Utolsó kommentek

Beszélnek róla

Új képregények

A könyvesboltokban:
-Asterix 10: Asterix a római légióban
-Asterix 11: Asterix és a hősök pajzsa
-Berserk 6
-Darker than Black 1
-Star Wars: Veszélyes béke
-Vasember: Gyilkológép
-Walking Dead 6: Siralomvölgy
Az újságárusoknál:
-Cartoon Network magazin 2013/3
-Garfield 279
-Garfield 1. különszám
-Hihetetlen Pókember 2013/3
-Lóbarátok 2: Szofi az akadémián
-Marvel+ 2013/3
-Spider-Man magazin 2013/3
-Tom & Jerry 2013/2
-Zseb-Garfield 110: Brokkoli kizárva
Egyéb kiadványok:
- 5 Panels: Kísért a múlt
- Fazekas Attila: A jedi visszatér, 2. rész
- Friedrich Gábor: Az ismeretlen grafikus
- Fritz Zoltán: Tiszavirágzás
- Gépjárómű 2
- Lénárd László: Semmi
- Pádár Ádám-Molnár Gábor: A munka gyümölcse
- Peter Parker, Pókember 9
- Sebők Imre: Egri csillagok
- Vass Mihály: Altera

Naptár

december 2014
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  <
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

MKSZ a Facebookon

Állandó oldalak

Képregény Blog

A Magyar Képregény Szövetség blogja

Hirdetés

Eseménynaptár

2015. március 8:
29. Képregénybörze
2015. május 10:
11. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál

Előkészületben

2014 december:
- Halmi Zsolt: Látszólagos horizont (egyéb)
2015 január:
- Batman 5 (újságos)
- EpicLine 11 (újságos)
- Marvel + 19 (újságos)

MKSZ a Facebookon

Nyugat + Zombikról a Népszabadságban

2014.12.20. 09:19 :: Képregényblog

csepella_profil.jpg"A 70-es évek zombihorrorjai az agyatlanul romboló tömegről szólnak, és a velük szemben álló egyénekről, akik az életükért harcolnak. Az államalapítás idején egy ellenálló pogány törzset pont ott mészároltak le, ahol most az Erzsébet körút és a Dob utca sarka van.Micsoda véletlen! Ők támadnak fel a századfordulón, hogy bosszút álljanak. És ha már egyszer a nyugat igázta le őket, kikkel kerüljenek összetűzésbe, ha nem a Nyugattal? "

Csepella Olivérrel a készülő Nyugat+Zombik képregény hátteréről beszélgetett a Népszabadság számára Csider István Zoltán.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar képregény csepella olivér

Houellebecq képregényben

2014.12.15. 19:10 :: Bayer Antal

houellebecq_plateforme_bd.jpgAmikor tavalyelőtt Michel Houellebecq volt a budapesti Könyvfesztivál díszvendége, reménykedve keresgéltem, hátha készült képregény valamelyik művéből, netán írt eredeti képregényt. Nem lett volna különösebben meglepő, hiszen a regényei tele vannak képregényes utalásokkal. De nem találtam semmit - akkor még.

Most viszont változott a helyzet. Októberben jelent meg a Plateforme (magyarul A csúcson címen jelent meg) képregényváltozata, Alain Dual rajzaival. A képregény erősen korhatáros, az alapmű szellemének megfelelően. Az adaptációt Houellebecq maga készítette, és mint elmondta a Figarónak adott nyilatkozatában, ez jó alkalom volt arra, hogy jobbá tegye a művét.

A kiadó oldalán a "Dossier de presse" linkre kattintva megtekinthető pár oldal a képregényből pdf formátumban.

Szólj hozzá!

Címkék: michel houellebecq francia belga képregény alain dual

Lucky Luke 21: Dalton nagybácsik

2014.12.15. 13:43 :: Képregényblog

luckyluke21.jpgMegjelent a Lucky Luke képregénysorozat 21. kötete. Már kapható a kiadónál, a napokban bekerül a könyvesboltok és a nagyobb újságárusok kínálatába is.

Morris klasszikus hősének a legújabb kalandját Laurent Gerra és Jacques Pessis írta, Achdé rajzolta.

