Rekordrészvétel az 5. VIECC Vienna Comic Conon

viecc2019.pngA Messe Wien területén megrendezett jubileumi VIECC Vienna Comic Con mind a látogatók, mind a szervezők számára rendkívül sikeresminden eddiginél nagyobb, színesebb és érdekesebb– volt! A látogatók száma az elmúlt évekhez hasonlóan idén is emelkedett (kb.20%-kal), most közel 32000-en látogattak ki a rendezvényre.Úgy tűnik, érdemes volt a nagyjából egymillió eurós beruházással odavonzani a box-officesztárokat, a legmenőbbcosplayer-eket, valamintizgalmas kísérőrendezvényekkel biztosítani azt, hogy a show minden korosztály számáraaz idei év egyik legizgalmasabb eseménye legyen. A VCA ViennaChallengersArena’ performance – poweredbyMagentarendezvénye is hozzájárult ahatalmas sikerhez. A számtalan országból érkezett játékosok népszerű játékokban küzdöttekegymással meg a nem csekély pénznyereményekért.

Sztárok testközelben

Az idei VIECC népszerű sztárjai SeanAstin, a Gyűrűk Ura bátorCsavardi Samujának megformálója, az akciólegendaSteven Seagal és a Batman képregény írója, Frank Miller voltak, de a Harry Potter rajongóka Roxfort gondozóját alakító, David Bradleyaláírását is meg lehetett szerezni! A filmek és a TV-sorozatoksztárjai, valamint a képregény-művészek különös izgalmakat garantáltak a rajongókszámára. A fiatalabb generációigyekezettakcióközelbenmaradni, hogy olyan youtuber-eket láthassanak élőben, mint Mike Singervagy Chaosflo44.

A Cosplay verseny győztese Chicagóba repül

Minden évben a VIECC ViennaComic Con egyik fénypontja az FM4 által bemutatott Cosplay bajnokság. Az idei verseny győztese a Cseh Köztársaságból érkezett Rozari volt, akiPhilippaEilhartot formálta meg a The Witcher 3-ból. Igy őt érte az a megtiszteltetés, hogy hamarosan az USA-ba repülhet a világ legnagyobb és legismertebb a Cosplay Chicago C2E2 Cosplay CrownChampionships versenyére.

A legjobb játékosok izgalmas összecsapásai

A szervezők aze-sport területén is jelentős előrelépést tettek. A VCA ViennaChallengersArena performance – poweredbyMagentaeseményeit immár harmadik alkalommal nagy pénznyeremények ésjelentős szponzorok mellett,több mint 22 országból érkező játékossalrendezték meg. Szombaton Sophie„The Warrior”mindenkit megvert a SmashSistersCrew Battleelső körében, deintenzív harc folyt a Tekken7 és a MortalCombat versenyeken is. A FIFA játékosok a Coca-Cola eSoccerCup-ona 2500 eurónyi nyereményért csaptak össze, amelyet végül a Sercan Kara vitt haza. Óriási figyelem irányult a Coca-Cola BreakpointUltimate The Major döntőjének a világ minden tájáról érkező résztvevőire. A világelső mexikói MkLeoállt ki a többinagynevű játékos ellen,aközel 12 000 eurós nyereményalap miatt a csata végig izgalmas és feszült volt.

A szervezők alig várják 2020-at

„5 évvel ezelőtt, az első VIECC megszervezésekor ez még egy álom volt, és sok munkával mára valóra vált. 2019 ezért nagyon különös évünk volt, és bízom benne, hogy erről a hétvégéről a rajongók még sokáig fognak beszélni! Különösen sikeresek voltunk az új ausztriai standardokfelállításában, valamint azesport-közösségünk erősítésében”– mondta FlorianSchermann, a Reed Exhibitions egyik, arendezvényért felelős menedzsere.

A következő esemény dátumának feljegyzése a naptárakba minden rajongó számára kötelező! A jövő évi VIECC ViennaComic Con, és a VCA ViennaChallengersArena performance – powered by Magenta, a tervek szerint 2020. november 21–22-én lesz ugyanitt!