Budapest angyala - premier előtti kritikák

2017. április 27. 07:30 - Képregényblog

"Előrendelhetőként" már megjelent a nagy könyvterjesztőknél Futaki Attila rajzoló és Tallai Gábor író 1956-os képregénye, a Budapest angyala - az egyik webshop szerint április 28-tól lesz kapható. A néhány héttel ezelőtti hivatalos bemutatót követően néhány szerkesztőség kapott belőle recenziós példányt.

futaki_budapest.jpg

Eddig négy kritika látott napvilágot:

- "Budapest angyala - csalódás luxuskivitelben" (Bayer Antal, Nero Blanco blog)

- "Budapest angyala - bosszúvágy történelmi kulisszák között" (Nagy Krisztián, Geekz blog)

- "Kurzusképregény" (Baski Sándor, Magyar Narancs 2017/15 - online itt lesz olvasható rövidesen)

- "Egy Molotov-koktél lobbantott lángra" (PLZ, Nullahategy)

 

Szólj hozzá!

Superman és Batman: Közellenségek - Kilencedik.hu

2017. április 20. 14:46 - Képregényblog

dc05_supermanbatman.jpg"Az, hogy az egészből szórakoztató hülyeség lesz élvezhetetlen katyvasz helyett, többek között Loeb lelkesedésének és tapasztalatának köszönhető. Akkor is, ha valójában arra a kisfiúra emlékeztet, aki hozzáfért fivére játékaihoz, és most mindegyikkel játszani szeretne."

Pusztai Dániel rövid kritikája a DC Comics Nagy Képregénygyűjteményben megjelent kötetről a Kilencedik.hu portálon olvasható.

Szólj hozzá!

Superman: Kripton utolsó fia - Kilencedik.hu

2017. április 20. 14:43 - Képregényblog

dc03_supermankripton.jpg"A Kripton utolsó fia pont annyira grandiózus, filmszerű és megalomán, amennyire egy modern, fősodorbeli szuperhősös képregény lenni szokott – csak a szokásosnál több szívvel lett megáldva."

Farkas Dávid rövid kritikája a DC Comics Nagy Képregénygyűjteményben megjelent kötetről a Kilencedik.hu-n olvasható.

Szólj hozzá!

Sarah Andersen: Puha boldog puffancs

2017. április 20. 08:09 - Képregényblog

sarahanderson2.jpgA ma kezdődő budapesti könyvfesztiválra jelenik meg a Fumax kiadó következő képregénye. Sarah Andersen roppant népszerű webcomicjának az első kötete nálunk is nagy sikerrel mutatkozott be tavaly, és várhatóan a folytatás is hatalmas érdeklődésre számíthat.

A képregény szintén kapható lesz a hétvégi MondoConon, majd a május 14-i képregényfesztiválon, illetve rövidesen bekerül a könyvesboltok kínálatába is.

A kötet adatlapja a Fumax honlapján.

Szólj hozzá!

2017. 04. 27. - Képregény Kedvelők Klubja

2017. április 20. 08:04 - Képregényblog

KKK_logo.jpgA Képregény Kedvelők Klubjának soron következő beszélgetése 2017. április 27.-én, csütörtökön 18 órától lesz a kArton Galériában (Budapest, V. ker. Alkotmány u. 18.) Címe: Képregény a Galaktikában.

Meghívott vendégek:  Németh Attila, a Galaktika irodalmi szerkesztője, Fedina Lídia és Kovács Mihály írók és Vincze Nóri, Matheika Gábor és Vass Mihály képregényrajzolók. A beszélgetést a klubvezető, Kiss Ferenc vezeti.

A beszélgetésen szó esik a Kuczka Péter főszerkesztői időszakának képregényekről, a meghiúsult 2009-es steampunk pályázatról, az új Galaktika képregényeiről, valamint a meghívott vendégek pályafutásáról és terveiről, amibe (természetesen) a magazin jövője is beletartozik.

 

Szólj hozzá!