"A Lucky Luke sorozat legújabb része a francia megjelenéssel szinte egyidőben lát magyarul napvilágot. Ebben az epizódban a börtönben büntetését töltő négy Dalton fivér megtudja, hogy egy elhunyt rokonuk gyermekének gyámjai lettek. Feladatuk eredményes ellátása érdekében kikerülnek a fegyházból, és Lucky Luke kíséretében neki látnak új feladatuknak, amiről hamarosan kiderül, hogy nem is olyan könnyű, mint ahogyan azt eredetileg elképzelték."

Szólj hozzá!

Címkék: lucky luke achdé francia belga képregény laurent gerra jacques pessis

Nana 17

2014.12.14. 19:03 :: Képregényblog

nana17.jpgMegjelent a Nana mangasorozat 17. kötete. Először az Animekarácsonyon volt kapható, rövidesen bekerül a MangaFan webshopjának a kínálatába, később pedig a könyvesboltokba is.

"Amióta összejött Takumival és kiköltözött a 707-ből, Hachi úgy érzi, hogy folyamatosan távolodik Nanától. Amikor a bulvárlapok elkezdik előtúrni Nana fájdalmas családi múltját, elhatározza, hogy megpróbál tenni valamit. Ám lehet, hogy pont a jó szándék árt a legtöbbet - a Blast üstökösként kezd befutni, és egy szaftos botrány egyre többet ér..."

Szólj hozzá!

Címkék: nana japán képregény

Ruróni Kensin 15

2014.12.14. 19:01 :: Képregényblog

ruronikensin15.jpgMegjelent a Ruróni Kensin mangasorozat 15. kötete. Először az Animekarácsonyon volt kapható, rövidesen bekerül a MangaFan webshopjának a kínálatába, később pedig a könyvesboltokba is.

"Miközben Sisio labirintusában Aosi és Kensin párbaja véget ér, miközben az Aoijában maradtak a saját harcukat készülnek megvívni a Sisio rémisztő parancsnokaival, a Tíz Katanával. Az esélyek nem nekik kedveznek, különösen, hogy a rendőrség sem mer beavatkozni... Vajon Kensin készült erre, és tud segíteni a távolból? Eközben a labirintusban hőseink Sódzsiróval kerülnek szembe, aki -úgy tűnik- még a legendás Battószainál is sokkal gyorsabb!"

Szólj hozzá!

Címkék: ruróni kensin japán képregény

Vampire Knight 11

2014.12.14. 19:00 :: Képregényblog

vampireknight11.jpgMegjelent a Vampire Knight mangasorozat 11. kötete. Először az Animekarácsonyon volt kapható, rövidesen bekerül a MangaFan webshopjának a kínálatába, később pedig a könyvesboltokba is.

"Egy év telt el azóta, hogy Zero és Yuuki útjai különváltak. Mindketten új életet kezdtek: Zero az iskola mellett vámpírvadászként tevékenykedik, míg Yuuki a Kuran-rezidenciában rejtőzködik. Eközben a Kaname vezetése alatt  újraszerveződött vámpírtársadalom és a szintén megújult Vámpírvadász Szövetség képviselői tárgyalóasztalhoz ülnek egymással, az eseményt pedig egy estély koronázza meg... Itt az izgalmas, új fejleményekkel teli 11. kötet!"

Szólj hozzá!

Címkék: ruróni kensin japán képregény

Firka Comics 10: Firkabúcsú - kritika

2014.12.13. 12:55 :: Képregényblog

firka_10_borito.jpg

Ritkán jönnek manapság azonnali visszajelzések az új megjelenésekről, de a Hungarocomix 2014 után alig pár nappal máris többen dicsérték Koska Zoltán „egyszemélyes antológiájának” a 10., egyben utolsó számát, a korábbiaktól eltérően egyetlen, hosszú sztorit tartalmazó Firkabúcsút.

Utolsó, vállaltan, és bármennyire is meghökkentőnek tűnik elsőre ez a szerzői döntés, érthető módon az. Valóban lezárult egy alkotói korszak, a kezdőből profi lett, a fiatalember megvonta a mérleget, és éppen erről írta meg a történetet. A Firka Comics tizedik száma az előző kilencről szól, no meg az előzményeiről, a körülményeiről, magáról Koska Zoltánról. Ilyen képregény, ilyen sorozat még sosem volt Magyarországon, máshol is legfeljebb csak hasonló.

