Tini Nindzsa Teknőcök 3

2017. február 25. 13:44 - Képregényblog

tnt3.jpgMegjelent a Tini Nindzsa Teknőcök képregénymagazin 3. száma, kapható az újságárusoknál.

Szólj hozzá!

Fazekas Attila-interjú - MÚOSZ

2017. február 24. 20:06 - Képregényblog

fazekasattilaargo.jpg"Rám Zichy Mihály munkásságán túl a legnagyobb hatást Korcsmáros Pál tette. A képregény-rajzolók közül valójában az ő munkáit ismertem meg először, s követtem is – különösen kezdő koromban – de, hogy ne kerüljem meg a kérdést, ezen emberek nyomán, ám semmiképpen sem őket utánozva, vetettem rá magam a „comics” rajzolására, eleinte mások által megírt történetek alapján, később a sztorit is én találtam ki, írtam le és rajzoltam meg. Nagyon élveztem, bár az írásban nincs túl nagy gyakorlatom."

Fazekas Attilával Gedeon Péter készített hosszú interjút, részben egy régi közös vitorlásút ürügyén.

Szólj hozzá!

Asterix 36: Az eltűnt papirusz

2017. február 16. 15:00 - Képregényblog

asterix36.jpgVégre megjelent magyarul a legújabb Asterix-képregény is. Már kapható a Móra kiadó webshopjában, és rövidesen bekerül a könyvesboltokba is.

"Amikor Julius Caesar kiadni készül híres feljegyzéseit a galliai háborúkról, tanácsadója, Publius Superbonus javaslatára törli belőle a rendíthetetlen gall faluval kapcsolatos kudarcait. A kéziraton dolgozó írnokok egyike azonban eljuttatja a fejezetet tartalmazó papiruszt a szenzációkra mindig éhes Duplapolemix hírmondónak, aki Asterixék falujába siet vele, nyomában egy különleges római cenzoregységgel. Bár a gallok nem sokat adnak az írásbeliségre, úgy döntenek, hogy szóbeli hagyományaiknak megfelelően egy druida emlékezetére fogják bízni az igazság megőrzését. Hőseink el is indulnak a papirusszal a Carnutes erdőbe, ám modern kommunikációs eszközüknek, a galambpostának köszönhetően a rómaiak üldözőbe veszik őket."

A történetet Jean-Yves Ferri írta, Didier Conrad rajzolta.

Szólj hozzá!

Asterix 21: Caesar ajándéka

2017. február 16. 14:57 - Képregényblog

asterix21.jpgMegjelent az Asterix-sorozat újabb klasszikus része. Már kapható a Móra kiadó webshopjában, és rövidesen bekerül a könyvesboltok kínálatába is.

"A római légióban bevett szokás szerint a leszerelő veteránokat földbirtokhoz juttatják, ám amikor a húsz évi katonáskodás alatt folyamatosan részegeskedő Romeomontagusra kerül a sor, Julius Caesar mérgezett ajándékkal jutalmazza. Az iszákos obsitos egy gyanútlan vendéglősnél azonnal borra cseréli új birtokát, és amikor Ortopedix büszke tulajdonosként megérkezik az armoricai tengerpartra, kiderül, hogy Gallia egyetlen olyan területéről van szó, amelyet nem hódítottak meg a rómaiak: Asterixék falujáról. Hasarengazfix főnök jószívűen befogadja ugyan a pórul járt vendéglőst, de a furcsa helyzet nem mindenkinek van ínyére, és a rendíthetetlen gallok hamarosan egy vezérválasztási kampány közepén találják magukat."

Az eredetileg 1974-ben megjelent képregényt René Goscinny írta, Albert Uderzo rajzolta.

Szólj hozzá!

Naruto 28, Vampire Knight 19, Love.Com 14

2017. február 16. 13:52 - Képregényblog

Az eredetileg a tavaly decemberre előjelzett mangák immár kaphatók a Libri és Líra könyvesboltokban.

naruto28.jpg

Eltelt két és fél év, Naruto pedig a Dzsiraijával való edzés után jócskán kikupálódva tér vissza Avarrejtekbe! Nincs túl sok ideje örülni a viszontlátásnak, mert közben Gaarát, az újdonsült Kazekagét elrabolja az Akacuki! Viharos kezdéssel indít a Naruto második ciklusa!

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: manga

2017. 04. 22. - 1. Szombathelyi Képregény Bazár

2017. február 12. 20:23 - Képregényblog

szombathelyibazar.jpgIdén első alkalommal kerül megrendezésre a Szombathelyi Képregény Bazár, mely – a budapesti és szegedi rendezvényekhez hasonlóan – igyekszik felvonultatni a hazai képregényes élet résztvevőit, kiadókat éppúgy, mint gyűjtőket és rajongókat. Szeretnének a hazai és külföldi képregények, és azokhoz kapcsolódó figurák,szobrok, pólók, plakátok adás-vételének személyes, könnyed és baráti lehetőségét biztosítani a nyugati régió képregényrajongói számára.

Helyszín:
Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtár, Szombathely
9700 Szombathely, Dr. Antall József tér 1/

Időpont: 2017. április 22. 9.00-17.00.

A belépés díjtalan. Árusok számára asztalfoglalási lehetőséget biztosítunk, ami szintén díjtalan – a mostani és későbbi rendezvények támogatásának céljából adományokat szívesen fogadunk.

RSVP, asztalfoglalás, kérdések esetén az alábbi csatornákon értek el minket:

e-mail: kepregenybazar@gmail.com
facebook: https://www.facebook.com/szombathelyikepregenybazar/
telefon: 30-468-3749 vagy 30-945-2800

Szólj hozzá!

2017. 02. 23. - Képregény Kedvelők Klubja

2017. február 12. 20:18 - Képregényblog

KKK_logo.jpgA Képregény Kedvelők Klubjának februári rendezvénye 2017. február 23-án, csütörtökön lesz megtartva a szokott helyszínen: a kArton Galériában (Budapest, V. ker. Alkotmány u. 18.), de kivételesen 17 óra és 19 óra 30 között.

Címe:Vízipóktól a Drónok harcáig

A klub vendége Haui „Hajó” József lesz, akivel Verebics János és Kiss Ferenc beszélget rajzfilmes és illusztrátori munkásságáról, és persze az általa rajzolt képregényekről is.

haui1.jpg

Ezen a rendezvényen debütál közel harminc év után a Bucó/Szetti/Tacsi-sorozat huszadik füzete, amit a Mester rajzolt.

 

Szólj hozzá!

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu