A Képregény Hete, 2006. június 7-13.

A Magyar Képregénykiadók Szövetsége, a Magyar Képregény Akadémia és a kArton galéria szervezésében, június 7. és 13. között a kArton galériában, az Ünnepi könyvhéten (Vörösmarty tér mellékutcái) és az Átjáró Fesztiválon (Millenáris park). Megnyitó június 7-én 3 és 7 óra között a kArtonban (1054 Budapest, Alkotmány utca 18).

Teljes program:

A rendezvény teljes időtartama alatt megtekinthető a kArton galériában az idei Alfabéta-díjas Odegnál Róbert, Fekete Imre és Marabu képregényeiből összeállított kiállítás a kArton galériában, hétköznap 13 és 18, szombaton 10 és 14 óra között. A kiállítás látogatása ingyenes.

Június 7, szerda, kArton galéria (1054, Budapest, Alkotmány u. 18.

14 óra: Könyvheti újdonságok sajtóbemutatója az ADOC-Semic, a Míves Céh és a Képes Kiadó képviselőivel.

15-19 óra között:
Marabu dedikálja Hé, Dodó! c. kötetét
A Képregénymúzeum 3. kötete (Korcsmáros Pál: Egy jenki Artur király udvarában) előzetes rendelés alapján átvehető, illetve megvásárolható
A Fekete-Fehér Képregényantológia 5. kötete (Sötét lovak) kedvezményesen megvásárolható
Az Eduárd 1. száma csak itt ingyenesen kapható!

Június 8-12., Ünnepi Könyvhét a Vörösmarty téren és mellékutcáiban, 8-án 12 órától, a többi napokon 9 órától 19 óráig

A Magyar Képregénykiadók Szövetségének közös standján (Váci utca) és a Nyitott Könyvműhely (Art Comix) standján (Vígadó utca) kaphatók a kiadók könyvheti újdonságai és teljes választéka.

Június 10.-én és 11.-én a kiadók standjánál Temesi Péter és Saban képregényrajzolók portrékat készítenek a vásárlókról.

A stand vendége lesz Marabu, Aleksandar Zograf, a Pinkhell, a Kretén és a Fekete-Fehér Képregényantológia alkotógárdája. A színpadon beszélgetés a képregényről. A pontos program még nem ismeretes, kérjük, figyelje honlapunkat!

Június 10, szombat, Átjáró Fesztivál a Jövő Házában (Millenáris Park, 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.)

A háromnapos esemény második napján, szombaton kerül terítékre a képregény.

Egész nap kedvezményes képregényvásár a kiadók közös standján és képregényiskola a Magyar Képregény Akadémia rajzolóival (Zorro de Bianco, Ábrai Barnabás, Tamási Antal, Tikos Péter, Vass Róbert) a Fogadóban.

Előadások a Teátrumban június 10-én:
11.00: Kiss Ferenc: A magyar science fiction képregény története
12.00: Odegnál Róbert: Így készült A Hívó című, Alfabéta- és Eurocon-díjat nyert képregény
12.30: Beszélgetés a magyar képregényről: Kiss Ferenc, Odegnál Róbert, Bayer Antal, Zorro de Bianco
13.30: Bayer Antal: Tudománytalan fantasztikum: az amerikai szuperhősök hetven éve

Június 12, hétfő, kArton galéria
17 óra: Maya Yonesho animátor, a Winter Days című film egyik alkotója előadást tart a japán független rajzfilmről, az animációs film és az anime közötti különbségekről. Az japán nyelvű előadáshoz a galéria tolmácsot biztosít.

Június 13, kedd, kArton galéria
17 óra: Jaqueline Berndt esztéta, a jokohamai egyetem professzora előadást tart "Manga beyond subculture: On recent tendencies of Japan's comics culture" (A manga a szubkultúrán túl: a közelmúlt japán képregény-kultúrájának az irányzatai) címmel. Előadásának középpontjában Tezuka átértelmezése, a manga és a művészet viszonya, kapcsolata a pre-modern korszakhoz és az alternatív képregény megjelenése áll. Az angol nyelvű előadáshoz a galéria tolmácsot biztosít.