Az 50 éves Pókemberről a 8. Képregényfesztiválon

Amazing_Fantasy_15.jpgA csodálatos, a hihetetlen, az egyetlen igazi Pókember 50 évvel ezelőtt lépett színre az Amazing Fantasy 15. számában. A képregényfüzet dátuma 1962. augusztus, de egyrészt csak azért nem fogunk külön fesztivált rendezni a nyár közeépén, másrészt pedig az amerikai képregényeket mindig is előredátumozták, akkoriban éppen három hónappal, vagyis valójában tényleg most, májusban jogos az ünneplés.

Ezt három módon is megtesszük a május 12.-i képregényfesztiválon. Az elsőt már közzétettük - a fesztiválplakát Pókember előtt tiszteleg sajátos magyar ízesítéssel.

A másodikról már esett szó futólag a fesztivál programjában: 15 óra 30-tól a Kingpin kiadó vezetője, a Pókember-képregények hazai tolmácsolója. a hálószövő legfőbb magyar szakértője, Harza Tamás 125 vetített képből álló előadásban meséli el Pókember történetét megalkotásától napjainkig.

Végül pedig egy meglepetést tartogatunk, kizárólag a fesztiválra kilátogatók számára. 24 magyar rajzoló "fan art" Pókember kiállítását lehet megtekinteni, csak itt, csak most, vagyis május 12-én a Millenáris Teátrumban. A kiállítás anyagát egy kis, korlátozott példányszámban megjelenő, kereskedelmi forgalomba nem kerülő, önköltségű rajongói kiadványban meg is lehet vásárolni. Erről többet nem is mondunk, legfeljebb csak annyit, hogy lesz benne Hulk, Fátum doki, Thor, Loki, valamint Rubik kocka, Terror Háza, Lánchíd, pesti metró és Hungária kapitány is.