Ez egy olyan búcsú, aminek az első, kicsit szomorú meglepődés után csak örülni tudunk. Hiszen Zoli nem megy sehová, itt marad velünk. Csak az idén ez a harmadik hosszabb kiadványa (a Pádár Ádám által írt Killer kaller és a Borgest szabadon adaptáló A halál és az iránytű után), az EpicLine-ban rajzolt Szekerce és Szemerce-epizódról és a „főzős” 5Panels-antológiában elszórt apróságokról nem is beszélve. Vannak és lesznek még itt Koska-képregények, csak éppen nem Firka Comics címen fognak futni.

A történetet olvasgatva azon is elgondolkodtam, hogy – bár az első Firka 2008-ban jelent meg – ez a tíz szám nemcsak Zolinak az elmúlt tíz évéről szól, hanem egy kicsit mindannyiunkéról, akik igyekeztünk előbbre vinni a magyar képregény dolgait. Talán mi is érettebbek lettünk közben valamennyivel.

Ja, és egyetértek a dicséretekkel, szerintem is nagyon jó lett ez az utolsó szám.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar képregény koska zoltán firka comics

Papp Imre: Inkább a halál, online képregény

2014.12.13. 08:04 :: Képregényblog

papp_inkabbahalal.jpgA főleg Deveraux-sorozatáról ismert 5Panels-tag Papp Imre most egy online olvasható képregény második epizódjával jelentkezik. Az Inkább a Halál az alkotócsoport honlapján érhető el.

Szólj hozzá!

Címkék: webcomic papp imre magyar képregény

EpicLine kezdő epizódok online

2014.12.13. 08:00 :: Képregényblog

epicline2014issuu.jpgÚjabb ajándékkal kedveskedik az EpicLine magyar képregénymagazin. A lapban futó történetek közül négynek (Fekete Holló, Szekerce és Szemerce, Gor láncai, Vadregény) az első epizódját összegyűjtötte egyetlen online lapozgatható publikációba, amely itt olvasható.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar képregény epicline

Korcsmáros Pál: Sándor Mátyás - ekultura.hu

2014.12.12. 15:26 :: Képregényblog

Korcsmaros_SandorMatyas.jpg"Nemcsak a szerző bravúros fantáziája kápráztat el bennünket, de Korcsmáros Pál értő, érzelmekkel teli, a szövegnél jóval többet mondó, helyenként ötletes, máshol gyönyörű, megint máshol akciódús rajzai is. Rajta klasszikus szépségű nőalakok, méltóságteljes, romantikus hazafiak, bölcs öregek, elvetemült ábrázatú gonoszok, sziklák, hajók, várak, szűk utcák, bájos hangulatú szalonok és sötét börtöncellák szerepelnek, s a képek vezetik a szemet, megtermékenyítve a fantáziát is, új és új kalandok felé."

Baranyi Katalin írása Korcsmáros Pál és Cs. Horváth Tibor Verne-adaptációjának az újrakiadásáról az ekultura.hu portálon olvasható.

Szólj hozzá!

Címkék: jules verne magyar képregény cs horváth tibor korcsmáros pál

Trail: ausztrál képregény premierje a magyar képregényesek napján

2014.12.12. 09:53 :: Bayer Antal

trail_1.jpgAz idén bevezetett új koncepció szerint a Hungarocomix a magyar képregényekre és képregényesekre koncentrál. És valóban, a rendezvényen csak „hazai terméket” lehetett kapni, magyar alkotók mutatták be újdonságaikat és korábbi munkáikat. A Trail című képregény első része sem szabályerősítő kivétel – ugyanis részben magyar alkotó munkája, ráadásul csak promóciós jelleggel volt jelen.

A szóban forgó magyar alkotó Tondora Judit, akit amerikai (Tales from Neverland) és indiai (Neelakshi) megbízások után ezúttal egy ausztrál kiadó talált meg: Ben Slabak, a Cloud 9 Comix nevű kiadó és digitális platform tulajdonosa, amely igen színes kínálattal rendelkezik, többek közt számos klasszikus olasz képregényt is kínál angol nyelven. És mivel Slabak ennyivel nem elégszik meg, hanem írói ambíciókat is dédelget (korábban már megjelent egy fotós útikönyve, The Beloved Land címen), innen már csak egy lépés volt, hogy képregényötletét saját kiadóján belül valósítsa meg. A közös munka (amelyben színezőként egy másik magyar alkotó, Pilcz Roland is részt vett) mostanra ért be, és a szerencsés véletlen következtében a (kis számban) nyomtatott példányok némelyike elsőként Budapestre jutott el.

