Képregény

2023.nov.28.
Írta: Képregényblog Szólj hozzá!

Kényszerszünet után visszatért a Walking Dead - interjú a magyar kiadó képviselőjével

walkingdead29.jpgFolytatjuk a Hungarocomix előtti interjúk sorát. Ezúttal a hosszú, kényszerű szünet után visszatérő Walking Dead sorozat szerkesztőjét, a Books & Stuff kiadó munkatársát, Káli Diát kérdeztük e-mailben. A 29., Túl a határon című kötet a rendezvényen lesz először kapható.

Bayer Antal: 12 évvel ezelőtt, 2011-ben indult a Walking Dead magyar kiadása. Ti a 10. kötettel vettétek át a stafétát, másfél éves szünet után. Ennek minden képregénykedvelő nagyon örült, és sokáig megbízhatóan szállítottátok a folytatásokat, évente három részt, néha még többet is. Aztán hirtelen leállt a dolog, és csak idén júliusban tudtátok újra beindítani a motort. Mi történt, mi volt az akadálya a kiadás folytatásának?

Káli Dia: Az amerikai jogtulajdonosnál volt egy nagy strukturális átrendezés a jogok kezelése kapcsán, és amíg ez a folyamat le nem zárult náluk, nem adtak el jogokat, legalábbis külföldre. Ez minket is váratlanul ért, ott álltunk a következő három kötet lefordított szövegével, de nem tudtuk megvenni a jogot, így nem kaptunk anyagot és nem lehetett kiadni semmit. Sokáig teljes bizonytalanság volt, mi sem tudtuk, mi történik, vagy mikor fog végre történni valami. Persze kitartóan küldözgettük a leveleket, hátha: ennyi idő és ennyi kiadott kötet után nagyon rosszul érintett volna minket lelkileg, ha nem tudjuk befejezni a sorozatot.

Tovább

Széles képregényválaszték a Hungarocomixon - bemutatjuk a standok kínálatát

hc_2023_fb_banner.jpg

A Hungarocomix karácsonyi vásár fő célja valamennyi hazai kiadó választékának a bemutatása egy időben, egy helyen. Így van ez idén is, és szinte minden kiadó standot állít a rendezvényen, de a távolmaradók nagy része is képviselteti magát a kiadványaival.

A résztvevő kiadók, újdonságaik és kínálatuk részletes bemutatása.

A Hungarocomix egyedülálló lehetőséget biztosít egyéni alkotóknak, alkotócsoportoknak és saját munkáikat megjelentető mikrókiadóknak, hogy többnyire limitált példányszámban megjelenő kiadványaikat bemutassák a nagyközönségnek. A szerzők nagy többsége a helyszínen, saját standján dedikálja a munkáit.

A résztvevő alkotók, alkotócsoportok és mikrókiadók részletes bemutatása.

A Hungarocomix elsősorban az új kiadású hazai képregényeké, de meghívunk néhány képregénykereskedőt is, akik használt vagy már a kereskedelmi forgalomból már régen kikopott hazai, valamint új és retró idegen (főleg angol) nyelvű képregényekkel egészítik ki a választékot.

A résztvevő kereskedők kínálatának bemutatása.

A francia képregényiparban minden más, mint Amerikában - interjú Németh Gyulával

pitcairn1.jpgFolytatjuk a december 3-i Hungarocomix előtti beszélgetések sorozatát. Második interjúalanyunk Németh Gyula illusztrátor és képregényrajzoló, aki jelenleg a francia piacra készülő történelmi tárgyú "Pitcairn: A Bounty lázadói szigete" sorozaton dolgozik. A rendezvényen legújabb illusztrált kötetét, a Bestiarium Hungaricumot dedikálja.

Bayer Antal: Két és fél évvel ezelőtt a Korcsmáros Pál-díjad kapcsán jelent meg veled egy hosszabb interjú az MKSZ-honlapján, amelyben elmondtad Cserkuti Dávidnak, hogy egy francia képregényen dolgozol. Azóta a Pitcairnnek, ennek a négyrészes történetnek már a harmadik epizódja is elkészült, néhány héttel ezelőtt jelent meg. Ehhez kapcsolódnak a kérdéseim is.Mennyire ismerted, mennyire kedvelted a francia képregényeket, mielőtt elvállaltad ezt a munkát?

