Képregények, printek és skiccek 200 forintért a Hungarocomixon!

2016. december 08. 10:44 - Komornik Eszter

A tavalyi évhez hasonlóan ismét lesz tombola értékes nyereményekkel. Ha régóta fened a fogad egy egyedi Tondora Judit rajzra vagy egy Stark-skiccre, esetleg régóta nézegeted Vidák Zsolt híres Budapest-sorozatát, vagy a szerencsére bíznád, hogy egy The Walking Dead, Kittenberger, esetleg egy Nahát, Dodó!-képregénnyel térsz-e majd haza, akkor mindenképp érdemes benevezni egy-két szelvényre.

Tombolajegyet venni közvetlenül a bejárat mellett, az információs pultban tudtok majd.

A tombola ára 200 forint.

Sorsolás 14 órakor, érdemes kivárni!

 Válogatás az alkotók és szerzők által felajánlott nyereményekből:

bp-bang-summer.jpg

Vidák Zsolt A4-es szignózott print a Budapest-sorozatból

Tovább
Szólj hozzá!

Naruto 28, Vampire Knight 19, Love.Com 14 az Animekarácsonyon

2016. december 05. 19:07 - Képregényblog

December 10-én, az Animekarácsonyon jelenik meg a MangaFan kiadó idei három utolsó kötete, amely ezt követően bekerül a könyvesboltok kínálatába is. A Vampire Knight ezzel be is fejeződik.

naruto28.jpg

Eltelt két és fél év, Naruto pedig a Dzsiraijával való edzés után jócskán kikupálódva tér vissza Avarrejtekbe! Nincs túl sok ideje örülni a viszontlátásnak, mert közben Gaarát, az újdonsült Kazekagét elrabolja az Akacuki! Viharos kezdéssel indít a Naruto második ciklusa!

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: manga

A Hungarocomix 2016 újdonságai

2016. december 05. 14:39 - Képregényblog

A képregényes rendezvény előtti elmaradhatatlan újdonság-beharangozó: ezeket a kiadványokat keresd (elsősorban) a december 10-i Hungarocomixon!

A cikk a kiadóktól, szerzőktől kapott információkon alapul. Amennyiben befutnak kiegészítések, frissítjük a listát.

Új magyar képregények

Marabu: Nahát, Dodó!

A harmadik dodóskönyv ugyanolyan, mint az előző kettő, mégis egészen más. Időközben ugyanis megszűnt a Kretén magazin, és bár egy ideig Marabu úgy gondolta, ezzel a Dodók élete is lezárult, hamar meggondolta magát, és a Párkocka blogon megjelentek a 200-as sorszám fölötti újabb stripek. Ám mivel már nem kellett megfelelni a magazin méretéből következő kötöttségeknek, az új képsorok más alakúak, ebből következik a formátumváltás. Mivel pedig a második kötet kiadója is beszüntette tevékenységét, ez most a Nero Blanco Comix égisze alatt jelenik meg, 200 példányos, korlátozott kiadásban. A 64 oldalas kiadvány ára 2.000 forint, a Hungarocomixon 1.500 forint. A rendezvényen jelen lesz az alkotó, és dedikálja művét. Előzetes a Papírmozi blogon.

marabu_dodo3.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: hungarocomix

Bécsből, a VIECC Vienna Comic Con 2016-ról jelentjük

2016. december 05. 10:00 - milanKovacs

Nyitrai Dávid meglátásai a tavalyi és idei képregényfesztiválról

logo_vieccviennacomiccon_png.pngA következő sorokban a bécsi VIECC Vienna Comic Con nevű képregényfesztivál tavalyi és idei tapasztalatait fogom összegezni. A rendezvény helyszíne változatlan volt a tavalyihoz képest, ugyanakkor idén egy hangárral kibővítették a lefedett területet. Ez abból a szempontból előnyös volt, hogy egy hangárban már nem fért volna el minden, hiszen a tavalyihoz képest jelentősen nőtt a fesztivál. Ugyanakkor hátránya, hogy a második hangárt viszont még nem töltötte ki a fesztivál volumene. Ennek eredményeképpen az Artist’s Alley, tehát a rajzolók, a meghívott képregényes szupersztárok, illetve az egyéb különböző alkotók nagyon szellősen voltak elhelyezve. Hatalmas kihasználatlan területek voltak a második hangárban. Továbbá én úgy vettem észre, hogy lényegesen kevesebb ember jutott el a második hangárig. Ellenben akár hányszor megfordultam az elsőben, ott kényelmetlenül nagy tömeg gyűlt össze. Tehát látszik, hogy van a fejlődésre és a növekedésre hajlam, illetve szándék, ugyanakkor az egyes standok elhelyezése még hagy némi kívánni valót maga után, hiszen a meghívott képregényesek mondhatni „száműzve voltak” a második hangár végébe.

Tovább
Szólj hozzá!

Blacksad 1: Árnyak között - kritika

2016. december 03. 21:35 - Bayer Antal

blacksad1.jpgEmberként viselkedő állatokból sosem volt hiány a képregény világában, ám ezek túlnyomó részben humoros figurák voltak, legalább is kinézetükben, Mickey egértől és Donald kacsától Tapsi Hapsin át a Tini Nindzsa Teknőcökig. Szatirikus mondanivalóját antropomorf erdőlakókkal illusztrálta Walt Kelly a Pogóban, Herriman egy abszurd világot ábrázolt a Krazy Kat szereplőivel, Art Spiegelman a holokausztot mesélte el egerekkel, macskákkal, disznókkal. Az első ránézésre vicces Usagi Yojimbónál nem tréfadolog a kaszabolás, Robert Crumb Fritz macskája pedig veszedelmesen szexmániás. De nem csak Amerikában, Európában is komoly hagyománya van ennek a képregényes ábrázolási eszköznek, megemlíthető például Belgiumból Chlorophylle (Vakarcs), Németországból Fix és Foxi, Olaszországból Lupo Alberto, Magyarországról Borzas és Csacsóka, és folytathatnánk a sort úgyszólván bármeddig.

Tovább
Szólj hozzá!

Életben maradnának - öt képregény

2016. december 01. 07:56 - Képregényblog

"Csokonai Vitéz Mihály, Berzsenyi Dániel, Kölcsey Ferenc, Arany János, Ady Endre. Költőóriások, vitathatatlanul bérelt helyük van a magyar irodalomtörténet legnagyobbjai között. Van azonban még valami, ami összeköti őket: mindegyikük tüdőgyulladásban halt meg (igen, még Ady is: ugyan szifilisztől szenvedett és elkapta a spanyolnáthát is, azonban a halála előtt közvetlenül 5 tüdőgyulladáson esett át).

A novemberi Tüdőgyulladás Világnapja kiváló alkalom arra, hogy végezzünk egy gondolatkísérletet. Nem tudjuk, hogy nagy költőink pontosan milyen típusú tüdőgyulladásban haltak meg, de mivel gondolatkísérletről van szó, ez most nem is fontos. Tegyük fel hogy ők öten napjainkban élnének. Másképp alakulna a sorsuk? Bizonyára. Nagy valószínűséggel nem kellene meghalniuk tüdőgyulladásban, hiszen a leggyakoribb, bakteriális tüdőgyulladás típus ma már védőoltással megelőzhető, és a betegség minden változata sokkal hatékonyabban kezelhető. Egyszóval életben maradnának…"

Az Életben maradnának kampány keretében a szervezők öt vers képregényes feldolgozására kértek fel ismert hazai alkotókat. A projekt gazdája a Nyugdíjasok Országos Szövetsége. A képregények ezen a linken érhetők el.

eletben_maradnanak.jpg

 

Szólj hozzá!

Előkészületben, 2016. december

2016. november 30. 16:15 - Képregényblog

Tudomásunk szerint az alábbi képregények jelennek meg a közeljövőben. Zárójelben a kiadó, a terjesztési mód (könyves, újságos, "egyéb") és a pontos dátum, ha már ismert.

