27. Képregénybörze: 2014. március 9.

27borze_logo1.jpgAlig értek véget az év utolsó rendezvényei, de a Kingpin kiadó és a Kilencedik.hu honlapján már megjelent az információ, miszerint a következő képregénybörzére 2014. március 9-én kerül sor, immár harmadszor az új, kispesti helyszínen.

Mi több, már néhány készülő újdonságról is lehet tudni:

- Szerzői kiadásban, limitált példányszámban kapható lesz Rejtő Jenő Az ellopott futár című regényének a képregényváltozata, amelyet Kiss Ferenc forgatókönyve alapján rajzolt meg Garisa H. Zsolt. A közel 80 oldalas képregény eredetileg a Füles rejtvénymagazinban jelent meg 2012-2013-ban.

- Ismét lesz magyar nyelvű olasz képregény néhány lelkes rajongónak és a Fumax kiadónak köszönhetően. Az egyik leghíresebb fumetto, a Dylan Dog első két része jelenik meg egy 200 oldalas kötetben, a címe várhatóan Az élőhalottak éjszakája lesz.

- Minden bizonnyal ezúttal is a rendezvényen lesznek először kaphatók a Kingpin kiadó márciusi újdonságai, a Titkos Invázió című történet első kötete, amelyben a Marvel-szuperhősök egész sora veszi fel a harcot egy űrbeli veszedelemmel, valamint a klasszikus Pókember-sztorikat közlő Peter Parker, Pókember sorozat 2014-es első, összesen 13. füzete.

- Folytatja Zórád Ernő-sorozatát a Nero Blanco Comix. A második füzetben Karel Capek Harc a szalamandrákkal című szatírájának a képregényes feldolgozása lesz található. A képregény eredetileg 1978-ban jelent meg a Fülesben.