A vérbíró Haynó és a botcsinálta táltos

2016. július 25. 10:53 - Képregényblog

hayno_verbiro_front.jpgKülönleges képregény megjelenéséről kaptunk hírt. Szendrő Iván Amerikában élő színész, producer és mitológus egy régi legendát dolgozott fel egy brazil rajzoló, Luciano Cabrera segítségével.

A képregény első 20 oldala most megjelent egy kis fekete-fehér kiadványban, szerzői kiadásban. Boltokba nem kerül, csak postai úton rendelhető meg.

Ára 3000 Ft + 570 Ft postaköltség. A szerző a teljes hasznot egy árvíz sújtotta szamosmenti falu, Nagygéc felvirágoztatására ajánlotta fel.

Megrendelés: Szilágyi Andrásné Vera, 4765 Csenger. Petőfi út 26. telefon: 06 70 626 9298.

A képregény Facebook-oldala

A szerző hosszú távú célja egy 150 oldalas, színes kiadvány megjelentetése, amelyhez kiadót, támogatókat keres.

Szólj hozzá!

Nana 20, Vampire Knight 17, Love.Com 13

2016. július 20. 08:51 - Képregényblog

A Nyári Mondoconon három mangasorozatát folytatta új epizóddal a MangaFan. A kötetek már rendelhetők a kiadó webshopjából, és hamarosan bekerülnek a könyvesboltokba is.

nana20.jpg

Oosaki Nanának megkezdődik a szólókarrierje, és ezzel együtt teljesen behavazza a meló. Emellett Rennel továbbra sem áll szóba, így a lány kezd teljesen elmagányosodni. Közben Ren a kábítószer hatásától szenved, de Nana szülinapja is közeleg lassan.

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: manga

2016. 07. 27. - Képregény Kedvelők Klubja

2016. július 19. 19:49 - Képregényblog

topalovits-rejto.jpgA Képregény Kedvelők Klubjának következő rendezvényére 2016. július 27-én este 6 órától kerül sor, ezúttal rendhagyó helyszínen, a Jaromir 68 Cseh Sörkertben (Budapest, XIV. ker. Ajtósi Dürer sor 23, bejárat a Zichy Géza utca felől.)

Az est vendége Topálovits Pál képregényrajzoló, aki nemrég ünnepelte 60. születésnapját - már csak ebből az alkalomból is beszélget el vele "Górcső alatt" című sorozatában a klubvezető, Kiss Ferenc.

Topálovits képregényei elsősorban a Süni magazinban, a Fülesben, a Kis Fülesben és a Fülesbagolyban jelentek meg. Menni vagy meghalni című Rejtő-feldolgozása, amelyet Kiss Ferenc forgatókönyve alapján rajzolt meg, idén önálló kötetben jelent meg a 12. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválra.

Szólj hozzá!

Outcast 1

2016. július 19. 07:13 - Képregényblog

outcast1.jpgÚj sorozatot indított az eddig csak olasz képregényeiről (Dylan Dog, Dampyr) ismert Frike Comics. Az Outcast: A kitaszított című horrortörténet írója ugyanaz a Robert Kirkman, akinek a világhírű Walking Dead: Az élőhalottak köszönhető.

Az első szám a vasárnapi képregénybörzén mutatkozott be, és már rendelhető a kiadótól a magyar@frike.net e-mail címen. A közeljövőben várhatóan bekerül néhány könyvesbolt választékába is.

Szólj hozzá!

Hihetetlen Pókember különszám 2016/2: Kraven utolsó vadászata

2016. július 19. 06:57 - Képregényblog

hpokember_ksz_2016_2.jpgMától kapható az újságárusoknál az idei második Hihetetlen Pókember-különszám, amelyben egy klasszikus történet, a Kraven utolsó vadászata olvasható. Írója J. M. DeMatteis, rajzolója Mike Zeck.

Ez a képregény limitált példányszámban beszerezhető keménytáblás, védőborítós luxuskivitelben is, közvetlenül a kiadótól.

Szólj hozzá!

