16. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál

A koronavírus miatt az eredeti időpontban nem lehetett megtartani a hagyományos tavaszi képregényfesztivált, ezért a rendezvényt szervező Magyar Képregény Szövetség a halasztás mellett döntött - az eseményt szeptember 25-én és 27-én tartjuk meg.

Szeptember 25-én, pénteken 18 órakor az Alfabéta ill. Korcsmáros Pál-díjas alkotók, Farkas Lajos, Koska Zoltán és Németh Gyula munkáiból nyílik kiállítás a Restro Puskinban (Budapest 1052, Semmelweis utca 2.) A "Szembe jön az ismeretlen" című kiállítást Szép Eszter kurátor nyitja meg. A tárlat október 30-ig tekinthető meg.

Szeptember 27-én, vasárnap 10 és 17 óra között kerül sor a hagyományos képregényvásárra a Dürer-kertben. A belépő ára 1000 forint, a bejárat ezúttal a Zichy Géza utca felől lesz.

A résztvevő kiadók, alkotók és kereskedők listája az MKSZ honlapján tekinthető meg.

A rendezvényre bejelentett újdonságok listája ugyancsak az MKSZ honlapján tekinthető meg.

Bár a járványügyi helyzet ezúttal nem tette lehetővé külföldi vendégek fogadását, a fesztivál nemzetközi jellegét külföldi piacokra dolgozó magyar alkotók meghívásával igyekszünk biztosítani, akik részletesen beszámolnak élményeikről. Jelen lesz és előad Felvidéki Miklós, Németh Gyula, László Márk, Tondora Judit és Pilcz Roland.

A részletes színpadi programot és a kiegészítő foglalkozásokat az MKSZ honlapján lehet megnézni.

A fesztivál plakátját Németh Gyula készítette.

fesztival2020szeptember.jpg