VIECC Vienna Comic Con 2017 - Beszámoló a rendezvényről

viecc-vienna_comic_con.pngA 2017-es VIECC Vienna Comic Con november 18-19-én került megrendezésre, ismét a Messe Wien-ben.
Két nagy csarnokban került az esemény egy hatalmas területen, így a nap nagy részét el lehetett tölteni úgy, hogy csak alaposan körbenézünk.

20171118_153114-f1200x1200.jpgCosplayesekkel tele volt a helyszín és szép számmal voltak ezek között egészen lenyűgöző jelmezek is. Ők egy-két kivétellel nagyon kedvesek és rugalmasak voltak, valamint Star Wars-témájú fotózkodáshoz rendelkezésre állt egy életnagyságú Tie Fighter-modell és egy külön, elkerített Star Wars kellékes, makettes rész egyenesen Lengyelországból. Itt a filmekből ismert űrhajók, fegyverek, droidok és egyéb szereplők mellett jellegzetes helyszínek makettjei is láthatóak voltak. Ugyanebben a csarnokban voltak elhelyezve az amatőr képregényes standok és -alkotók.

Kissé elkülönítve az egyik fal mentén a képregényes nagyágyúk asztalai álltak. Köztük olyan alkotók, mint a magyarul is megjelenő író Scott Snyder, vagy a szintén magyarul is kiadott (borító)rajzoló Adi Granov, Guillermo Ortego és még jó páran. Náluk szabadon lehetett dedikáltatni, a hozott könyveket, füzetek vagy akár közvetlenül tőlük is lehetett vásárolni. A képregény árus standok néhány helyen külön ki is voltak hegyezve a jelen levő sztárvendégek műveire. Valamennyiüknél pedig rendelkezésre álltak sketch- és artbookjaik.

pb183570-f1200x1200.jpg

A színész meghívottak közt többek közt olyan nevek voltak, mint a Harry Potter-filmek Malfoy-apukája: Jason Isaacs, a trónok harca White Walkere: Ross Mullan, a számos sorozatban, többek közt az Odaátban is szereplő Sebastian Roché, valamint a John Constantine-t megtestesítő wales-i Matt Ryan. Ők külön előadásokat is tartottak, nekem ezek közül idő híján csak Matt Ryané fért bele. Az ő előadása egy másik csarnokban levő színpadon volt. Ebben a csarnokban voltak a színeszek dedikáló asztalai is, ahol folyamatosan kígyózó sorok álltak, valamint ezen a részen voltak nagy részt a merchandise- és képregény árusok is. A helyszínen voltak különféle vetélkedők, gamer sarkok, és -versenyek. Ebben az épületben cikázott fel-alá egy R4-es droid is, ami gyanútlanul spriccelte le a vele „szóba” álló embereket. Aki főként képregény gyűjteménye bővítésének céljából látogat ki, annak nyilván jó pont, ha tud németül, a kínálat elég nagy része ugyanis ebből állt. De angol nyelvű kiadványokból is akadt jócskán, amikből jómagam is betankoltam rendesen.

pb193644-f1200x1200.jpg

Összességében egy nagyon színvonalas és hatalmas rendezvény volt, főleg magyar viszonylatban, aminek csak a körbejárása is erősen felemészti az energiatartalékokat. És az óriási választék bárkit beszippantott azonnal.

Ismét mindenképpen csak ajánlani tudom a képregény-, cosplay-, videójátékok- és celebritások kedvelőinek. Jövőre ugyanitt!

Pál Szabolcs