A Lengyel Könyvintézet képregényajánlója

bradl1.jpg2021-ben a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál  díszvendége Lengyelország lesz. Utoljára 2000-ben, a 7. könyvfesztiválon került a figyelem fókuszába  Lengyelország és a kortárs lengyel irodalom. Ennek kapcsán szeretnénk Benneteket meghívni a Lengyel Könyvintézet szakmai programjára, melynek keretében az intézmény munkatársai a lengyel  irodalom külföldi promócióját elősegítő programokról és támogatásokról számolnak majd be, a 2021-es díszvendégség tükrében. Szó lesz azokról a legújabb kiadványokról, lengyel könyvekről is, amelyeket az állami könyvtámogató rendszer figyelemre érdemesnek tart (regény, tényirodalom, esszé, krimi, vers vagy képregény formájában). 

Várjuk szeretettel tehát azokat a kiadókat is, akiket érdekel a lengyel képregény, és szívesen tájékozódnának a Lengyel Könyvintézet által kínált finanszírozási formákról, esetleges támogatási lehetőségekről.

A találkozó időpontja 2019. április 26., péntek, 10:30-12:00, Millenáris, Szabó Magda terem.

A prezentáció keretében a Bradl című képregénysorozat első részét fogják bemutatni.

Ajánló Paul Gravett honlapjáról: "A II. világháborús lengyel valóság bemutatása kiváló bemutatása egy amerikai típusú képregény stílusában. A főszereplő Kazimierz Leski (avagy Bradl), aki részt vett a varsói felkelésben, ugyanakkor kémként megszerezte a harmadik birodalom egy fontos titkát is. A szerzők, Tobiasz Piatkowski és Marek Oleksicki valóságos thrillert alkottak, pergő történetvezetéssel, tele intrikával, a ponyvaregények és a noir esztétikájának a keverésével. A képregény remek példája a történelmi ismeretterjesztésnek, modern módon meséli el Lengyelország gazdag történelmének egy különösen drámai fejezetét."

További részletek és lengyel nyelvű ismertető itt található, több mintaoldallal.

bradl_ext.jpg