Mivel pedig ezen első példányok egyike Juditnak köszönhetően „szerkesztőségünkben” landolt, nagy örömmel írunk róla.

tondora_trail_hc2014.jpg

Tondora Judit a Hungarocomixon a Trail promóciós anyagaival

Szólj hozzá!

Címkék: hungarocomix trail pilcz roland tondora judit ausztrál képregény ben slabak

A Magyar Szuperhős Mesék képregényeiről

2014.12.11. 09:44 :: Bayer Antal

magyarszuperhos_logo.jpgTöbb országban is megpróbálkoztak már a jellemzően amerikai szuperhősös zsáner adaptálásával. Kevés sikerrel, aminek az okairól szakdolgozatnyit lehetne írni, úgyhogy ezt most mellőzném is. Magyarország sem kivétel (sem a próbálkozás, sem a sikertelenség tekintetében), és bármennyire rokonszenves a Magyar Szuperhős Mesék csapatának a lelkesedése, nem hinném, hogy ez a kiadvány hozná meg az áttörést.

Az első akadályt az alkotók húzták fel önmaguk elé azzal, hogy szokatlan módon nem képregényes, hanem illusztrált történetes formátumot választottak. Lehet, úgy gondolkodtak, hogy a magyar népmesei hagyomány alkalmas kiindulópontnak, ám attól tartok, túl távol áll egymástól a két műfaj ahhoz, hogy képesek legyenek megtermékenyíteni egymást.

Bevallom, a szöveges történetekről nehezemre esik írni. Egyáltalán nem vagyok szakértője a gyerekirodalomnak, és már azt sem könnyű felidéznem, miket kedveltek az én gyerekeim 10 éves korukban. A mesék elemzését ezért inkább átengedem azoknak, akik otthon vannak ezen a területen. Felnőtt, szerkesztői szemmel nézve annyit tudok megállapítani, hogy a szövegek (feltehetően szándékoltan) egyszerűek, és igencsak eklektikusak, ami arra enged következtetni, hogy a szerzők (Szilágyi Dénes Tibor és Medla József László) képzelőereje nagyobb, mint jártasságuk az írói szakmában. A központozáson lenne mit javítani, és talán általában is szerencsésebb lenne, ha a szerkesztést olyan valaki végezné, aki nem vett részt a szövegek megfogalmazásában.

De mivel a szerzőktől egyáltalán nem áll távol a képregény, előbb néhány ajándék mini-képregénnyel kedveskedtek a vásárlóknak, a magazin második számában pedig van egy valamivel hosszabb, hét oldalas képregény is. Mi több, a borítók és az illusztrációk elkészítésében képregényrajzolók segítségét vették igénybe.

2 komment

Címkék: magyar képregény pintér márk gombalovas fábián péter erhardt domonkos magyar szuperhős mesék szilágyi dénes tibor medla józsef lászló létai márton

Garfield különszám 11

2014.12.11. 07:05 :: Képregényblog

garfield_ksz_11.jpgMegjelent a Garfield idei utolsó, karácsonyi különszáma. Kapható az újságárusoknál.

Szólj hozzá!

Címkék: garfield amerikai képregény

Lucie Lomová: Tyl őrjárata (Papírmozi 7) - kritika

2014.12.10. 15:54 :: NickelADeón

Papirmozi7.jpgKultúrőrjárat

Harminc oldalával a Papírmozi antológia hetes számának leghosszabb képregénye a Tyl őrjárata.

Lucie Lomová cseh író-rajzoló ebben a szürkeárnyalatos történetben emlékeztet arra (a sztereotípiára), hogy miért is szeretjük annyira ezeket a színes-szürke csetlő-botló, mégis életbölcs cseh-csehszlovák figurákat. Elvonul felettük a történelem, közben a sínek mellett állnak, a konyhában ülnek, cigiznek, söröznek, megfogják az asszony seggét, az meg megcsókolja őket, kolbászbékében mustárföldön. Hašek, (Čapek), Hrabal, Menzel, Forman mind hasonlót sugalltak. Az általuk megjelenített kisember forrása vagy valóban a cseh néplélek, nemzeti karakter, vagy ők hozták ezt létre, nem tudom. Jellemző, hogy ezek az alakok az életben bármilyen mérvű dolgot örömforrásnak tekintenek, és bár hősi cselekedetekre is képesek, legtöbbször nem nagy, katartikus drámákon keresztül (ez így sarkítás) múlik el az életük, hanem az apró beteljesülések általi folyamatos kiteljesedésben. Szélsőséges példa a Homolka-család. Párhuzamosan a csehszlovák filmsorozatok, mint a Nők a pult mögött, Kórház a város szélén, gyerekeknek a Majka vagy a Látogatók, mutatták be a csehszlovák-szocialista életet-embereket, típusokat, sorsokban kibontakozó karaktereket pár évtizede.

