elolvasnia, szeretném lebeszélni erről – a Családi titok megér egy kitérőt.

Eric Heuvel holland képregényalkotó a főként Hergé, a Tintin szerzője nevéhez kötött „ligne claire”, avagy finom kontúrvonalas iskola képviselőjeként huszonéves korától foglalkozik képregényrajzolással. Első kötete, a January Jones kalandsorozat első része 1987-ben jelent meg, majd 1995-ben indult egy másik sorozata, a Bud Broadway. Eleinte csak szabadidejében készített képregényeket, miközben a holland vámhivatalnál dolgozott. 2000 óta szabadúszó grafikus, képregényrajzoló, illusztrátor.

Éppen 2000 környékén szembesült meglepetten azzal a ténnyel, hogy a mai gyerekek milyen keveset tudnak a második világháborúról – egyeseknek az sem világos, hogy Hitler élt-e korábban, vagy Napóleon. Korábban volt már munkakapcsolata az Anne Frank alapítvánnyal, ezért őket kereste meg egy oktató jellegű képregény ötletével. Ez lett a Családi titok (amelyet egy másik intézmény, a Frieslandi Ellenállási Múzeum is támogatott).

Szólj hozzá!

Címkék: holland képregény eric heuvel

Lóbarátok 7: Szofi diplomázik

2014.11.14. 12:15 :: Képregényblog

Lobaratok7.jpgMár kapható az újságárusoknál a Lóbarátok képregény-zsebkönyv sorozat legújabb epizódja. Írta és rajzolta Gyükér Zsófia.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar képregény lóbarátok gyükér zsófia

Batman 4

2014.11.14. 07:08 :: Képregényblog

Batman04.jpgAz újságárusoknál holnaptól, a Trillian képregényboltban mától kapható a kéthavonta megjelenő Batman képregénymagazin idei utolsó száma.

Előzetes oldalak a Kingpin kiadó honlapján.

Szólj hozzá!

Címkék: batman amerikai képregény

Koska Zoltán: A halál és az iránytű - Ekultura.hu

2014.11.13. 18:16 :: Képregényblog

Koska_Halal_Iranytu.jpg"A 28. Képregénybörze újdonságai közül A halál és az iránytű volt az egyik olyan alkotás, amely felkeltette az érdeklődésemet, két okból is: egyrészt már a borító alapján rögtön megfogott a stílusa, a másik ok pedig egyértelműen Jorge Luis Borges neve volt. Koska Zoltán Borges azonos című novellája nyomán írta-rajzolta meg képregényét, amely szerencsére nem csupán a meglévő írás képregénnyé adaptálása, hanem annak továbbgondolása, egy másik történetbe illesztése."

Vörös Eszter írása az ekultura.hu portálon olvasható.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar képregény jorge luis borges koska zoltán

Csepella Olivér-interjú - Metropol

2014.11.13. 12:18 :: Képregényblog

NyugatZombik.jpg"A nyugatos írók zombiapokalipszisbe keverednek abban a képregényben, amelyet a grafikus közösségi finanszírozásban jelentet meg – a hárommilliós költséget az előirányzott harminc helyett egy nap alatt összegyűjtötte a kampány."

Csepella Olivérrel, a készülő Nyugat+Zombik képregény alkotójával Krezinger Szonja készített interjút a Metropol számára.

1 komment

Címkék: magyar képregény csepella olivér

Papírmozi 7 - Kilencedik.hu

2014.11.13. 07:44 :: Képregényblog

Papirmozi7.jpg"Bár minden Papírmozit olvastam, a hetes szám volt az első, aminél úgy éreztem, várom a folytatást. Meglepő volt és erős “navégre” érzés tört rám: hogy végre a negyvenes (+/-) korosztályt is megcélozza egy kiadvány!"

Lénárd László kritikája a Kilencedik.hu portálon olvasható.

Szólj hozzá!

Címkék: papírmozi

Újdonságok a 6. Szegedi Képregényfesztiválon

2014.11.12. 14:27 :: Képregényblog

6SzegediFesztival.jpg

A november 15-i 6. Szegedi Képregényfesztivál programja megtekinthető a rendező Somogyi-könyvtár honlapján.

A rendezvényre az alábbi újdonságok jelennek meg:

Halmi Zsolt: Látszólagos horizont; Megváltás

A 120 oldalas Látszólagos horizont Halmi Zsoltnak a fesztiválon bemutatott kiállításához kapcsolódó kiadvány, amely a rajzoló eddigi munkásságán kívül néhány eddig kiadatlan képregényt is tartalmaz. A Megváltás az eredetileg az októberi börzére tervezett, és immár valóban elkészült legújabb képregénye.

Halmi_LatszolagosHorizont.jpg

Halmi_Megvaltas.jpg

Nero Blanco Comix 9: Szeged Független Városállam

A Nero Blanco Comix új kiadványa kifejezetten szegedi témájú, 24 oldalas antológia. Szerzők: Bayer Antal, Brazil, Dudás Győző, Madarász Gergely, Marabu, Németh Gyula, Stark Attila, Zorro de Bianco, Zsoldos Péter és a szegedi X-Embörök csapat. Az előzetes itt tekinthető meg.

NeroBlancoComix 9.jpg

A vízisten menyasszonya 11

Ugyancsak a szegedi fesztiválon lesz először kapható a Vad Virágok Könyvműhely manhwa-sorozatának régen várt következő kötete.

VizistenMenyasszonya11.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: szegedi képregényfesztivál

Eric Heuvel: Családi titok

2014.11.11. 12:44 :: Képregényblog

Heuvel_CsaladiTitok.jpg"Hollandiában minden évben április 30-án rendezvények sokaságával ünneplik a királynő születésnapját. Az emberek országszerte kimennek az utcára, ahol élőzene szól, finom fogások és frissítők kaphatók, és úton-útfélen rögtönzött bolhapiacokon lehet használt holmikat venni és eladni. Jeroen úgy dönt, meglátogatja a nagymamáját, hátha akad nála valami eladnivaló. A padláson kezd kutakodni. A porlepte emlékek egy barátságról és a család fájdalmas titkáról mesélnek."

Eric Heuvel holland alkotó képregénye a Luther kiadó gondozásában jelenik meg magyarul. A 64 oldalas, A4-es méretű, irkafűzött, színes képregény ára 890 forint. Legbiztosabb beszerzési hely egyelőre az Evangélikus Könyvesbolt (1085 Budapest, Üllői út 24, H-P 9-17 óra). 

Szólj hozzá!

Címkék: holland képregény eric heuvel

Titkos Invázió 1-2 - kritika

2014.11.10. 08:50 :: Bayer Antal

TitkosInvazio2.jpg„A Titkos Invázió egy olyan problémát jár körbe, amely a technológia fejlődéséből fakad. Az egyre tökéletesebb utánzatok korában hogyan lehet megállapítani, hogy ki az igazi, az egyre bonyolultabb információs rendszerek közepette lehet-e még tudni, hogy kiben bízhatunk meg? A Marvel legtermékenyebb és mindig nagy ívű, egymással is összefüggő történetekben gondolkodó írója, Brian Michael Bendis mesterien húzogatja a szálakat, és megint egyszer meg tudja vetetni velünk a másikat űrbéli gonosz Skrullnak látó, ezért aztán önfeledten egymást püfölő szuperhősök toposzát.”

Ezt írtam jó fél évvel ezelőtt a Filmvilág Papírmozi rovatában a Titkos Invázió első kötetéről, gondolván, hogy részletesebb kritikát majd a második, befejező kötet után fogalmazok meg. Most viszont úgy érzem, talán jobb lenne, ha ezt egyszerűen passzolnám.

Bendis iránti tiszteletem eddig sem volt mentes a vegyes érzésektől, ezentúl pedig minden korábbinál nagyobb körültekintéssel fogok viszonyulni szuperhősös munkásságához.

Szólj hozzá!

Címkék: amerikai képregény brian michael bendis leinil francis yu titkos invázió

Anne Frank-képregény - kritika

2014.11.10. 08:34 :: Bayer Antal

AnneFrank.jpgAz adaptációkról szóló tanulmányomban az irodalmi műveket feldolgozó képregényeket szándék szerint kategorizáltam, de hasonlóképpen lehet vizsgálni az eredeti képregényeket, illetve azokat is, amelyek nem egy konkrét irodalmi művön alapulnak. Vessük össze a „képregényt” a „filmmel”. A „film” szó egyrészt (sokak számára) egyenlő az „egészestés játékfilm” kategóriával, másrészt viszont „film” minden, ami ebben a médiumban készült, legyen az dokumentumfilm, filmetűd, videóklip, reklámfilm, propagandafilm vagy akár a saját hangalámondásos beszámolónk a családi nyaralásról.

