Tálosi András a Korcsmáros Pál-díj idei nyertese

Spuri_kiallitas.jpg

A felkért szakmai zsűri javaslatát jóváhagyva a Képes Kiadó úgy döntött, hogy 2013-as alkotói, kiadói, szerkesztői és szervezői teljesítménye alapján idén Tálosi "Spuri" Andrást részesíti Korcsmáros Pál-díjban. A díjat a május 18-i képregényfesztiválon adja át a kiadó vezetője, Korcsmáros Gábor.

A Korcsmáros Pál-díjat a 2012-ben hozta létre a Képes Kiadó a Magyar Képregény Szövetség közreműködésével. A díjazott az a magyar alkotó lehet, aki az előző évben a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtotta, akár hazai publikációkkal és egyéb tevékenységgel, akár külföldi megjelenésekkel.

Tálosi András 2013-ban indította útjára az EpicLine havi képregénymagazint, amely kizárólag magyar, folytatásos képregényeket tartalmaz. A magazinban debütált a Spuri által írt Fekete Holló, és ugyancsak ő írta a magazinban a Szekerce és Szemerce sorozat második epizódját. Különösen figyelemre méltó az ugyancsak az EpicLine-ban megjelent Busó-történetek teljes átdolgozása, amit nagyrészt egymaga végzett, mind a sztorik és a párbeszédek átfogalmazásában, mind a rajzok feljavításában. Tálosi András tavaly is részt vett a 24 órás képregényrajzolásban, az ebből az alkalomból készített 24 hours without ghosts című története a Megint 24 óra című 5 Panels-kiadványban jelent meg.

Gratulálunk, és rövidesen interjút is közreadunk a friss díjazottal.

Emlékeztetőül a Korcsmáros Pál-díj eddigi nyertesei:

2014: Tálosi András
2013: Fazekas Attila
2012: Felvidéki Miklós