Sztriptíz fesztivál: interjú Claudia Martinsszal

artyard_logo.jpgPár hete már hírt adtunk a Sztriptíz független képregényfesztivál előkészületeiről. Bár főszervező, Claudia Martins, éppen a rendezvényt befogadó Brody ArtYard (illetve immár The ArtYard) költözésével és február 4-i újranyitásával van elfoglalva, válaszolt Komornik Eszter néhány kérdésére.

Komornik Eszter: Mikor lesz a rendezvény?

Claudia Martins: A Sztriptíz Indie Comic Fair (SZT) időpontja március 25. és 26., mindkét nap délelőtt 11-től este 7-ig tart. A belépés ingyenes lesz.

KE: Mit kell tudni a rendezvényről?

CM: Az SZT egy kétnapos független nemzetközi képregényfesztivál, amelyet a The ArtYard szervez, együttműködve a BP! Comicsszal (a Budapesten élő Marcus Villaça brazil-amerikai képregényalkotó saját kiadójával). A rendezvényen lesznek bemutatók, vetítések, beszélgetések, műhelyfoglalkozások, és itt lesz először kapható egy antológiánk, amelynek a témája Közép- és Kelet-Európa. A résztvevő alkotók személyesen mutatják be saját kiadványaikat, árusítják és dedikálják képregényeiket.

hc2015_22.jpg

Claudia Martins a novemberi Hungarocomixon

KE: Mi a fesztivál fő célja?

CM: Az SZT a független képregények játékos, ám mégis mesteri művészete előtt tiszteleg. A független képregények alternatívát jelentenek a hagyományos képregényes narratívához képest, szélesebb körből merítik a témáikat, a legkülönbözőbb stílusokban és műfajokban. A független képregények többnyire önfenntartók és nagyobb hangsúlyt fektetnek a művészeti kifejezésmódra. Az utóbbi időben egyre erőteljesebben feszegetik a határokat a képregény és a képzőművészet között, és gondolatébresztő történeteket mutatnak be.

Reméljük, rövidesen bővebb információkkal tudunk szolgálni.

sztriptiz.jpg