Képregénybörzés újdonságok

Március 11-én kerül sor a 23. Képregénybörzére, amelyen ezúttal is több újdonság debütál.

Az élre természetesen a börzét szervező Harza Tamás és a Kingpin kiadó két új kiadványa kívánkozik. Itt lesz először kapható a Marvel + kéthavilap 2. száma, valamint erre az alkalomra jelenik meg a Bosszú Angyalai sorozat következő kötete, a Forradalom. Mindkettőről találhatók további információk a kiadó honlapján.

Szintén az amerikai vonalat erősíti sokak kedvenc szamuráj nyula, Usagi Yojimbo. Az immár 11. kötet címe Évszakok. Kiadja a Vad Virágok Könyvműhely.

Az európai képregények kedvelői egy klasszikus csemegével ismerkedhetnek meg. Roger Lécureux és Gérald Forton westernhőse, Teddy Ted lényegében most mutatkozik be a magyar olvasóközönségnek. A kötet címe Halálos postakocsi, egy hosszabb és egy rövidebb epizódot tartalmaz, kiadója a Nero Blanco Comix. A sorozat hátteréről és előzményeiről a kiadó blogja írt, előzetese a kepregeny.neten tekinthető meg. Ez a kiadvány limitált kiadásban jelenik meg, csak rendezvényeken, képregényboltokban és webshopokban lesz kapható.

Ugyanez áll az újdonságok zömét képviselő hazai kiadványok túlnyomó részére.

A januári Angoulême-i képregényfesztiválhoz kapcsolódó 24 órás rögtönzésen több magyar alkotói is részt vett, és ezek olyan jól sikerültek, hogy egy részük most nyomtatásban is megjelenik.

Brazil Űrkalóz (Space Pirate) című 24 oldalas történetét a Nero Blanco Comix, míg Koska Zoltán, Molnár Gábor, Pádár Ádám és Tálosi András munkáit egybegyűjte a 5 Panels jelenteti meg 24 óra címen, utóbbi egyben a 5 Panels zsebkönyvek első darabja.

Szintén a 5 Panels gondozásában jelenik meg a csoport egy másik tagjának, Vári Tamásnak az új képregénye, a Theo második része.

Új sorozatot indít Huszka Zsombor rajzoló és Dudás Győző, ezúttal íróként. A Noir első, 16 oldalas része Egy pocsék nap éjszakája címen jelenik meg.

Márciusi megjelenésre van előjelezve a Swords fantasy-sorozat harmadik része is, így várhatóan a börzén már kapható lesz.

Végül pedig egy szakirodalmi megjelenésre is felhívjuk a figyelmet: a Fandom fanzin 3. része is a börzére jelenik meg.