Képregénycsata a HoldfényConon

A nyári HoldcényCon szombati napján került sor a képregényes szempontból legérdekesebb programpontra, a tavaszi fesztiválon már bemutatott képregénycsatára. Az MKSZ csapatát a tavaszi selejtezőben "bajnoki címet" szerző Csordás Dániel, valamint a hozzá csatlakozó Felvidéki Miklós és Lanczinger Mátyás alkotta, velük vette fel a "harcot" a Mondo magazin rendszeres illusztrátoraival, Bernát Barbarával, Kuris Zsuzsannával és Lukács-Kalocsai Eszterrel.

A villámütközeteket (az egyes feladatokhoz 30 másodperc állt rendelkezésre) az MKSZ titkára, Sápi Márton vezényelte le pörgő tempóban, és nagy örömünkre pillanatok alatt megtelt a nézőtér, ami már csak azért is különlegesen fontos, mert az egyes csatákat a taps (plusz kiáltások, üvöltések, dobogások) hangereje döntötte el.

Bár az első mérkőzést, amelynek a témája Conan, a barbár volt, még a lányok nyerték, a fiúk hamar visszavágtak a "hogyan érkeztünk a conra, hogyan próbálta ezt megakadályozni az ellenfél és hogyan kerekedtünk mégis felül" témával, míg a három egyéni találkozón, amelyben egymás rettenetes szuperfiguráját kellett elpusztítani, a fiúk 2:1 arányban bizonyultak jobbnak, így végeredményben 3:2-re győztek. Visszavágni legközelebb a decemberi Hungarocomixon lehet.

 

A három fenti szörny sorrendben Felvidéki Miklós, Lanczinger Mátyás és Csordás Dániel 30 másodperces agyszüleménye. Sajnos, a lányok rajzai a verseny után igen hamar eltűntek, de ha előkerülnek, pótoljuk a galériában.