Ha ennek a logikának a mentén választanánk a szimpla „képregény” mellé egy másodlagos címkét az „Anne Frank: Az Anne Frank Ház által elfogadott hivatalos életrajz képregényben” című kiadványhoz, az leginkább a „dramatizált dokumentum-képregény” lehetne. Hosszú illusztrált narrációs részek, amelyeket dialogizált jelenetek tesznek elevenebbé. Film formájában sok ilyet látni a History Channel nevű tévécsatornán.

Az Anne Frank-képregény elsődleges szándéka bevallottan is az ismeretterjesztés, sőt tanítás. Lényegében oktatóanyagként rendelték meg két képregényes veterántól, az amerikai típusú szórakoztató képregényeken edződött, majd az utóbbi időben az életrajzi jellegű munkákra váltott Sid Jacobson írótól és Ernie Colón rajzolótól.

Ha mindezt tudjuk és tudomásul vesszük, az alkotópáros minden bizonnyal tökéletes munkát végzett. Mind a megrendelő, mind a számos fórumon megszólaló olvasók többsége meg van elégedve a kellőképpen tiszteletteljes eredménnyel.

Szólj hozzá!

Címkék: amerikai képregény sid jacobson ernie colón

Magyar alkotó képregénye a Bildben Angela Merkelről

2014.11.10. 08:06 :: Képregényblog

Gaspar_Merkel_Bild_ext1.jpg

Gáspár Tamás magyar képregényrajzolót kérte fel a Bild egy féloldalas történet elkészítésére arról, hogy mit csinált Angela Merkel német kancellár 25 évvel ezelőtt a fal ledöntése idején. A képregény címe "Wie Angela Merkel den Mauerfall verschwitzte", vagy hogyan izzadta át Angela Merkel a fal ledöntését.

A teljes Bild-melléklet itt tekinthető meg. A képregény olvasható méretben ezen az oldalon, képről képre tekinthető meg.

Gaspar_Merkel_Bild.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: gáspár tamás sajtó képregény német képregény

Titkos Invázió 2: Végjáték - Ekultura.hu

2014.11.10. 07:51 :: Képregényblog

TitkosInvazio2.jpg"Véget ért tehát a Titkos Invázió, amiről őszintén szólva kicsit vegyes érzelmeim vannak, de ez általában az összes óriási méretet öltő crossover-eseményre elmondható. Nem a létjogosultságukat kérdőjelezem meg (mert az biztos, hogy ezek jóval több embert érdekelnek, mint önmagában egy-egy kevésbé ismert hős kalandjai), ráadásul tökéletes alkalmat adnak arra, hogy kedvet kapjunk egy korábban általunk nem követett szuperhős életének megismeréséhez (engem mondjuk most először kezdett érdekelni Marvel kapitány életútja), csupán a cselekmény léptéke miatt elveszik a hősök személyes drámája, ami engem az esetek többségében jobban érdekel, mint a csaták sorozata. "

Szabó Dominik írása az ekultura.hu portálon olvasható.

Szólj hozzá!

Címkék: amerikai képregény brian michael bendis titkos invázió

Lucky Luke 20: Daltonok a hóviharban - Ekultura.hu

2014.11.07. 18:08 :: Képregényblog

LuckyLuke20.jpg"Újfent meg kell állapítsam, a sorozat egyik célcsoportjába tartozom. Ugyanis módfelett tetszik ez a több mint ötven éves képregény. Nem írtam el semmit, ez az epizód első ízben 1963-ban jelent meg nyomtatásban, és azóta gyakorlatilag semmit nem kopott, még mindig szórakoztató és élvezetes. Azt ugyan nem állítom, hogy beválasztottam a legjobb három Lucky Luke sztori közé, de mondjuk a legjobb tízben ott a helye.

Galgóczi Tamás az ekultura.hu portálon írt a legutóbb megjelent Lucky Luke-epizódról.

Szólj hozzá!

Címkék: lucky luke francia belga képregény