Németh Gyula: Csak nemrég kezdtem franciául tanulni, szóval eddig akkor tudtam csak francia képregényeket olvasni, ha találtam spanyol vagy angol nyelvű kiadást. Főleg rajzolókat követek, Lauffray, Ralph Meyer, Corentin Rouge és még sokan nagy kedvenceim lettek.

BA: Mik voltak azok a tényezők, munkamódszerek, viszonyulások, amelyek nagyon mások, mint az amerikai képregényiparban?

NGy: Csak néhány amerikai képregényen dolgoztam, de nagyon sok forrásból hallom, hogyan zajlanak a dolgok arrafelé, és ezek a hírek megegyeznek a tapasztalataimmal, szóval nyugodtan mondhatom, hogy nagyrészt minden máshogy működik. De a francia képregények között is nagy különbségek vannak. Az amerikai képregényeimbe soha nem szólt bele senki, megkaptam a forgatókönyvet, megcsináltam, minden „awesome” és „great” volt. Kész, passz. A Pitcairnnél viszont majdnem napi kapcsolatot ápolok az írókkal, akik a szerkesztési munka nagyrészét is viszik. A rajzok szakmai részébe persze ők sem szólnak bele, de nagyon szigorúan veszik a történetmesélés menetét, ami még az átlag képregényekhez képest is extrán nehéz a Pitcairnben, mert nagyon sok szereplős a történet. Cserébe én is beleszólok, ha valami nekem nem tetszik a forgatókönyvben.

Tovább

Hungarocomix 2023 előtt - ki mit vár a legjobban? 2. rész

luke.pngA 2023. december 3-i Hungarocomix előtt megkérdeztük a képregényes szcéna néhány képviselőjét, hogy mely újdonságokat várják legjobban.

A pontos kérdés így szólt: Ha csak ötöt választhatnál a rengeteg újdonság közül, melyek lennének azok, és miért?

Lénárd László, képregényalkotó, a Kilencedik.hu kritikusa:

Átváltozások antológia 1-2 – nagyon ritkán látni képregényen korhatárjelzést, itt van egy 6+, ami felcsigázza fantáziám. Hiánypótló gyerekképregény-antológia? Mekkora lesz a szórás a célközönséget illetően? A borító a Ciceró eddigi kiadványaihoz viszonyítva nem vevőcsalogató.

Fedina Lídia-Vincze Nóra: Inzu és Puding – mindkét szerzőtől olvastam műve(ke)t, nagyon kíváncsi vagyok a párosra, Nóri általában remekel, Lídia pedig hivatásos író. Az is érdekel, ez mennyire szól majd gyerekeknek, mennyire korfüggő a befogadás.

Pozsgay Gyula: Az ifjú oroszlán – a képek, kompozíciók magukért beszélnek, a történetszövésre vagyok nagyon kíváncsi.

Sinonimo-Levi-Terebesi: A népet szolgáltuk – A borító miatt. Nagyon-nagyon hatásos. Első látásra erősen giccses. Tovább nézve, elmerülve a részletekben, és újra az egészet látva egyszerre oldódik és erősödik egyfajta vizuális szuperhősborító-párhuzam. A vöröskeresztes nővér háttérben a felperzselt utcakövekkel, a kiteljesedő 56-os zászló, a lyuk mögött rejtelmes köd, a nagy vörös folt uralkodása a képen (a fehérhez és a zöldhöz képest szembeötlő a dominancia), mely szimbolikusan ábrázolja a vért, ás előrevetíti a jövőt, a szovjet megszállást – letisztult, és nagyon hatásos, a potméter elmozdul a giccshatárról a szándékolt, tudatos, de mondanivalóval, mélyebb réteggel rendelkező hatásvadászat felé.

Bekerültek volna még a The Random Factor Comics Collective kiadványaiból a magyar vonatkozású szerzők, de kellett nekik angolul írni…

A többire nagyjából ugyanannyira vagyok kíváncsi. Emezekre nagyon, a többire eléggé.

