A Nagy Háború képregénypályázat nyertes művei

Immár teljes terjedelmében olvasható a Nagy Háború blogon az MKSZ-szel közösen meghirdetett képregénypályázat első hat helyezettje.

1. A vonal. Írta Matuszka Máté, rajzolta Kálmán Áron. A szerzőpárosnak korábban egy munkáját ismertük, a Random blogon publikált Dark Jazz címűt.

NHP_1_KalmanMatuszkaVonal.jpg

2. A megbeszélés. Írta és rajzolta Malindovszky Ákos. Szintén a Random blogon lépett először a nyilvánosság elé, Kalandgyár című képregénye első epizódjával.

NHP_2_Malindovszky_Megbeszeles.jpg

3. Doberdói történet. Írta és rajzolta Jámbor Lajos. A történelmi témákat különösen kedvelő szerző szintén helyezett volt pár éve a HM-MKSZ pályázaton, legutóbbi nyomtatásban megjelent munkája a 48-asok című sorozat két epizódja, amelyeket ő rajzolt a Papírmozi antológia számára.

NHP_3_Jambor_Doberdo.jpg

4. Mától együtt, örökké. Írta és rajzolta Tebeli Szabolcs (Brazil), tusrajz Bárány Áron. A Bürokratákkal 2007-ben Alfabéta.díjat nyert Brazilnak két önálló képregénye jelent meg eddig, a Johnny Fellow (Roham kiadó) és az Űrkalózok (Nero Blanco Comix).

NHP_4_Brazil_Orokre.jpg

5. A merénylet. Írta és rajzolta Ámon Attila. Az egyedi grafikai megoldásokat alkalmazó szerzőnek tudomásunk szerint ez az első képregénye.

NHP_5_Amon_Merenylet.jpg

6. Páholy. Írta Pádár Ádám, rajzolta Szebeni Péter. A 5 Panels alkotócsoport tagjaiként rendszeresen publikáló szerzők közül Pádár Ádám idén Alfabéta-díjat nyert A munkánk gyümölcse című képregényével (rajz: Molnár Gábor). Az év első felében jelent meg Killer kallre című képregénye (rajz: Koska Zoltán), első saját kiadványát, az Agarakat pedig ő maga is rajzolta. Szebeni Péternek Isten ostora címen jelent meg saját kiadványa, illetve a soron következő képregénybörzén mutatja be Testvérek című munkáját.

NHP_6_SzebeniPadarPaholy.jpg

Gratulálunk a díjazottaknak!

Címkék: pályázat