24 órás képregényrajzolás 2014 - ma!

Angouleme2014.jpgMa délután indul a hagyományos 24 órás rögtönzött képregényrajzolás, amely az Angoulême-i képregényfesztiválhoz kapcsolódik. A témát vagy megkötést 3 órakor teszik közzé az esemény honlapján, onnantól ketyeg az óra, és a résztvevőknek holnap 3-ig kell feltölteniük 24 oldalas képregényüket.

Szintén hagyomány már évek óta, hogy magyar képregényesek is részt vesznek az eseményen, és több munkájuk nyomtatásban is megjelent. Ezúttal is a 5 Panels alkotócsoport tagjai lesznek jelen a legnagyobb számban, Molnár Gábor, Pádár Ádám, Erhardt Domonkos, Koska Zoltán, Szebeni Péter (Egon néven), Sárdi Katalin (Eliot), MacGill Karina (Kanakraft) és Halter András (Kultember) nevét fedeztük fel a listában. De próbálkozik ismét Süli Andrea (Bohemiannihil), Fritz Zoltán (zfritz), Kondor Tamás, Kovács Vanda, Somarov és Komáromi Anna is. Ezen az oldalon lehet majd követni, hogy ki hol tart, illetve a végén megnézni a teljes képregényeket.

Szokás szerint bevállalja a megmérettetést néhány olyan világhírű alkotó is, mint Boulet, Matt Madden és Lewis Trondheim.