Tovább

Gyerekprogramok a Hungarocomixon

dinosaur.pngA  Hungarocomixra szeretettel várjuk a gyerekeket! Számukra három egymással összefüggő, de külön-külön is izgalmas rajzos workshoppal készülünk: 

  1. TERVEZZ KÉPREGÉNYHŐST! 11-12:10-ig 

Az első foglalkozáson a résztvevők megalkotják saját képregénykarakterüket, kidolgozzák külső és belső tulajdonságait is.

  1. ÁLMODJ VILÁGOT! 12:20-13:30-ig 

A második részben a környezettel fogunk foglalkozni: hol él egy adott karakter, milyen tárgyakkal veszi körül magát, és hogy lehet mindezekkel megmutatni, milyen ember is ő? 

  1. MESÉLJ KÉPKOCKÁKKAL! 13:40-15-ig

A harmadik szakaszban pedig rövid történetet alkothatnak majd a gyerekek, ahol az egyes karakterek egymás világába is átlátogathatnak.

A foglalkozást a MOME animációszakos hallgatója, Tóbiás Tamara, képregényalkotó, Lamm Lenke, képregényalkotó, tervezőgrafikus és Gregor Lilla, irodalmár, társasjáték-pedagógus tartják.

Javasolt életkor: 5-15 év

Hungarocomix 2023, december 3., Lurdy-Ház

Lelkes amatőrökből lelkes profik - interjú Németh Vladimirral, a Fumax kiadó vezetőjével

fumax_logo.jpgA 2005-ben alapított Fumax az elmúlt évek során az egyik legnagyobb hazai képregénykiadóvá vált. Az év utolsó nagy képregényes rendezvénye, a Hungarocomix 2023 előtt a kiadó vezetőjével, Németh Vladimirral készített interjút e-mailben Bayer Antal, az esemény egyik szervezője.

Bayer Antal: Milyen év volt 2023? Milyen volt a Fumax szempontjából, konkrétabban a Fumax képregénykiadásának a szempontjából, és hogy alakult szerinted a hazai képregénypiac az idén?

Németh Vladimir: Az elmúlt évek nagy lendülete után sajnos nagyjából idén márciustól úgy éreztük, hogy kezd kifulladni a képregénypiac, és ez a trend azóta is fennáll. Úgy tudom nem csak mi éreztük így, de persze a piaci szereplők közül nem mindenhonnan van visszajelzésünk, és a jelentősen kisebb kiadóknál lehet, hogy nem érezhető annyira a visszaesés, ezt nem tudjuk.

Ettől függetlenül a lehetőségekhez képest még így sem zárunk rossz évet, az beigazolódott, hogy nagyon bölcsen tettük a Marvel kiadványszám jelentős csökkentését, és az újraindult DC is hatalmas jelentőséggel bírt idén, a Sandmanekre továbbra is jelentős érdeklődést tapasztaltunk. Azt sajnáljuk, hogy a Dark Night Metal jövőre csúszott.

BA: 2005-ben indultatok, gyors felfutás után azonban 2011-ben hirtelen felhagytatok a képregénykiadással. Majd 2016-ban visszatértetek, előbb nagyon óvatosan, aztán öt évvel ezelőtt ráléptetek a gázpedálra, és minden korábbinál több képregényt jelentettek meg, ráadásul sokat kifejezetten luxuskivitelben. Hogyan határoznád meg a „régi” és az „új” Fumax közötti különbséget, mi mindenben változott az évek során a kiadó?

NV: A kezdeti években lelkes amatőrök voltunk, akiket segített néhány profi, de időközben lelkes profikká váltunk. A kiadónk mérete és jelentősége sokszorosára nőtt, amit fura módon sok tekintetben a könyvkiadásnak köszönhetünk, és így a lehetőségeink és a tapasztalataink is megvannak ahhoz, hogy többnyire kompromisszumok nélkül megvalósítsuk, amit szeretnénk. A nemzetközi lehetőségeink is teljesen mások most ennyi kiemelkedő cím megjelentetése, és annyi jelentős partnerrel való együtt dolgozás után. A korai Fumax éveiben még nem volt a segítségünkre a közösségi média, az is jelentős segítség volt a fejlődésünkben.

Tovább

Hungarocomix 2023 előtt - ki mit vár a legjobban? 1. rész

hc_panels2-2.jpg

A 2023. december 3-i Hungarocomix előtt megkérdeztük a képregényes szcéna néhány képviselőjét, hogy mely újdonságokat várják legjobban.

