Brüsszeli képregényfesztivál szeptemberben magyar résztvevőkkel

fetebd2016.pngSzeptember 2. és 4. között ismét megrendezi hagyományos képregényfesztiválját a brüsszeli turistahivatal. A hetedik alkalommal megszervezett, százezernél is több látogatót vonzó eseményen tavaly után ezúttal is jelen lesz a magyar képregény, az európai nemzeti kulturális intézeteket tömörítő EUNIC közös standján.

A hat főből álló magyar küldöttség (Bayer Antal, Cserkuti Dávid, Erhardt Domonkos, Fritz Zoltán, Komornik Eszter és Sárdi Katalin) francia, angol és magyar nyelvű magyar kiadványokat mutat be a standon, a rajzolók szokás szerint Comic Jam rögtönzést tartanak és részt vesznek más országok alkotóival közös improvizációban is, a kerekasztalokon pedig szó esik az érintett országok (Magyarországon kívül Észtország, Lengyelország, Románia, Törökország és Baszkföld) jelenleg legnépszerűbb képregényeiről illetve a hétköznapokat megelevenítő önéletrajzi és dokumentarista képregényekről. A standon kis kiállítás is megtekinthető a jelenlévő és más alkotók munkáiból. A magyar csapat jelenlétét a Balassi Intézet támogatása teszi lehetővé.

A fesztivál részletes programja (angol, francia és holland nyelven) itt tekinthető meg. Fővendég Kanada Québec tartománya, a száznál is több dedikáló francia anyanyelvű alkotók között pedig olyan közismert neveket találunk, mint François Boucq, Derib, Cosey, Turk és De Groot, Olivier Grenson, Janry, Nob, Charles Berberian, Dany, Ben Radis és Philippe Bercovici.

fetebd2016_banner.png