Animációs filmek a Hungarocomixon

A Hungarocomixon összesen 7 animációs kisfilm lesz megtekinthető a Dot & Line válogatásában, melyek vagy témájukban kapcsolódnak a képregényhez, vagy pedig olyan alkotó jegyzi a művet, aki mindkét médiumban alkot.

 

 

barany_daniel_hazibuli.jpg

Bárány Dániel: Házibuli (4:08) Egy szolid iszogatós-cseverészős házibuliból állati ereszdelahajam kerekedik, a tivornya pedig őrületes lendületet vesz, amit még a szomszéd néni sem zavarhat meg.

erhardt_domonkos_esotanc.jpg

Erhardt Domonkos: Esőtánc (1:22) Egy varázslótanonc a balul elsült vizsgafeladata után átmenőért alkudozik mesterével, miközben mindketten egy fa tetején rekedtek, ki tudja meddig. 

 

 

felvideki_miklos_fly_me_to_the_moon.jpg

Felvidéki Miklós: Fly me to the moon (5:22) Egy másnapos róka a Holdon ébred és miközben barátnőjéért telefonál, a háttérben világra szóló események történnek. De kit érdekel, ha csajodnak gondja van az állandó furikázásoddal?

 

fritz_zoltan_az_egig_ero_paszuly.jpg

Fritz Zoltán: Az égig érő paszuly (5:15) A klasszikus népmese kifordított és morbid módon újraértelmezett verziója, melyben a jó tett helyébe kapott étket kétszer is meggondolod, mire használod.

 

 

juhasz_mark_carl.jpg

Juhász Márk: Carl (6:42) Történet a szerelemről és a gyűlöletről, a hatalomról és az elnyomásról, az eltechnicizált világról és az emberi érzelmekről egy cyborg-gladiátor és az űr-Jézus küzdelmén keresztül.

laszlo_mark_the_ventriloquist.jpg

László Márk: The Ventriloquist (1:20) Amikor a báb átveszi az uralmat a bábos felett, a demokratikus tettek és eszmék sem mentik meg az elnyomott félzombit a zsaroló majomtól. 

 

 

turai_balazs_mirikal.jpg

Turai Balázs: Mirikal (5:18) Amikor az egész disztópikus PC-univerzumot a Cukorpápa uralja, megnyílnak a Huncutság, az Őrület és az Önértékelési Zavar kapui és démonok hada tör a világra, a megváltó Csodát pedig csak három szuperhősgyerek hozhatja el.

 

Az ajánlókat a Dot & Line készítette.

A rendezvény hivatalos támogatója a Wacom és az Adobe magyarországi disztribútora, a Trans-Europe Kft.