Újdonságok a 28. Képregénybörzén, 1: amerikai képregények

Ahogy szoktuk, ezúttal is áttekintjük a soron következő képregényes rendezvény várható újdonságait. Kezdjük az amerikaiakkal.

Aligha meglepő, hogy a legtöbb új kiadvánnyal a börzét is szervező Kingpin kiadó jelentkezik.

TitkosInvazio2.jpg

Az egyik nagyágyú várhatóan a Titkos Invázió című "Marvel-szuperhősös mega-esemény" második, egyben befejező kötete lesz. Az izgalmakra garancia az író, Brian Michael Bendis neve. A kötet a rendezvény után könyvesbolti forgalomban is kapható lesz. Előzetes oldalak a Kingpin honlapján.

MarvelPluszKsz3Fenegyerek.jpg

Szintén Bendis az írója a Fenegyerek-sorozat folytatásának, amelyet a könyvesbolti terjesztés válsága miatt a kiadó inkább újságos forgalomba fog hozni, a Marvel + 136 oldalas különszámaként. Míg a fenti képregény a szuperhős-dömping rajongóinak lehet a kedvence, Daredevil kalandjait a komorabb hangulatú, realistább megközelítésű, thriller-szerű történetekért lelkesedőknek ajánlhatjuk.

Várhatóan ugyancsak sokan fogják a börzén kézbe venni a kiadónak a napokban megjelent két másik kiadványát, a minden újságárusnál kapható Hihetetlen Pókember 17. számát, illetve a klasszikus Pók-történeteket tartalmazó, csak rendezvényeken és közvetlenül a kiadótól beszerezhető Peter Parker Pókember 18. számát.

 WalkingDead9.jpg

Menetrendszerű pontossággal fut be a börzére a Walking Dead idei második kötete, a Képregény.hu gondozásában. A sorozat már akkor is nagy népszerűségnek örvendett Magyarországon, amikor a képregény alapján készült tévészéria még nem is volt fogható nálunk - most viszont már igen, és a Túlélők megjelenése egybe esik az új évad kezdésével.

UsagiYojimbo13.jpg

Még időben futott be a borító és a hír: lesz a börzére új része az Usagi Yojimbónak is. A Szürke árnyak csak kiadótól, a Vad Virágok Könyvműhelytől szerezhető be közvetlenül, könyvesbolti forgalomba nem kerül. A 210 oldalas kötet fogyasztói ára 3.190, a börzén 2.400 forint lesz.