A mi képregényünk - pályázat 9-10. osztályosoknak

Képregénypályázatot hirdet a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet (MFPI) és a Tehetságháló, a Magyar Képregény Szövetség szakmai támogatásával.

A feladat megadott témára angol vagy német nyelvű, 5-15 oldalas képregény készítése, háromfős csapatokban. A pályázaton szakközépiskolások és szakiskolák vehetnek részt.

A verseny első fordulójában az alábbi alaphelyzetből kiindulva kell elkészíteni a képregényt:

Tizenöt-tizenhat év körüli török fiú áll a Duna-parton valahol Mohács közelében, 1526 augusztusában. A fiú meredten bámulja a vörösre festett, örvénylő vizet. Belegázol a folyóba. A kavargó víz elsodorja, forgatja, dobálja, majd lerántja a mélybe, hogy aztán nagy erővel újra a felszínre dobja. A kamasz nagy levegőt vesz, újra szilárd talajt érez a lába alatt, körülnéz. Döbbenten látja, hogy más világba érkezett, a 21. században van, Magyarországon. A folyó partján egy kiránduló osztály integet neki.

Ettől a ponttól kell folytatni a történetet, amelynek középpontjában a két idősík, a két kultúra találkozásának problémája áll. A történet folytatásához fel kell használni a történelmi ismereteket, de a hangsúly a kreativitáson, a fantázián van. A képregény szöveges részét a kategóriák szerint választott élő idegen nyelven (angol vagy német vagy magyar mint idegen nyelv) kell megírni, a kommunikáció ezen a nyelven zajlik a török gyerek és az osztály tagjai között.

A csapatnak elektronikus naplót is kell vezetnie a választott idegen nyelven a folyamat dokumentálására, és ezt a teljes képregénnyel együtt kell beküldeniük.

Határidő: 2012. június 1, 16 óra. Kategóriánként az első 40 pályaművet fogadja be a zsűri.

A második fordulóban a zsűri által kategóriánként kiválasztott 8-10 képregényt a készítői rövid prezentációban mutatják be a választott idegen nyelven. Erre a fordulóra június 15-én kerül sor, és a zsűri még aznap ki is hirdeti az eredményt.

A részletes kiírás az MFPI honlapján, illetve a Tehetségháló portálon olvasható. A regisztráció és az anyagleadás helye is a Tehetségháló.

A pályázat szponzorai: Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., Budapest Film Zrt., Szabadtéri Színház Nonprofit Kft.

Címkék: pályázat