Hungarocomix 2012 újdonságok, 2/1. rész: új magyar képregények

Folytatjuk a Hungarocomix 2012-ra megjelenő képregények bemutatását, ezúttal azokkal az új magyar képregényekkel, amelyek kifejezetten a rendezvényre készülnek, és könyvesbolti forgalomba nem (vagy nem nagyon) kerülnek.

Elsőként a 2011-ben legjobb magyar képregényként Alfabéta-díjat nyert Ágoston, a nukleáris baromfi visszatérését emeljük ki. A második, az előzőhez hasonlóan 24 oldalas füzet a népszerű figurának az újabb kalandjait tartalmazza, amelyeknek egy része korábban már megjelent a Nero Blanco Comix és Papírmozi magazinokban. A sorozat alkotója Vass Róbert, a kiadvány címe Ágoston ezer élete.

Agoston2.jpg

Szintén nagy visszatérő Kalyber Joe, Pilcz Roland népszerű képregényhőse. A sorozat új kiadása új számozást is hozott, ami azt jelenti, hogy a most megjelenő 5. kötet a korábban 6-os számmal megjelent füzetet és egy teljesen új részt is tartalmaz, a címe Árnyak és fények.

KalyberJoe5kotet.jpg

Idén másodszor találkozhatunk a Turul Publishing gondozásában megjelenő Sötét kor című magyar történelmi fantasyvel. A továbbra is comic book méretű második szám alkotói megegyeznek az előzőkkel: Fábián István (Fabe) a rajzoló, Szabó Jenő a történet írója, és Haránt Artúr a színező.

SotetKor2.jpg

Egy közös művel folytatjuk a bemutatást: a 5 Panels csoport a Pádár Ádám által teremtett figurákhoz, a Busókhoz alkotott újabb történeteket. A tavaszi fesztiválon nagy sikerrel bemutatkozott Majd, ha Fagy!-hoz szorosan kötődő, 36 oldalas kiadvány címe Árral szemben. Három történetet tartalmaz: Legenda (rajzoló: Karina MacGill, színező: Kedves Éva), Az Ezüstturul (rajzoló: Erhardt Domonkos, színező: Szebeni Péter, és Jankele (rajzoló: Koska Zoltán, színező: Kiss Judit), mindháromnak az írója Pádár Ádám.

Busok_ArralSzemben.jpg

Végül kissé kakukktojás, de leginkább ebbe a kategóriába tartozik egy másik, ma már inaktív csapat gyűjteményes kötete, a Három Madár Műhely A cortex cerebri affér címet viselő 80 oldalas válogatása. Kakukktojás, amennyiben a képregények egy része az 1990-es évek második felében megjelent a Rúna magazinban, a Kreténben és a Füles lapokban, viszont jó részük eddig sosem látott napvilágot, mert közlésük megszakadt, nem kerültek be abba a lapba, amelyhez készültek, vagy egyszerűen csak a fiókban lapultak idáig. Részletes előzetes a Papírmozi blogon.

HMM_CortexCerebriAffer.jpg