A Hungarocomix 2017 programja

hungarocomix2017_blogfejlec.jpg

 A belépés ingyenes!

A rendezvény árusainak listáját ide kattintva találjátok!

A rendezvény hivatalos támogatója a Wacom és az Adobe magyarországi disztribútora, a Trans-Europe Kft.

10:30 - Újdonságok a Hungarocomixon: Különös, idegen nyelven 2017 (Vass Róbert), Perisztaltikhoszeia (Dudás Győző), Deadmob (Szalma Gábor), Heurépa és Életvonal  (Szentgyörgyi Ottó), Mesék az ágy alól (Lakatos István), Kockás képregények (Gyöngy Balázs). Moderál: Dani Áron, képregénykritikus

pesti.jpg

11:30 - Pesti Könyv Kiadó: A Pesti Könyv Kiadó az elmúlt egy évben két ikonikusnak mondható, külföldi képregény kiadásába vágott bele: a Blacksad-ből már két kötet is megjelent, az idei HC-n az Incal pedig az első részével debütál. A kiadó vezetőjével, Simon Istvánnal és a két sorozat fordítójával, Nagy Krisztiánnal Szép Eszter, képregénykritikus, az MKSZ ügyvivője fog beszélgetni a kiadó tevékenységéről, a megjelentetés és fordítás esetleges nehézségeiről, tervekről, tapasztalatokról és sok minden másról.

24296405_1712324438797901_624678163573726451_n.jpg

12:30 - Small Press és független kiadások: Három olyan független small press kiadót hívtunk meg, akiknél mainstream képregényeket biztos nem találtok, ugyanakkor külföldi rendezvényeken is sokszor találkozhattok velük. A Symposiont Sirbik Attila, a Hurrikan Press-t Szigeti Árpád, a Vulkánt pedig Péter Judit képviseli, aki pedig moderál, az Rádi Gábor, vágó/független filmes.

kiralyok.jpg

13:30 - Királyok és Keresztek: Az idei év egyik nagy dobása a Királyok és Keresztek című történelmi képregény, amihez nemrég indult egy Indiegogo kampány is. A történet a Magyar Királyság történelmi helyszínein játszódik, az első, most bemutatott rész pedig a Voluntas Tua, azaz Legyen meg a Te akaratod! Címet viseli. Ennek kapcsán a készítőkkel, Németh Levente, művészeti vezetővel/rajzolóval és Mészáros János, íróval Kránicz Bence, kritikus-újságíró fog beszélgetni.

pokember.jpg

14:30 - Pókember-generáció: Sok-sok hónapnyi várakozás után a Hungarocomixon lehet majd először kapni Kertész Sándor legújabb könyvét, a Pókember-generációt, ami kvázi a Comics szocialista álruhában folytatása, és a magyar piac elmúlt 27 évével foglalkozik. Ehhez kapcsolódóan lesz egy könyvbemutató is, melynek során az íróval a Szépirodalmi Figyelő főszerkesztője, Vincze Ferenc beszélget majd.

varga.jpg

15:30 - Tini Nindzsa Teknőcök és az Operaház Fantomja: Beszélgetés Varga Tomi képregényrajzoló-színezővel, aki New Jersey-ben, Amerikában tanult képregényrajzolást a Kubert School-ban. Legismertebb munkái a Tini Nindzsa Teknőcökhöz kötik, de színezett már címlapot a DC-nek is. Mostanában a webcomic-ként megjelenő Az operaház fantomja kapcsán merül fel a neve a magyar sajtóban: a képregényből heti két oldal jelenik meg és ingyenesen olvasható kiadója weboldalán - erről és még sok minden másról fog mesélni a Hungarocomixon Tomi, akivel Kovács Milán (ZSIGER.hu) beszélget majd.

16:30 - T O M B O L A (kapható az információs pultban 200 forintért)

 Workshopok:

  1. Comic Jam (10-18 óra között)
  2. The Inkstudyst  (10-18 óra között)
  3. Kreatív szoftverek és digitalizáló táblák a Trans-Europe Kft. jóvoltából  (10-18 óra között)
  4. Riso workshop (11-17 óra között, regisztrációhoz kötött)

 Kiállítás:

A rendezvény nyitva tartási idejében az emeleti kiállítótérben megtekinthetőek lesznek a tavalyi Korcsmáros Pál- és Kétfiller-díjas Marabu válogatott karikatúrái.

A műsorváltozás jogát a szervezők fenntartják.