Marvel + különszám 2016/3 (Hulk) - Ekultura.hu

2016. július 18. 14:52 - Képregényblog

marvelplusz_ksz2016_3.jpg"Abszolút korrektnek tartom ezt a hat részt, mindegyikben van annyi „egyedi” (legyen szó akár a mondanivalóról, akár a humorról), ami simán emlékezetessé teszi az adott füzetet, és ami miatt nyugodt szívvel tudom ajánlani őket. De mégsem tudok szabadulni attól az érzéstől, hogy ezek nem Hulk-történetek azon túl, hogy Hulk szerepel bennük."

Szabó Dominik írása az Ekultura.hu portálon olvasható.

Szólj hozzá!

Lucky Luke 26: Klondike

2016. július 13. 09:06 - Képregényblog

luckyluke26.jpgMegjelent, a nagyobb újságárusoknál és egyes könyvesboltokban már kaphat a Lucky Luke-sorozat legújabb része, amely beszerezhető lesz kiadója, a Pesti Könyv standján is, a július 17-i Nyári Képregénybörzén.

"A zöldfülűből megismert Waldo Lucky Luke segítségével igyekszik felkutatni Jaspert, volt inasát, az alaszkai aranyláz forgatagában."

Szólj hozzá!

Az első nyári képregénybörze várható újdonságai

2016. július 12. 14:07 - Képregényblog

Sokan reklamálták, hogy nyáron nincsenek képregényes rendezvények, így hát a tavaszi és őszi börzékből eddig több mint harmincat szervező Kingpin kiadó úgy döntött, idén lesz, méghozzá július 17-én, vasárnap. Reméljük, az igény valós, a kísérlet sikerül, és új hagyomány teremtődik.

Részletes információk a Kilencedik.hu-n; a börze Facebook-eseménye

A Kingpinen mindenesetre nem fog múlni a dolog, hiszen nagyon kitesz magáért, hiszen több olyan újdonságot is bemutat, amely nem kerül országos terjesztésbe, kizárólag rendezvényeken és közvetlenül a kiadótól lesz kapható.

marvelbox1.jpg

A legérdekesebb vállalkozásnak minden bizonnyal az „új formátum” ígérkezik, amely a Marvel Box sorozatnevet kapta. Ennek lényege, hogy egy-egy minisorozat vagy történetciklus több füzetben jelenik meg, de csak együtt, egységcsomagban szerezhető be. Az első ilyen pakk hat (dupla) füzetet tartalmaz: háromban a 2005-ben indult Invincible Iron Man (Vasember) sorozat első, Extremis című ciklusa, háromban pedig a 2007-ben kezdődött Mighty Avengers (Bosszú Angyala) című sorozatnak szintén a nyitó története, az Ultron található.

A Vasember-sztori igazi ínyenc falat, hiszen az intelligens, korunk jelenségeire reagáló történeteiről ismert Warren Ellis írta, és az egészen kivételes technikával dolgozó Adi Granov rajzolta/festette. Azoknak is bátran ajánljuk, akik a Marvel világát inkább csak a moziból ismerik, hiszen ez a képregény szolgált alapul a Vasember 3 című filmhez.

Tovább
Szólj hozzá!

2016. 07. 12. - 7. Képregény workshop a kArtonban

2016. július 09. 07:33 - Képregényblog

kepregenyworkshop2.jpg

A kArton galériában (1056 Budapest, Alkotmány utca 18.) tartott képregényes workshop ismét egyetlen képregénnyel, Pádár Ádám és Molnár Gábor Alfabéta-díjas A munka gyümölcse című munkájával foglalkozik.

A beszélgetésen a szerzőkön kívül részt vesz Szebeni Péter képregényalkotó és Bayer Antal kritikus, a moderátor Dudás Győző.

Kezdés 18 órakor. A belépés ingyenes.

A rendezvény Facebook-eseménye.

Szólj hozzá!

Iron Lady 1-2 - Nero Blanco blog, Mandiner sci-fi

2016. július 07. 17:34 - Képregényblog

ironlady01.jpgBefutottak az első vélemények az Iron Lady képregény debütáló dupla számáról.

"Két egyaránt 20 oldalas fejezet, és még sehol sem tartunk. Egy átlagos Pókember-történetben már bőven meglett volna a konfliktus és annak a feloldása. 44 oldalon Asterix és barátai körbejárják Galliát, és minden régióból hoznak magukkal valami finomságát." - Bayer Antal kritikája a Nero Blanco blogon olvasható.

