5Panels, Fritz, Gépjárómű 2 - szerzői újdonságok a fesztiválon

Összegyűjtöttük a május 12-i fesztiválon debütáló szerzői, illetve "szerzői jellegű", limitált példányszámban megjelenő képregényeket.

A 5Panels csapat immár harmadik közös "Busós" kötetét jelenteti meg ebből az alkalomból, Kísért a múlt címen. A 80 oldalas színes kötet a négy busó (Tűz, Sav, Fagy, Zöld) újabb kalandját meséli el, a melyben újabb és korábbról ismert szereplők is feltűnnek. A képregényt Pádár Ádám forgatókönyvéből Kiss Judit, Sárdi Katalin, Várnai Noémi, Halmi Zsolt, Sándor Róbert, Szebeni Péter és Vadas Máté készítették, a borító Várnai Noémi és Kiss Judit munkája.

5Panels_KisertMult.jpg

A csapat két tagja külön füzettel is jelentkezik. Pádár Ádám (forgatókönyv) és Molnár Gábor (rajzok) 24 oldalas fekete-fehér képregénye A munka gyümölcse címet viseli.

PadarMolnar_MunkaGyumolcse.jpg

Szintén tagja a 5Panelsnek Lénárd László. Az ő új képregényének a címe Semmi, előzetese tavaly már megjelent a Műútban. Ennek a kiadványnak a támogatója a Pesti Könyv kiadó.

Lenard_Semmi.jpg

Egy másik kiadó, a Nero Blanco Comix is először jelentkezik 2013-ban új kiadvánnyal. Írója és rajzolója Fritz Zoltán, akinek ez az első önálló képregénye. Az Angoulême-i képregényfesztivál alkalmából készült 24 órás képregénye, a Tiszavirágzás magyar "fordításban" és vadonatúj címlappal jelenik meg.

Fritz_Tiszaviragzas_b1.jpg

A teljes, "wraparound cover" így néz ki:

Fritz_Tiszaviragzas_b14.jpg

És elkészült a Gépjárómű várva várt második része is, Budai Dénes munkája, 40 oldalas, fekete-fehér képregény.

Gepjaromu2.jpg