Börzei újdonságok mai magyar alkotóktól

Tíz nap múlva képregénybörze, és ahogy közeledik az idő, egyre több új kiadványról kapunk értesítést. Az alábbiakban összefoglaljuk a mai magyar alkotók várható újdonságait.

Bloodlust3ff.jpg

ABC- és időrendi sorrendben egyaránt a Bloodlust Team legújabb képregényével kezdhetjük a felsorolást. A sorozat harmadik füzetéről van szó, illetve annak egy előzetes, fekete-fehér verziójáról, a színezés ugyanis nem készült el időben a börzére. Ezért döntött úgy a csapat, hogy a limitáltnál is korlátozottabb, mindössze 40 példányban jelenteti meg ezt a különlegességet, a címe Tisztességtelen ajánlat.

IstenOstora2.jpg

Pár évvel ezelőtt nagy csendben jelent meg Szebeni Péter képregényének az első fejezete. Azóta csatlakozott a 5 Panels csapatához, és az azóta megtett fejlődést bizonyítja, hogy az éppen a napokban megjelenő EpicLine második számában már megjelenési lehetőséghez is jutott. Az Isten ostora második fejezete szintén 5 Panels gondozásában jelenik meg.

Vagus1_BorbasBence.jpg

Első nyomtatásban megjelenő képregényéhez Borbás Bence szokatlan megoldást választott: maga a képregény angol nyelvű, és mellékelt hozzá egy magyar összefoglalót. A sorozat címe Vagus.

FirkaComics09.jpg

Fiatal kora ellenére az előzőekhez képest már régi motorosnak számít Koska Zoltán. A rendszeresen jelentkező Firka Comics most megint meglepetéseket tartogat, hiszen nem csak a címlap lesz színes, hanem néhány belső oldal is. Ez is a 5 Panels kiadásában jelenik meg.

Virageso.jpg

Végül pedig alig pár perce értesültünk arról, hogy a börzére jelenteti meg harmadik képregényét a Comicsmania kiadó. A 28 oldalas, fekete-fehér kiadványról idézzük a kiadó levelét:

"Kardos Nikolett a mangánál kicsit hagyományosabb, szemet gyönyörködtető rajzstílusban dolgozott fel négy rövid zen tanmesét. Az ötödik történetben, saját írásában, elkalauzol minket a Virágszirmok földjére. Meditáló szerzeteseit, természetszellemeit és hulló virágszirmait elnézve lelassul és más dimenziót nyer az Idő. Reméljük, hogy a Virágeső és más történetek a képregény-rajongóknak, mangásoknak és a keleti, ezoterikus tanok kedvelőinek egyaránt kellemes perceket okoz majd. A füzet kisebb kedvezménnyel kapható lesz az október 20-i képregénybörzén. A Comicsmania asztalánál Kardos Nikolett várja az érdeklődőket bemutatkozó füzetének dedikálásra, egy kis beszélgetésre. A Virágeső és más történetek megrendelhető a Comicsmania Kiadónál (info@comicsmania.hu) és ha korlátozottan is, de könyvesbolti terjesztésben is kapható lesz."