A pontos kérdés így szólt: Ha csak ötöt választhatnál a rengeteg újdonság közül, melyek lennének azok, és miért?

Kránicz Bence kritikus, egyetemi oktató:

Nagyra tartom a Képes Krónikák tudatos építkezését, kiegyensúlyozott kiadói munkáját, és kíváncsi vagyok, az 56-os forradalom témáját hogyan dolgozza fel a Terebesi Gyulával kiegészült Mészáros János-Németh Levente szerzőpáros. Azért is drukkolok, hogy A népet szolgáltuk jól sikerüljön, mert a korábbi Tűzvihar, illetve a néhány évvel ezelőtti Budapest angyala mellé elférne egy újabb 56-os értelmezési ajánlat mai képregényesektől.

A hazai alkotók munkái közül Sváb József Krampusz-gyűjteményét is választanám: mindig örülök, ha a magyar képregény „félmúltjából”, tehát a rendszerváltás körüli évekből válik elérhetővé valami, lehetőség szerint méltó újrakiadásban.

Örülök, hogy az utóbbi egy-két évben megint egy kicsivel több távol-keleti képregény jelenik meg itthon. Képregénytörténeti szempontból itt vannak a legnagyobb adósságaink, és a most megjelenő művek sem régebbi klasszikusok, de azért több is érdekel közülük, a leginkább talán a Bolygóvándor.

A folytatódó sorozatokból válogatva biztosan beszerzem a Blacksad új részét. Nem szokott meglepetést okozni, de ez ebben az esetben inkább erény, mint negatívum. Díaz Canales és Guarnido virtuóz műfaji és stílusgyakorlatát mindig öröm olvasni.

Ötödiknek pedig egy olyan kezdeményezést választanék, aminek a formájával még nem vagyok pontosan tisztában, de azt hiszem, nem egyetlen képregényről van szó, hanem kis kiadványok gyűjteményéről: ez a The Random Factor Comics Collective bemutatkozása, amiben magyar részről Benczédi Anna és Szép Eszter vettek részt.

Tovább

Hungarocomix 2023 - várható újdonságok

hc_2023_fb_banner.jpg

A Hungarocomix 2023 újdonságai (a listát folyamatosan frissítjük):

Hazai alkotók munkái:
- Átváltozások antológia 1-2 (Ciceró)
- Blacklore: A lidérc kalóz legendája (HK Comics)
- Blender 3 (HK Comics)
- Csokonai Vitéz Mihály, a garabonciás poéta (Master-Lab Comics)
- Fazekas Attila életműsorozhat 5: Az igazi Szellemirtók (Fazekas Attila)
- Fedina Lídia-Vincze Nóra: Inzu és Puding (Képregény Kedvelők Klubja)
- Hurok: A tudomány oltárán (Balaskó Bálint)
- Idegen földrész 4 (Csörnyei Márk)
- Igaz történetek 1: Poór Dorottya: Bébi (BPZines)
- Igaz történetek 2: Mihály Gréta: Kín (BPZines)
- Igaz történetek 4: Baksa-Soós Csanád: Időköz (BPZines)
- Igaz történetek 5: Tóbiás Tamara: Van férjed? (BPZines)
- Igaz történetek 6: Szekeres Attila: Lakossági tájékoztatás (BPZines)
- Kántor-Fritz-Szabó: Magyar rocktörténet '50-'60 (Képes Krónikák)
- Királyok és keresztek, rendezői változat (Képes Krónikák)
- Költők háborúja (Csörnyei Márk)
- Krampusz és társai 1990-2023 (Sváb József)
- Moby Dick: Indulj, keresztes vitéz! (Master-Lab Comics)
- Molnár Eszter: Hidden (5Panels)
- Pozsgay Gyula: Az ifjú oroszlán (Képes Krónikák)
- Salem Budapest: Terrárium (Ghyczy Csongor)
- Sinonimo-Levi-Terebesi: A népet szolgáltuk (Képes Krónikák)
- X-Embörök: A mutánsijesztők éjszakája, 1. rész (Váradi Gábor)

