Újdonságok a 6. Szegedi Képregényfesztiválon

6SzegediFesztival.jpg

A november 15-i 6. Szegedi Képregényfesztivál programja megtekinthető a rendező Somogyi-könyvtár honlapján.

A rendezvényre az alábbi újdonságok jelennek meg:

Halmi Zsolt: Látszólagos horizont; Megváltás

A 120 oldalas Látszólagos horizont Halmi Zsoltnak a fesztiválon bemutatott kiállításához kapcsolódó kiadvány, amely a rajzoló eddigi munkásságán kívül néhány eddig kiadatlan képregényt is tartalmaz. A Megváltás az eredetileg az októberi börzére tervezett, és immár valóban elkészült legújabb képregénye.

Halmi_LatszolagosHorizont.jpg

Halmi_Megvaltas.jpg

Nero Blanco Comix 9: Szeged Független Városállam

A Nero Blanco Comix új kiadványa kifejezetten szegedi témájú, 24 oldalas antológia. Szerzők: Bayer Antal, Brazil, Dudás Győző, Madarász Gergely, Marabu, Németh Gyula, Stark Attila, Zorro de Bianco, Zsoldos Péter és a szegedi X-Embörök csapat. Az előzetes itt tekinthető meg.

NeroBlancoComix 9.jpg

A vízisten menyasszonya 11

Ugyancsak a szegedi fesztiválon lesz először kapható a Vad Virágok Könyvműhely manhwa-sorozatának régen várt következő kötete.

VizistenMenyasszonya11.jpg

További, képregényes rendezvényen először kapható friss kiadványok:

Korcsmáros Pál-sorozat: Sándor Mátyás

Bár már a könyvesboltokba bekerült, képregényes rendezvényen még nem szerepelt a Korcsmáros Pál életművét bemutató Irodalmi klasszikusok sorozat következő része. Jules Verne részben magyar témájú regényéből Cs. Horváth Tibor írta a forgatókönyvet 1958-ban a Füles rejtvényújság számára.

Korcsmaros_SandorMatyas.jpg

Peter Parker Pókember különszám

A Kingpin kiadó limitált példányszámban megjelenő klasszikus Pókember-sorozatának az első különszáma most először kapható képregényes rendezvényen.

PeterParkerKsz2014.jpg

Typex: Rembrandt

Pár hete jelent meg, a könyvesboltokban már kapható, a Szegedi Képregényfesztiválon kedvezménnyel vásárolható meg korlátozott példányszámban a holland Typex monumentális képregénye Rembrandtról.

TypexRembrandt.jpg

Eric Heuvel: Családi titok

Szintén friss megjelenés egy másik holland alkotó képregénye, a Családi titok. Korlátozott példányszámban megvásárolható a fesztiválon, a Nero Blanco Comix standján.

Heuvel_CsaladiTitok.jpg