2015. szeptember 4-6: Brüsszeli képregényfesztivál magyar részvétellel

brusselscomicsfestival2015.png

Ötödik alkalommal rendezik meg a Brüsszeli Képregényfesztivált 2015. szeptember 4. és 6. között, amelyre a házigazda Visit Brussels ezúttal számos külföldi vendéget hívott meg, köztük a magyar képregény képviselőit is. A Brüsszeli Balassi Intézet támogatásának köszönhetően az MKSZ négy tagja, Bayer Antal, Erhardt Domonkos, Fritz Zoltán és Tondora Judit lesz jelen az EUNIC, az európai kulturális intézeteket tömörítő szövetség közös sátrában.

A fesztivál honlapjának az angol verziója itt található, ezen belül a magyar vonatkozású információk az "International Pavilion" menüpont alatt.

Az észt, lengyel, román, francia és baszk alkotókkal közös standon felváltva kerül sor foglalkozásokra, így a hazai képregényes eseményekről már ismert Comic Jamre is. 5-én kerekasztalbeszélgetés lesz a közép-kelet-európai képregény sajátosságairól és helyzetéről, míg 6-án Bayer Antal előadást tart a Varsói Balassi Intézet megbízásából készült első világháborús képregényadaptációkról. A sátorban kis kiállítás lesz látható az egész fesztivál alatt mai magyar alkotók munkáiból.

A magyar küldöttség francia és angol nyelvű kiadványokkal is készül a rendezvényre, amelyek klasszikus (Zórád Ernő, Korcsmáros Pál) és mai alkotók munkásságát mutatják be.