Amerikai képregények:
- Bajnokok 3 (Vad Virágok Könyvműhely)
- Én vagyok Vasember (Vad Virágok Könyvműhely)
- Fantasztikus Négyes 11 (Frike Comics)
- Hetet az öröklétnek (Fumax)
- Marvel Akcióhősök: Fekete Párduc 1 (Vad Virágok Könyvműhely)
- Orgyilkos Osztály 12 (Fumax)
- Paper Girls 5 (Ciceró)
- Snoopy 7: Puff! (Vad Virágok Könyvműhely)
- Valami vadászik a gyerekekre (Panel Kalandor)
- Walking Dead 29: Túl a határon (Books & Stuff)

Európai képregények:
- Blacksad 7: A függöny lehull, 2. rész (spanyol-francia, Pesti Könyv)
- Cardoselli, Stefano: Ne köpj a szélbe (olasz, Frike Comics)
- Célpont: Budapest (brit, Nero Blanco Comix)
- Fekete-Fehér Kockás 2023/2 (antológia, Vitanum)
- Geronimo Stilton 8: Hipnózis (olasz, Vad Virágok Könyvműhely)
- Ideafix 3: Áll a bál Lutetiában (francia, Móra, a Pesti Könyv standján)
- Kockás 122 (antológia, Vitanum)
- Lucky Luke 47: Rantanplan bárkája (francia, Pesti Könyv)
- Nathan Never 1 (olasz, CSA Comics, Frike Comics standján)
- Teddy Ted gyűjteményes kiadás (francia, Nero Blanco Comix)
- Tex színes különszám (olasz, Frike Comics)

Manga, manhwa, manhua:
- Assassin's Creed: Sao Jün pengéje 3 (Fumax)
- Bolygóvándor 1 (Vad Virágok Könyvműhely)
- Bűnös beszélgetések 2 (Vad Virágok Könyvműhely)
- Cagaster 2 (Fumax)
- Deadpool: Szamuráj 2 (Fumax)
- Devil's Candy 3 (Fumax)
- A démoni út nagymestere 1 és 2 (Vad Virágok Könyvműhely)
- Fangirl 3 (Fumax)
- Goldfisch 2 (Fumax)

A The Random Factor Comics Collective angol nyelvű kiadványai:
- Benczédi Anna Júlia: What's That on Your Arm? 
- Benczédi Anna Júlia: Broken Days 
- Ivana Geček: Goodbye, Dolly
- Ivana Geček: My Little Nest
- Anamarija Kvas: We drift apart where we get the closest
- Anamarija Kvas: Idleness
- Anamarija Kvas & Manuela Košević: Two winters
- Masha Semashyna: Pleasant Views of the Hague: An Anti-Stress Colouring Book for Difficult Times
- Masha Semashyna: The Visitors: A Divination Deck
- Szép Eszter: Weekday

Újdonságok: 2023. októberben megjelent képregények

2023 októberében az alábbi képregények jelentek meg önálló nyomtatott kiadványként Magyarországon. Részletes adataik megtekinthetők a Kepregenydb.hu adatbázisban, illetve kiadóik honlapján.

 fazekas50.jpg

Amerikai képregények:
Batman 2023/3: Vérzivatar (Kingpin)
Börze+ 2: May néni és Franklin Richards (Kingpin)
Bubi Extra 11: Sárlény (Bubi Bolt)
Dupla gubanc 1: Pókemberek (Vad Virágok Könyvműhely)
Garfield 399 (Drize)
Garfield zsebkönyvek 170 (Drize)
Hihetetlen Pókember különszám 2023/5 (Kingpin)
Marvel Legendák 28: Logan 4 (Kingpin)
Peter Parker Pókember különszám 10 (Kingpin)
Pókember (Lee-Ditko) 1 (Kingpin)
Snoopy 6 (Vad Virágok Könyvműhely)
Sólyomszem: Barton és Bishop 4 (Bubi Bolt)
Star Wars: Darth Vader 5: A múlt árnyai (Szukits)
Star Wars: Hagyaték 1 (Szukits)
Teljesen Új X-Men: Egészen más (Bubi Bolt)
Új Bosszú Angyalai 2/4 (Kingpin)
X-Men 10: Vér és viszály (Bubi Bolt)

Tovább

Hungarocomix 2023 - a résztvevők

hc_2023_fb_banner.jpg

A Hungarocomix 2023 résztvevőinek már majdnem végleges listája:

Egyéni alkotók, alkotópárosok:
Balaskó Bálint (Hurok), Robert Marko Bøse (Alice), Csörnyei Márk, Fazekas Attila, Felvidéki Mklós, Ghyczy Csongor, Gyuricza Márta és Rédei Viktória, Kertész Sándor, László Márk, Márok Attila (Toldi), Sváb József, Tompits Gergely (Cyberlovag), Valentiny Tamás, Varga Tomi.

 Alkotócsoportok, mikrokiadók:
5Panels, BPZines, Kiss Ferenc és a Képregény Kedvelők Klubja, Master-Lab Comics, The Random Factor Comics Collective, Váradi Gábor és az X-Embörök.

Kiadók:
Anagram Comics, Books & Stuff (Walking Dead), Chameleon Comix, Ciceró és GABO, Csirimojó, Frike Comics,,Fumax, HK Comics, Infinity Comics, Képes Kiadó, Képes Krónikák,  Nero Blanco Comix, Nimue, OneWay Média, Panel Kalandor, Pesti Könyv, Red Line Cinema, Vad Virágok Könyvműhely, Vitanum (Kockás).

Kereskedők:
Dave's Comic Shop, Képlegény (Szabó Miklós), Képregény Depó, My Comic Center, Nagymama Padlása (Molnár István), V26 Képregénybolt.

Az alábbi kiadók kiadványait is megtaláljátok a rendezvényen valamelyik kiadótársnál vagy kereskedőnél: Bubi Bolt, Cser kiadó, Könyvmolyképző, Libri és Kolibri, Lingea, Magnum Opus, MangaFan, Maxim, Móra, Szépirodalmi Figyelő, Vivandra, Windom Comics. A kereskedőknél lesz bőséges választék az Eaglemoss, a Hachette és a Szukits kiadó sorozataiból, valamint a Kingpin egyes kiadványaiból.

Keith Giffen (1952-2023) Szuperlégiója

A 2023. október 9-én elhunyt kiváló amerikai képregényalkotó, Keith Giffen egyik legfontosabb sorozatáról Bayer Antal írt a Papírmozi 4. számában, 2011-ben, ezt adjuk most közre megemlékezésként. 

lsh12_cover.jpgA szuperhősös képregényeket a második világháború alatt sok frontkatona is olvasta, ám az 1950-es évektől – és különösen a Comics Code bevezetése után – egyre fiatalabbaknak szóltak ezek a füzetek, ahogy egyébként a többi amerikai mainstream zsáner is. Bár hivatalos statisztikák nem léteznek, több egyértelmű jel is igazolja, hogy ma már viszont a szuperhősös címek vásárlóinak a többsége (fiatal) felnőtt. Az idáig elvezető folyamat Amerikában Európához képest 10-15 éves fáziskésessel az 1980-as évek közepén indult, olyan, ma már kultikus művekkel, mint Moore és Gibbons Watchmenje, a Frank Miller által végbevitt Batman-megújítás és – utólag visszatekintve már nem annyire  jelentős mértékben – John Byrne modernizált Supermanje. Számomra azonban az amerikai szuperhősös képregény „felnövésének” talán a legékesebb bizonyítékát a DC Comics 1989 környékén indított-újraindított sorozatai adták. Ezek közül is kiemelkedőnek tartom a ma is remek olvasmányélményt nyújtó Keith Giffen-féle Legion of Super-Heroest, vagyis az (akkori) új sorozat első 39 számát.

Keith Giffen nyolcéves korában elhatározta, hogy képregényrajzoló szeretne lenni. Első bálványa Curt Swan, Superman egyik legismertebb rajzolója volt, hozzá hasonló karriert szeretett volna befutni. Ennek ellenére igen vegyes és alkalmi munkákkal kezdte pályafutását. 1976-ban a Hoffman-La Roche gyógyszergyár amerikai leányvállalatánál dolgozott, mint veszélyeshulladék-kezelő. Ekkor jutott el odáig, hogy összeállítson egy portfoliót, és felkeressen néhány képregénykiadót. Nem kis meglepetésére a Marvelnél John Romita azonnal munkát ajánlott neki – bár azt is hozzátette, hogy egyelőre lehetőleg ne adja fel a biztos állását.

Tovább

Hungarocomix 2023: december 3, Lurdy Rendezvényközpont

A Magyar Képregény Szövetség és a Kilencedik Művészet Alapítvány 2023-ban is megrendezi hagyományos karácsony előtti képregényvásárát. A rendezésben partnerünk a V26 Képregénybolt.

A Hungarocomix célja, hogy egy helyen elérhetővé tegye a teljes hazai képregényválasztékot az év végi ünnepekre. Kiegészítésképpen megtalálhatók a rendezvényen képregénykészítéshez és -tároláshoz használt eszközök, idegen nyelvű képregények és képregényfigurákhoz kötődő termékek.

A színpadi műsor az eseményre időzített újdonságok és alkotóik bemutatkozásból és kerekasztalbeszélgetésekből áll össze. A programban kiemelt helyet kapnak az interaktív, elsősorban gyerekeknek szóló, folyamatos foglalkozások.

Ahogy már több korábbi rendezvényünkön, néhány ismert alkotó arra vállalkozik, hogy pár óra alatt megadott témára helyben készít el egy rövid képregényt.

A Hungarocomix 2023 plakátját az idei Alfabéta-díjas Tebeli Szabolcs (Brazil) készítette.

hungarocomix_2023_finish_02.jpg

Újdonságok: 2023. szeptemberben megjelent képregények

2023 szeptemberében az alábbi képregények jelentek meg önálló nyomtatott kiadványként Magyarországon. Részletes adataik megtekinthetők a Kepregenydb.hu adatbázisban, illetve kiadóik honlapján.

 ffklasszikus_1.jpg

Amerikai képregények:
Bubi Extra 10: Sárlény (Bubi Bolt)
DC Univerzum 6: Superman: Föld-1 (Kingpin)
Doktor Strange: A mágia végnapjai (Bubi Bolt)
Fantasztikus Négyes: Az Ezüstkor hősei 1 (Frike Comics)
Galaxis Őrzői: Végtelen (Bubi Bolt)
Garfield 398 (Drize)
Hihetetlen Pókember 71 (Kingpin)
A Holló (Gabo)
Marvel + 2/5: Fenegyerek (Kingpin)
Marvel-akcióhősök: Rémregény 1 (Vad Virágok Könyvműhely)
Mi vagyunk a Marvel 2: Loki (Vad Virágok Könyvműhely)
Mordály és Groot 2 (Vad Virágok Könyvműhely)
Orgyilkos osztály 11 (Fumax)
Peter Parker Pókember 2/15 (Kingpin)
Rock 'n' roll comics: The Doors (NewCity Comics)
Sandman 5 (Fumax)
Usagi Yojimbo 25: Rókavadászat (Vad Virágok Könyvműhely)
X-Men 9: Átalakulások (Bubi Bolt)

Tovább

Újdonságok: 2023. augusztusban megjelent képregények

2023 augusztusában az alábbi képregények jelentek meg önálló nyomtatott kiadványként Magyarországon. Részletes adataik megtekinthetők a Kepregenydb.hu adatbázisban, illetve kiadóik honlapján.

 saga6.jpg

Amerikai képregények:
Batman 2023/2: Mámor (Kingpin)
Bubi Extra 9: 5 Ronin 4 (Bubi Bolt)
Fantasztikus Négyes: Irány a negatív zóna (Bubi Bolt)
Fenegyerek: Megrettenve (Bubi Bolt)
Garfield 397 (Drize)
Garfield zsebkönyv 169 (Drize)
Marvel album 12: Marvel Zombik (Kingpin)
Marvel Legendák 27: Thor (Kingpin)
Marvel szuperhősök kalandjai 6: A Pókdoktor (Vad Virágok Könyvműhely)
Saga 6 (Magnum Opus)
Snoopy 5: Charlie Brown (Vad Virágok Könyvműhely)
Új Marvel Extra 1: Megtorló Rozsomák ellen (Kingpin)
Wang, Jen: A herceg és a varrólány (Ciceró)
X-Men: Az atom csatája 2 (Bubi Bolt)

Tovább
süti beállítások módosítása