Kiss Ferenc a Korcsmáros Pál-díj idei nyertese

kissferibiblioval.jpgA felkért szakmai zsűri javaslatát jóváhagyva a Képes Kiadó úgy döntött, hogy 2014-es képregényes teljesítménye alapján idén Kiss Ferencet részesíti Korcsmáros Pál-díjban. A díjat a május 10-i képregényfesztiválon adja át a kiadó vezetője, Korcsmáros Gábor, laudációt mond Kertész Sándor képregénykutató.

A Korcsmáros Pál-díjat a 2012-ben hozta létre a Képes Kiadó a Magyar Képregény Szövetség közreműködésével. A díjazott az a magyar alkotó lehet, aki az előző évben a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtotta, akár hazai publikációkkal és egyéb tevékenységgel, akár külföldi megjelenésekkel.

Kiss Ferenc több, mint 25 éve ír forgatókönyveket, több száz regényt és novellát dolgozott át képregényes formában. Számos hazai rajzolóval dolgozott együtt, jó néhánynak segített elindulni a pályán. 2004 óta vezeti a havonta találkozó Képregény Kedvelők Klubját. A magyar képregények legalaposabb gyűjtőjeként hatalmas kutatómunkát végez, ennek az eddigi csúcseredménye a 2014-ben megjelent Füles-bibliográfia, amely a rejtvénylapban 1957-es indulása és 2013 között közölt valamennyi képregényt tartalmazza.

Gratulálunk, és rövidesen interjút is közreadunk a friss díjazottal.

Emlékeztetőül a Korcsmáros Pál-díj eddigi nyertesei:

2015: Kiss Ferenc
2014: Tálosi András
2013: Fazekas Attila
2012: Felvidéki Miklós