lomova_tyl_1-1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: cseh képregény lucie lomová

5 Panels: Városmesék - kritika

2014.12.10. 14:15 :: Bayer Antal

varosmesek_borito.jpg

Nagyon tetszik a 5 Panels legújabb kiadványának a formátuma, ilyen fekvő A5-ös képregényeken én is gondolkodtam már (a Pifet így is adtam ki a tavasszal). Ideálisnak gondolom webes előközlésre is, és ha úgy adódik, két oldalt egymás fölé helyezve átalakítható A4-esnek a későbbiekben.

A formátum működik is, a rajzolók többsége könnyen elsajátította, csak néhányuk esetében érződik, hogy szokatlan a számukra átállni erre a kompozícióra. Általában véve is jó kis kiadvány lett, művészien elkészített címlappal (Erhardt Domonkos munkája), a szöveges oldalakhoz jól megválasztott textúrával. Öröm nézni, mennyire magától értetődő már, hogy a csapat magabiztosan állít színvonalas füzeteket, köteteket.

A kiadvány témája – az urbánus legendák – nem tartozik a kedvenceim közé, de ha jól csinálják, tudom értékelni. Kicsit az az érzésem, hogy ezzel az alkotók egy része is így vannak (egyikük ezt explicit módon ki is fejti saját története utószavában), talán ez is magyarázza, hogy eléggé egyenetlenre sikerült a tartalom.

Egyik kedvenc „paneles” alkotóm, Molnár Gábor ezúttal csak íróként jegyzi a nyitótörténetet, amely a Probléma megoldva címet viseli. Mint az utószóból kiderül, nem városi legenda, hanem megtörtént eset, amit „városi legenda stílusban” gondolt tovább és dolgozott ki a szerző. Bár természetesen jobban örültem volna, ha Gábor rajzolja meg a képregényt, Sándor Róbert korrekt munkát végzett. Egyetlen kifogásom a néhány narrációs felirat túl sötét szürke hátterét illleti, nehéz kiolvasni rajtuk a szöveget.

varosmesek_1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: molnár gábor kiss judit magyar képregény 5panels pádár ádám halmi zsolt fekete attila halter andrás sándor róbert szebeni péter korcok péter

Hihetetlen Pókember 18 (2014/6)

2014.12.09. 07:42 :: Képregényblog

pokemberh18.jpgMától kapható az újságárusoknál a kéthavonta megjelenő Pókember képregényfüzet idei utolsó száma. Véget ér benne az "Újra feketében" és kezdetét veszi a mindent megváltoztató "Még egy nap" című történet

Előzetes oldalak a Kingpin kiadó honlapján. A kiadvány megvásárolható közvetlenül a kiadótól és a Trillian képregényboltban is.

1 komment

Címkék: pókember amerikai képregény

Animekarácsony december 14-én, új mangákkal

2014.12.08. 14:29 :: Képregényblog

Ahogy már megszokhattuk, az év utolsó "con"-ja az Animekarácsony, amelynek ezúttal is a budapesti Millenáris ad otthont, december 14-én.

És ahogy már szintén megszokhattuk, ezen a rendezvényen debütálnak a MangaFan kiadó utolsó kiadványai az adott naptári évben. Jelen esetben a Nana, a Ruróni Kensin és a Vampire Knight következő köteteiről van szó. Negyedik újdonságként pedig érdemes még megemlíteni a Vízisten menyasszonya című koreai manhwa-sorozat 11. részét, amely nemrég mutatkozott be a Szegedi Képregényfesztiválon.

 

Szólj hozzá!

Címkék: nana ruróni kensin vampire knight animekarácsony japán képregény koreai képregény vizisten menyasszonya

Typex: Rembrandt - Kilencedik.hu

2014.12.08. 13:41 :: Képregényblog

TypexRembrandt.jpg"Typex, a sokféle stílussal könnyen azonosuló művész elmélyült a Rembrandt-(szak)irodalomban (az egyik beszélgetésen olyan fél gerinc-méternyi könyvet mutatott a kezével az erre vonatkozó kérdésre), azonosult, és tizenkét fejezetben, kortársakon, rokonokon és egy kitalált pestisjárványon keresztül elmesélte a pukkancs zseni életének kezdő festőkorától haláláig tartó időszakát. Érződik a köteten, hogy rendkívül elmélyült és személyes kapcsolatba került a nagy festővel, és az őt körülvevő korabeli világgal. Nagy tablóképek, jó ritmusú kisebb képkivágások váltakoznak, a képregény elemi szabályainak megfelelően gyönyörű tipográfia és arculat mögött. Az egész egy nagy korfolyam, átáramlik a lapokon. Érződik benne a szabad kezet kapó művész lelkes felszabadultsága, mintha pörgő animációt látnánk."

Lénárd László írása a Kilencedik.hu portálon olvasható.

Szólj hozzá!

Címkék: holland képregény typex

Zórád Ernő-sorozat: Twist Olivér

2014.12.08. 07:48 :: Képregényblog

Zorad04TwistOliver.jpgMegjelent a Zórád Ernő klasszikus képregényeit bemutató sorozat negyedik része. A Twist Olivér eredetileg a Füles rejtvényújságban jelent meg1983-ban, Charles Dickens regényét Cs. Horváth Tibor adaptálta képregényes formára. Az új kiadás címlapját Haránt Artúr színezte.

A füzetet további képregényes rendezvényeken, illetve a kiadótól közvetlenül lehet megvásárolni.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar képregény cs horváth tibor zórád ernő charles dickens

Honvédek és huszárok lengyel földön

2014.12.08. 07:44 :: Képregényblog

HonvedekHuszarok.jpgA Nero Blanco Comix első teljesen színes kiadványa is a Hungarocomixra jelent meg. A Varsói Magyar Kulturális Intézet felkérésére készült 11 képregény alapja Molnár Ferenc és dr. Szádeczky-Kardoss Lajos korabeli haditudósításai, amelyekből Bayer Antal írta a forgatókönyveket. A 36 oldalas kiadványból 120 példány készült.

Tartalom:

Pintér főhadnagy (rajz: Sváb József)
Takarítás (rajz: Ábrai Barnabás)
Begyógyítani a föld sebeit (rajz: Matheika Gábor)
Monokli (rajz: Csordás Dániel)
Egy zsidóról (rajz: Lakatos István)
Jágerszki honvéd története (rajz: Felvidéki Miklós)
Arany és ezüst (rajz: Németh Gyula)
Przemyśl énekel (rajz: Pintér Márk)
Ezeket soha nem veri meg senki ezen a világon (rajz: Barta Szabolcs)
Az önkéntes foglyok (rajz: Fritz Zoltán)
Közös forrás (rajz: MacGill Karina)
A címlapot Németh Gyula készítette.

A Hungarocomix után megmaradt példányokat a készlet erejéig további képregényes rendezvényeken, illetve a kiadótól közvetlenül lehet megvásárolni.

Szólj hozzá!

Címkék: molnár ferenc lakatos istván csordás dániel bayer antal magyar képregény pintér márk fritz zoltán sváb józsef matheika gábor felvidéki miklós németh gyula ábrai barnabás barta szabolcs macgill karina szádeczky-kardoss lajos

Merénylet Szarajevóban

2014.12.07. 22:05 :: Képregényblog

MerenyletSzarejvoban.jpgA Hungarocomixon mutatkozott be a Nagy Háború képregénypályázat nyertes műveit tartalmazó Merénylet Szarajevóban című kiadvány. A 32 oldalas, színes, A4-es méretű füzetben a hat első helyezett pályamű olvasható.

1. A vonal (írta: Matuszka Máté, rajzolta: Kálmán Áron)
2. A megbeszélés (írta és rajzolta: Malindovszky Ákos)
3. Doberdói történet (írta és rajzolta: Jámbor Lajos)
4. Mától együtt, örökké (írta és rajzolta: Tebeli Szabolcs, tusrajz: Bárány Áron)
5. Merénylet (írta és rajzolta: Ámon Attila)
6. Páholy (írta: Pádár Ádám, rajzolta: Szebeni Péter)

A kiadvány további beszerzési lehetőségeit illetően a Nagy Háború blog szerkesztőségéhez érdemes fordulni.

Szólj hozzá!

Címkék: brazil magyar képregény jámbor lajos pádár ádám kálmán áron matuszka máté szebeni péter malindovszky ákos merénylet szarajevóban ámon attila bárány áron tebeli szabolcs

5 Panels: Városmesék

2014.12.07. 21:25 :: Képregényblog

varosmesek_borito.jpgA 5 Panels alkotócsoport legújabb közös kiadványa a Hungarocomixon mutatkozott be.

"A szóbeszéd vagy városi legenda főleg a városi közösségek történeteinek gyűjtőneve. A hihetőnek hangzó (soknak van valóságalapja), ám szokatlan, sőt néha morbid történetek főbb vonásai állandóak, de a terjedése során a szereplők, a helyszín, az időpont stb. legtöbbször cserélődnek."

Tartalom:

Probléma megoldva (Molnár Gábor-Sándor Róbert)
A boszorkány (Korčok Péter-Halmi Zsolt)
Ünnepi nyitvatartás (Szebeni Péter)
Írtás (Pádár Ádám-Fekete Attila)
Elátkozott szerelmesek (Kiss Judit)
Ismeretlen mester (Halter András)
Címlap: Erhardt Domonkos

Beszerezhető további rendezvényeken és a 5 Panels webshopjában.

Szólj hozzá!

Címkék: molnár gábor kiss judit magyar képregény 5panels pádár ádám halmi zsolt erhardt domonkos fekete attila halter andrás sándor róbert szebeni péter korcok péter

Koska Zoltán: Firka Comics 10

2014.12.07. 21:19 :: Képregényblog

firka_10_borito.jpgLezárult egy korszak: Koska Zoltán egyszemélyes képregénysorozatának, a Firka Comicsnak a Hungarocomixra megjelent tizedik száma egyben az utolsó. Hogy miért, az kiderül a történetből - amely a korábbiaktól eltérően egyetlen, 24 oldalas képregény. Egy alkotó önvallomása magáról, a képregényekről, az eddigi munkáiról.

A kiadvány további rendezvényeken és a 5 Panels webshopjában kapható.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar képregény koska zoltán firka comics

Halmi Zsolt: Megváltás

2014.12.07. 21:13 :: Képregényblog

Halmi_Megvaltas.jpgNémi kényszerű, technikai eredetű csúszás miatt a Hungarocomixon végre valóban bemutatkozott Halmi Zsolt új kiadványa, a Megváltás. Az 52 oldalas képregény társírója Molnár Attila. További beszerzési lehetőségekért a szerzőhöz érdemes fordulni.

"Egy baleset következtében névtelen hősünk kómába esik. Míg teste mozdulatlan, lelke útnak indul, hogy számba vegye múltját. Hamar rá kell jöjjön, hogy az élete maga a bűn. Szimbólumokkal teli látomások formájában éli át tetteit, és szenved azok bűnös súlyától. Küzd, hogy legyőzze démonait, hogy ráleljen arra, ami megváltja lelkét ebből a pokolból."

Szólj hozzá!

Címkék: magyar képregény molnár attila halmi zsolt

Sebők Imre: A névtelen ügynök, A zöld szörnyeteg

2014.12.07. 16:24 :: Képregényblog

Sebok_NevtelenUgynok.jpg

Megjelent a Sebők Imre életművét bemutató sorozat 21. és 22. része.

A névtelen ügynök Bogomil Rajnov bolgár író regényéből készült, eredetileg a Népszavában jelent meg 1970-71-ben, 98 folytatásban.

Seboki_ZoldSzornyeteg.jpg

A zöld szörnyeteg Wolfgang Schreyer német író regénye alapján készült, eredetileg a Népszavában jelent meg, 90 folytatásban.

Mindkét képregény forgatókönyvét Cs. Horváth Tibor írta.

A kiadványok előfizetéses rendszerben kaphatók, illetve képregényes rendezvényeken és közvetlenül a Windom kiadótól vásárolhatók meg.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar képregény sebők imre cs horváth tibor