"Az Iron Lady: Arcanum amerikaiskodó reklámanyagnak nem rossz, de egyelőre önálló alkotásként nehezen értelmezhető." - Pintér Bence írása a Mandiner sci-fi portálon olvasható.

Szólj hozzá!

2016 első félévi képregénystatisztikák

2016. július 07. 07:58 - Bayer Antal

Július 1-ig 74 képregény jelent meg Magyarországon, ami nagyjából megfelel az utóbbi néhány év átlagának, és mivel általában a második félév erősebb szokott lenni, azt vetíti előre, hogy összesítésben is hasonló lesz 2015-höz (174), de legalábbis 2014-hez (158).

A három terjesztési mód (könyves, újságos és alternatív) arányai is megfelelnek az elmúlt évek gyakorlatának. Nagyjából minden ötödik képregény kerül be a könyvesbolt-hálózatokba, 40 százalék kapható újságárusoknál és ugyanennyi más helyeken (elsősorban képregényes rendezvényeken, webshopban és egy-két baráti boltban).

A legtöbb képregény amerikai import (33), utána következnek a hazai készítésűek (26), majd messze lemaradva az európaiak (8) és a japánok (3), 3 pedig az „egyéb” kategóriába tartozik.

A terjesztési módok szerinti bontás azonban most is jelentősen eltér az összesítéstől. A magyar képregények túlnyomó többsége alacsonyabb példányszámban jelenik meg, szinte kizárólag szerzőitől szerezhető be. Az alternatív terjesztés 60 százalékát teszik ki a magyar kiadványok. Amerikai képregények túlnyomórészt újságárusoknál, japán képregények csak könyvesboltokban kaphatók.

hpokember27.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: képregénypiac

2016. 06. 30-07. 29 - Képregénykiállítás Európáról

2016. július 02. 09:30 - Képregényblog

deak_17_galeria_logo.pngKépregénykiállítás nyílt a Deák 17 galériában (1052, Budapest Deák Ferenc u. 17. I. emelet).

"Ötven évvel a Római szerződés aláírása után, a Belga Képregény Központ (CBBD) úgy döntött, hogy bemutatja a mai Európa lakosait. Az európai képregények kreációiból merített, "Az európaiak nézik az európaiakat" kiállítás választ ad egy sor olyan vicces kérdésre, hogy "Hogyan látjuk egymást? Hogyan látják a szlovén, holland vagy francia képregényrajzolók a lengyeleket, belgákat, angolokat és más európai szomszédaikat?" A Belga Képregény Központ kiállítása egy eredeti és mosolygós portrét rajzol az európaiakról, a képregény tükrén keresztül mutatja be a társadalmainkat...és játékos könnyedséggel örvendezteti meg, valamint gondolkodtatja el a látogatókat.

 A képregény Európáját bejárni annyit tesz, mint ráébredni arra, hogy a képregényíró is ugyanolyan állampolgár, mint a többi...legyen akár belga, francia, olasz, román, lengyel, holland, német vagy szlovén.A megrajzolt történetbe észrevétlenül is beleszövi annak a társadalomnak az előítéleteit, amelyikben él. Máskor pedig a szerző tudatosan dönt úgy - közönsége legnagyobb örömére -, hogy játszik ezekkel a klisékkel.

 A természetesen nem szándékozik számba venni ezeket a kliséket, és az Európai Unió 27 tagországának teljese képregény-arzenálját sem tudja bemutatni. Ehelyett, a kreativitás ezen kincseskamrájából merítve, a Belga Képregény Központ kiállítása ara invitálja a látogatót, hogy álljon meg egy percre néhány válogatott és jól ismert klisé és előítélet előtt, és fedezze fel azt a gyakran vicces megjelenítést, ahogy egy képregény szerzője felhasználja ezeket a munkájában...az egyetlen választási szempont, hogy a rajzoló ne legyen azonos nemzetiségű a klisé tárgyával."

Az eredetileg 2007-ben létrehozott kiállítást 2009-ben már láthattuk Budapesten és több vidéki városban, ekkor készült a Litera.hu képes beszámolója.

Szólj hozzá!