Új megjelenések a 25. Képregénybörzén

Ha nem is lesz olyan hatalmas újdonságdömping, mint némelyik korábbi rendezvényen, most vasárnap is akad majd a börzén debütáló új képregény vagy "ahhoz közeli" kiadvány.

Ezúttal is kiemelkednek a kínálatból a Kingpin kiadó újdonságai. A Marvel-szuperhősök legfőbb hazai kiadója egy év szünet után folytatja a Bosszú Angyalai kötetetek sorát. Az új rész címe Beszivárgás, a New Avengers 33-37. részét és a New Avengers Annual 2-t tartalmazza. Az író szokás szerint Brian Michael Bendis, a történeteket egy kivétellel Leinil Francis Yu rajzolta.

BosszuAngyalai_Beszivargas.jpg

A Marvel + idei első száma kicsit késett, a második azonban nem fog, így csak egy hónapot kellett várni az X-Men- és Amazon-történetek folytatására. Ráadásul utóbbiból ezúttal dupla adag jár az immár 72 oldalas magazinban.MarvelPlusz8.jpg

Szintén második évfolyamával folytatódik a klasszikus Pókember-történeteket felvonultató Peter Parker, Pókember. Ez a sorozat újságos forgalomba nem kerül, tehát mindenképpen érdemes kilátogatni érte a börzére, vagy előfizetni rá.

PeterParkerPokember7.jpg

A 5 Panels alkotócsoport tagjai közül idén is többen kipróbálták magukat a januári Angoulême-i képregényfesztiválhoz kapcsolódó 24 órás képregényrajzolásban, és ezúttal is megjelentetik nyomtatásban az akkor készült műveket. A 144 oldalas kiadvány Erhardt Domonkos, Koska Zoltán, MacGill Karina, Molnár Gábor, Pádár Ádám és Tálosi András képregényeit tartalmazza.

5Panels24ora2.jpg

Koska Zoltán ráadásul saját füzettel is jelentkezik ismét. Ezúttal nem egy Firka-Comicsszal, hanem a pár évvel ezelőtt megjelent Hey, Jude! című sztori folytatásával.

HeyJude2.jpg

Ötödik számához érkezett a Fandom fanzin, amely egyedüliként tartja jelenleg a frontot a képregényes szakkiadványok közül.

Fandom5.jpg

Nem képregény, de komoly képregényes vonatkozással rendelkezik a Direkt fanzin 7. száma, amely a Bestiarium Hungaricum címet viseli. A kiadvány fő mozgatójaként is ismért Haránt Artúron kívül olyan képregényszerzők is megrajzolták kedvenc "magyaros" - valós vagy fiktív - állataikat, mint Fritz Zoltán, Lanczinger Mátyás, Felvidéki Miklós, Lakatos István és Fórizs Gergely.

DirektBestiarium.jpg

Végül pedig egy különlegességre hívjuk fel a figyelmet: mindig is sejtettük, sőt tudtuk, hogy a képregényolvasás segíti a nyelvtanulást. Ebből a felismerésből kiindulva jött létre ez a német nyelvkönyv, tele olyan ismert hazai alkotók karikatúráival és rövid képregényeivel, mint például Göndöcs Gergely, Marabu, Varga Zerge Zoltán, Sajdik Ferenc és Zsoldos Péter.

DeutchMitComics.jpg