Hungarocomix 2012 újdonságok, 2/2. rész: új magyar képregények

A Hungarocomix újdonságait bemutató sorozatunk második részének második felében ismét új magyar képregényekről esik szó, de ezúttal olyanokról, amelyek szélesebb nyilvánosságra számíthatnak, hiszen könyvesbolti forgalomba is kerülnek.

Talán a legérdekesebb mind közül Bán Mór sikeres regényfolyamának, a Hunyadinak a feldolgozása képregény formájában. A forgatókönyvet maga az író jegyzi, a rajzokat pedig rendszeres munkatársa, Fazekas Attila. Az A hajnalcsillag fénye című nyitó epizód folytatásokban már megjelent a Füles rejtvénymagazinban, most összegyűjtve olvashatjuk az előközölt képregényt. A kiadásért a Hunyadi sorozat gondozója, a Gold Book felel.

Hunyadi_HajnalcsillagFenye.jpg

Az első dedikálás már meg is volt, és a Hungarocomixon ismét alkalom nyílik a találkozásra a szerzővel: Merényi Dániel kultikus Napirajz-sorozatából immár az ötödik válogatás lát napvilágot. A kötet címe Az autós űrkutatás első évtizedei, a sorozat új kiadója a Shirokuma.

Napirajz5_1.jpg

Elsőkötetes szerzőt üdvözölhetünk Hegedűs Márton személyében, aki hét éven át dolgozott a Libri kiadónál most megjelenő, több mint 180 oldalas képregénykötetén. A Slusszkulcs Klán előzetesét már korábban bemutattuk.

HegedusSlusszkulcsKlan.jpg

És végül a talán legtöbbek által várt képregényről, egy régi-új kedvencről: elkészült a felújított Rejtő-Korcsmáros sorozatnak a hetedik része. A láthatatlan légió rajzainak a letisztítását, kiegészítését ezúttal is Garisa H. Zsolt végezte, a színező ismét Varga "Zerge" Zoltán volt.

RejtoKorcsmaros7LathatatlanLegio.jpg