Stripburger felhívás

Stripburger56.jpgIdei különszámába keres fekete-fehér képregényeket a híres nemzetközi antológia, a Stripburger. Az 1992-ben Szlovéniában alapított alternatív képregénymagazin, amelynek a legutóbbi, 56. száma 2011 decemberében jelent meg, felhívást küldött következő különszámának a megtöltéséhez, amelynek a témája a Munka, annak bármilyen formája vagy vetülete. A kötet anyaga egy utazó kiállítás alapját is képezi.

A Stripburgerben olyan, hazánkban is ismert alkotók munkái jelentek már meg, mint Marcel Ruijters, Darko Macan, Aleksandar Zograf, Kati Kovács és Alexandru Ciubotariu, míg a magyar szerzőket Gróf Balázs és Stark Attila képviselte egy-egy képregényével.

Információk:

A kötet mérete: 235 x 170 mm. Fekete-fehér, angol vagy szlovén nyelvű képregényeket lehet beküldeni. (Megjegyzés: terjedelmi korlátot nem jelöltek meg a szerkesztők, de a magazin általában rövidebb történeteket közöl, új szerzőknél 7 oldalban szokták megszabni a határt.)

Beküldendő fájlok specifikációja: vonalas rajzok esetén minimum 600 dpi felbontás, 240 mm magas; szürkeárnyalatos grafikák esetén minimum 300 dpi felbontás, 240 mm magas.

Beküldési határidő: 2012. május 31.

Beküldési cím és információkérés: burger@mail.ljudmila.org

Címkék: pályázat