2016. december:
- Blacksad: Árnyak között (Pesti Könyv, könyves - megjelent!)
- Csepella Olivér Nyugat+Zombik (szerzői kiadás, egyéb)
- Dávid Ádám-Németh Gyula: Rabtársak a gulagon (Gulág Emlékbizottság, egyéb)
- Futaki Attila: Budapest angyala (Terror Háza, egyéb - december 20.)
- Hihetetlen Pókember 30 (Kingpin, újságos - december 9.)
- Iron Lady Arcanum 7 (Iron Comics, újságos - megjelent!)
- Kiss Ferenc: Comics Delicatessen (szerzői kiadás, egyéb - december 10.)
- Love.Com 14 (MangaFan, könyves - december 10.)
- Marabu: Nahát, Dodó! (Nero Blanco Comix, egyéb - december 10.)
- Naruto 28 (MangaFan, könyves - december 10.)
- Pápai Gábor Awesomniac: In Ink we trust (szerzői kiadás, egyéb - december 10.)
- Peter Parker Pókember különszám 2016 (Kingpin, egyéb)
- RePrint 3 (Fazekas Attila, egyéb - december 10.)
- Sebők Imre-sorozat 27: A kétszarvú ember (Windom, egyéb - december 10.)
- Sötét Kor 3 (Nero Blanco Comix, egyéb - december 10.)
- Sötét Kor 4 (Nero Blanco Comix, egyéb - december 10.)
- Spawn 5 (Breitenbaumer László, újságos - december 21.)
- Spawn: Kezdetek 1 (Breitenbaumer László, egyéb)
- Széles Mosoly 12 (Fekete Dániel, egyéb - december 10.)
- Tini Nindzsa Teknőcök 2 (Kingpin, újságos - december 23.)
- Vampire Knight 19 (MangaFan, könyves - december 10.)
- Vidák Zsolt: Pipien Molestus (szerzői kiadás, egyéb - december 10.)
- Vincze Nóra: Curved Cat Comics (ZSIGER.hu, egyéb - december 10.)
- Walking Dead 12: Idegenek között (Books and Stuff, könyves - december 9.)
- X-Embörök: Baromfivész 1 (X-Embörök, egyéb - december 10.)
2017. január:
- Batman 19 (Kingpin, újságos)
2017. február:
- Geronimo Stilton 10: Irány a vadnyugat (Cartaphilus, könyves - február 2.)

Rejtő-Korcsmáros 8: A szőke ciklon - Ekultura.hu

2016. november 30. 13:18 - Képregényblog

rejtokorcsmaros8_szokeciklon.jpg"...míg a Rejtő könyvek újrakiadásai kapcsán a mai napig elmarad a szerkesztés, amit személy szerint nagyon hiányolok, mert a kiváló alapanyagból még jobbat lehetne csinálni, addig a Képes Kiadónak köszönhetően a képregények mai megjelenése jóval több, mint egyszerű utánnyomás. A Garisa-Zerge duó gyakorlatilag úgy őrzi meg Korcsmáros szellemiségét, stílusát, humorát, hogy a kezembe kerülő képregény egészen újjászületett."

Galgóczi Tamás írása az Ekultura.hu portálon olvasható.

Szólj hozzá!

Usagi Yojimbo 15: A kard 2.

2016. november 30. 09:12 - Képregényblog

usagiyojimbo15.jpgMár a könyvesboltokban is kapható az Usagi Yojimbo 15. kötete, amelyet a Szegedi Képregényfesztiválon mutatott be a Vad Virágok Könyvműhely.

Az Usagi Yojimbo sorozat 15. kötetében újra a legendás kard, a Fűvágó áll a cselekmény középpontjában. Usagi, Szansobó és Gennoszuke arra vállalkoznak, hogy eljuttatják a kardot az Acuta kolostor szentélyébe, hogy ott helyezzék biztonságba. Nem könnyíti meg a helyzetüket, hogy a kardot a Neko és a Komori nindzsák is meg akarják szerezni. Az izgalmas, cselszövéssel, összecsapásokkal és váratlan fordulatokkal tűzdelt kötet, egy hosszú történetet mesél el.

Szólj hozzá!

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu