5Panels: Szeretettel - kritika

5Panels_Szeretettel.jpgMivel pont kilenc képregény van a 5 Panels karácsonyi kiadványában, úgy gondoltam, a móka kedvéért „kölcsönveszem” Szép Eszter kilencmondatos módszerét (ld. Kilencedik.hu portál).

Erhardt Domonkos: Ajándék – Jól megrajzolt képek, aranyos, de nem igazán érdekes történet, nem áll össze képregénnyé, sajnos.

Pádár Ádám és Petrezselyem Lóránt: Egérmese – Aranyos, arányos történet, egyenetlen színvonalú rajzok, jó ritmus, néhány kifejezetten jól sikerült panel, az összképet javító színezéssel.

Lénárd László és Sárdi Katalin: Hogyan lesz ebből karácsonyi történet? – Aranyos történet, lenyűgözően eredeti képi világgal és színezéssel, mondanám, hogy ez sem igazán képregény, de olyan jól sikerült, hogy ez nem számít.

Vabrik Dorina: Első karácsonyok – Kellőképpen flúgos sitcom-paródia, hosszabb a kelleténél, de a párbeszédek ritmusa és az expresszív arckifejezések nagyrészt megmentik, első publikált képregénynek mindenképpen biztató.

Sándor Róbert: 0.12.24 – Ebben az ötletben pont egyoldalnyi volt, az állatok rajza tetszik, az embereké kevésbé.

Molnár Gábor és Kiss Judit: Szívmelengető – Nagyon tetszik, hogy a szerző képes már a „semmiről” is érdekes képregényt csinálni, és egy személyes élményből kiindulva egyedi hanggal gazdagítani a karácsonyi témát.

Vörös Andrea Otília: Cosplayerboy – Örülök Andrea visszatérésének a Prince után, a rajzok jók, a történet egyszerű, a poénokkal pont annyira van meghosszabbítva, amennyire még érdemes, a színhasználat érdekes.

Papp Imre: Karácsonyi mítoszok és babonák – Kicsit egyszerűcske, kicsit rövidecske, de egy ilyen belefér.

Halter András: Az ajándék – Örömmel láttam viszont a Hungarocomix kabalafiguráit egy teljes, aranyos, jól megkomponált történetben, csak a panelek egymáshoz viszonyított mérete az, amit egy cseppet még át lehetett volna gondolni.

Bayer Antal