Walking Dead 13: Töréspont - Ekultura.hu

2017. április 18. 08:22 - Képregényblog

walkingdead13.jpg" talán gyengébbnek tűnik a mostani rész, mint az előző, de persze ez még mindig nem jelenti azt, hogy ne lenne nagyon élvezetes figyelni ezt a zombiapokalpszisbe csomagolt morális és érzelmi káoszt. No meg a folytatásban, úgy hiszem, elég komoly dolgokra lehet még számítani."

Szabó Dominik írása az Ekultura.hu portálon olvasható.

Szólj hozzá!

2017. 04. 30-05. 01. - Ukmukfukk Zinefeszt 2017

2017. április 10. 20:20 - Képregényblog

umf17.jpg

A tavalyi sikeres debütálást követően idén is lesz Ukmukfukk Zinfeszt, amely ezúttal már nemzetközivé bővül. A rendezvényen részt néhány hazai (Nero Blanco Comix, Zsiger.hu) és külföldi (Centrala, Stripburger, Tonto) képrgénykiadó is.

"A renegát-fénymásolt szamizdat anarchista szelleme és a papírpornó becsúszott zabigyereke a zine. A formátum a maga nyers erejével bemutat a magazinoknak és olyat hoz, amit egészen biztosan nem látott még nyomtató, sőt olyan vérbeli nyomdászok sem, mint Vágási Feri. Áprilisban második alkalommal jönnek össze a fanok egy zine-szemlére az Anker’t-ben, csak úgy, ukmukfukk."

Időpont: 2017. április 30. (12-19 óra) és május 1. (15-19 óra).

Helyszín: Anker't (1061 Budapest, Paulay Ede utca 33.)

A fesztivál Facebook-eseménye.

Résztvevők:
Artpool Art Research Center / Blank-a-Book / BPZines / Centrala (PL/GB) / Csodaceruza / Depi fanzine / Deposit / Eden_zine / Erreur Humaine / Gondnok / Hurrikan Press / Hüvelygomba femzine / Icipici Press / Intim Hulladék / KimikoZines / Klorofill / Komikaze (HR) / KudlaWerkstatt (CZ) / László Márk / Lollosaurus / Mama photobooks / Meet Lab / Miracle (FRA) / Nero Blanco Comix / Novo Doba Festival (SRB) / Plágium2000 / Posthuman Productions / Rundgång (SWE) / Soybot (AUT) / Stripburger Comix (SVN) / Symposion (SRB) / Szily Ferenc / Szurcsik Erika / Tonto (AUT) / Vidák Zsolt / XIbalba / Vulkán / Zina / Zsiger.hu

Szólj hozzá!

Lucky Luke 28: Az ígéret földje - kritika

2017. április 02. 14:37 - Bayer Antal

luckyluke28.jpg

Lucky Luke-ot nálunk is mindenki ismeri, a sorozat új írójáról, Julről azonban nem sokan hallhattak Magyarországon. Ami nem is meglepő, hiszen a francia alkotó fő specialistása a társadalmi-politikai szatíra és paródia, Silex and the City című, roppant népszerű képregénye amolyan őskorba helyezett valóságshow, amely a lefordíthatatlan szójátékok és az aktualitások miatt nemigen képes átlépni a frankofón kultúrkör határait. Bár minden hasonlat sántít, az új párosítás kicsit olyan, mintha a dr. Sör Kálmán alkotójára bíznák a következő Bucó, Szetti és Tacsit forgatókönyvét.

Ám ahogy Göndöcsnek is vannak kifejezetten gyerekeknek szóló munkái, Jul is tisztában volt az első pillanattól kezdve azzal, hogy ezúttal egészen más regiszterben kell dolgoznia. Ami annyira nem is esett nehezére, hiszen bevallotta, gyerekkorában unalmas órákon legyártott a pad alatt jó néhány Lucky Luke-kalandot. Nem csoda, hogy a Morris halála óta a rajzolói teendőket ellátó Achdével rögtön megtalálták a közös hangot, hiszen amikor a kis Hervé Darmentontól megkérdezték, mi szeretne lenni, ha nagy lesz, osztálytársaival ellentétben nem az orvosi vagy rendőri pályát jelölte meg, hanem határozottan kijelentette, hogy Lucky Luke-ot akarja rajzolni.

Tovább
Szólj hozzá!