Fazekas Attila az idei Korcsmáros Pál-díjas

fazekas_attila_photo.jpg

A Képes Kiadó által 2012-ben alapított Korcsmáros Pál-díj az előző naptári év kiemelkedő képregényes teljesítményét jutalmazza. A díjat az MKSZ tagságának a szavazása alapján ebben az évben Fazekas Attila veheti át a 9. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválon.

Fazekas Attila 2012-ben készítette el a Bán Mór nagy sikerű Hunyadi-sorozata első epizódjának, A hajnalcsillag fényének a képregényes változatát, amely a Füles rejtvényújságban jelent meg folytatásokban, majd az év végén keménytáblás kivitelben önálló kötetként a könyvesboltokba is bekerült. A másik nagy 2012-es eseményt a kiváló rajzoló életében az jelentette, hogy a jogtulajdonos hozzájárult az eredeti Star Wars-trilógia adaptációjának a befejezéséhez exkluzív klubkiadvány formájában. Közel harminc évvel az akkoriban még engedély nélkül kiadott epizódok megjelenése után A Jedi visszatér első részét Fazekas tavaly októberben fejezte be, míg a második a Magyar Star Wars Klub jövő heti rendezvényén lesz kapható.

A május 12-i fesztiválon a nagyapjának, a magyar képregény klasszikusának emléket állító díjat Korcsmáros Gábor adja át, ezt követően Fazekas Attila 30 perces mesterkurzust tart.

Fotó: Nagy Melinda